LeasePlan: Bedriftskjøretøy spiller en nøkkelrolle i transformasjon av elektrisk kjøretøy!

leaseplan firmabiler spiller en nøkkelrolle i transformasjon av elektriske kjøretøyer
leaseplan firmabiler spiller en nøkkelrolle i transformasjon av elektriske kjøretøyer
Abonner  


LeasePlan, et av verdens største flåteleasingselskaper, vil diskutere «Hvordan kan bedriftsflåter bekjempe klimaendringer?» før den 26. FNs (FN) klimakonferanse COP26, som finner sted i Glasgow, Skottland i november. publisert en rapport. Ifølge rapporten er omtrent 60 % av alle nye biler som selges i Europa, eller 10 av 6, firmabiler. Bedriftskjøretøyer reiser i gjennomsnitt 2,25 ganger mer enn private kjøretøyer. I tillegg består 2019% av nye firmabilkjøringer i 96 av bensin- og dieseldrevne kjøretøyer. Rapporten retter oppmerksomheten mot at bedriftsflåter kan gi seriøse bidrag til klimaendringer og være en viktig del av løsningen, gitt at omtrent 02 % av globale CO20-utslipp genereres av veitransport. LeasePlan understreker at, i tråd med alle data, kan overgangen til elektriske firmabiler i betydelig grad bidra til realiseringen av nullutslippspolitikk.

LeasePlan, som har implementert banebrytende praksis i den operasjonelle leasingsektoren ved å følge retningslinjene for klimaendringer og miljøvern nøye, er den første som tar opp spørsmålet om «Hvordan kan bedriftsflåter bekjempe klimaendringer?» før det 26. FN (FN) Klimakonferanse COP26, som finner sted i Glasgow, Skottland i november. publiserte en rapport. Ifølge rapporten er omtrent 60 % av alle nye biler som selges i Europa, eller 10 av 6, firmabiler. Firmabiler reiser i gjennomsnitt 2,25 ganger mer enn privatbiler. I tillegg består 2019 % av registreringene av nye firmabiler i 96 av bensin- og dieseldrevne kjøretøy. Rapporten retter oppmerksomheten mot at bedriftsflåter kan gi seriøse bidrag til klimaendringer og være en viktig del av løsningen, gitt at omtrent 02 % av globale CO20-utslipp genereres av veitransport. LeasePlan understreker at, i tråd med alle data, kan overgangen til elektriske firmabiler i betydelig grad bidra til realiseringen av nullutslippspolitikk.

17 land forbyr salg av forbrenningskjøretøyer innen 2050

Minner om at politiske myndigheter har fulgt undertrykkende politikk for å redusere karbonutslipp de siste årene, "Hvordan kan bedriftsflåter bekjempe klimaendringer?" I rapporten ble også dagens situasjon rundt nullutslippsmålene i verden avslørt. I LeasePlan-rapporten ble det uttalt at Europaparlamentet vil diskutere en rekke initiativer for å hjelpe overgangen til null karbonutslipp. I tillegg ble det uttalt at EU kan stå overfor forpliktelsen om å gå over til nullutslipp innen 2030 for store selskaper. Samtidig har Storbritannia tatt en rekke dristige skritt, inkludert forbud mot salg av kjøretøy med nye forbrenningsmotorer fra 2030, mens i USA kunngjorde Biden-administrasjonen nylig at halvparten av alle nye kjøretøyer som selges innen 2030 vil være nullutslipp, batterielektriske, elektriske kjøretøyer Spesiell oppmerksomhet ble trukket på det faktum at det undertegnet et dekret om å bestå av plug-in hybrid eller brenselcelle elektriske kjøretøy. LeasePlan -rapporten sier at så langt har 17 land som mål å stoppe salget av kjøretøyer med forbrenningsmotorer helt mellom 2030 og 2050.

"I 2030 forventes 145 millioner elektriske kjøretøy å være på veiene"

Rapporten understreker at 72,8 % av transportrelaterte klimagassutslipp kommer fra veitransport, og understreket at eksperter er enige om at elektriske kjøretøy gir de største fordelene når det gjelder å redusere transportutslipp, spesielt når de drives av bærekraftige kilder som vind og sol. Den nåværende situasjonen når det gjelder det globale antallet elektriske kjøretøy er oppsummert i rapporten som følger: «Siden 2000 har globale transportutslipp økt med 1,9 % per år. Imidlertid økte den mindre enn 2019% i 0,5. Forskjellen er; Forbedringer i effektivitet har skjedd på grunn av økt bruk av biodrivstoff og en økning i elektriske kjøretøy. Etter hvert som antallet elbiler på markedet øker, kan utslippsreduksjoner fra veitransport forventes å akselerere de neste årene. I 2020 økte det globale salget av elbiler med 6 % til 41 millioner, til tross for at pandemien reduserte det totale bilsalget med 3 %. Som et resultat har elektriske kjøretøy nå en global markedsandel på 4,6 %. Det globale antallet elektriske kjøretøyer forventes å øke fra 10 millioner i dag til 2030 millioner innen 145.

"Bedrifter i Tyrkia bør ta nullutslippssteg i dag"

Türkay Oktay, daglig leder for LeasePlan Turkey, kom med en uttalelse om emnet: «LeasePlan er et av grunnleggerne av EV100-initiativet etablert av FN. Vi har en global forståelse av å lede veien mot nullutslipp. Som et grunnleggende medlem av EV100 er vi forpliktet til å oppnå nullutslipp for hele flåten innen 2030 og har tatt det vellykkede grønne finansieringstrinnet for å finansiere elbilparken. Inntektene fra de grønne obligasjonene her vil bli brukt internt til kun å finansiere elektriske kjøretøy, en industri først. Som understreket i rapporten utgjør firmabiler majoriteten av de totale kjøretøyparkene i landene. Som et land som har ratifisert Paris-klimaavtalen, må hele industrien ta noen skritt for å redusere utslippene i den kommende perioden. På dette tidspunktet har selskaper en viktig rolle å spille, som nevnt i rapporten. Vi tror at spesielt store selskaper bør ta skritt for å bære sine flåter til null utslipp trinn for trinn, i dag. Vi tror at flåteeiere vil være en seriøs guide til samfunnet i kampen mot klimaendringer.»

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar