YKS Gode nyheter fra MEB til nyutdannede ved yrkesfaglige spesialskoler!

gode nyheter for nyutdannede ved spesialundervisning fagskoler fra meb
gode nyheter for nyutdannede ved spesialundervisning fagskoler fra meb

Utdanningsdepartementet har utvidet omfanget av forskriften som tillater studenter med mild intellektuell funksjonshemning eller mild autismespekterforstyrrelse å ta eksamen ved høyere utdanningsinstitusjoner (YKS) for de som uteksamineres fra spesialskoler, og dermed øke tilgangen til universitet av både tidligere nyutdannede og spesialundervisning yrkesopplæringssentre. banet vei.

Med forordningen om spesialpedagogiske tjenester publisert i 2018, ble navnet på spesialopplæringsfaglige sentre endret til spesialpedagogisk fagskole.

I de senere årene har departementet for nasjonal utdannelse, som har gjennomført en betydelig transformasjon ved å gjennomføre mange prosjekter innen yrkesfaglig utdanning, publisert forskriften om endring av forskriften for spesialundervisningstjenester, som gjør det mulig for nyutdannede fagskoleeksaminer å gå på universitetets eksamen, i juli 2021.

Kunnskapsdepartementet utvidet omfanget av denne forskriften og åpnet døren til universitetet for de som har et spesialundervisningsfaglig fagskoleeksamen før juli 2021 og de som har et spesialundervisningssertifikat. Nyutdannede ved disse skolene vil nå kunne søke på YKS.

Utdanningsminister Mahmut Özer uttalte at de fortsetter arbeidet med å legge til rette for funksjonshemmede og at de ønsker å bidra positivt til funksjonshemmede fullstendig deltakelse i sosialt liv.

Øzer sa:

“Nyutdannede ved disse skolene hadde ikke mulighet til å gå høyere utdanning og kunne ikke fortsette høyere utdanning. I juli gjorde vi en forbedring, og fra 2021 lot vi de som har fagskoleeksamen for spesialundervisning gå inn på universitetet. Vi har tatt et nytt skritt i denne forbindelse og gitt muligheten til å gå inn på universitetet for de som har et "spesialundervisningssertifikat for yrkesopplæringssenter" og et "spesialskoleeksamen for spesialundervisning" før publiseringen av forskriftsendringen. "

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar