Mercedes-Benz, Stellantis og TotalEnergies 'batteriselskap blir med i Automotive Cells Company

mercedes benz stellantis og totalenergiesin batteriselskap partner med bilcellfirma
mercedes benz stellantis og totalenergiesin batteriselskap partner med bilcellfirma

Mercedes-Benz, Stellantis og TotalEnergies har avtalt at Mercedes-Benz blir den nye partneren til Automotive Cells Company (ACC). Som et resultat av partnerskapet, som vil bli offisielt etter myndighetsgodkjenninger, er ACC forpliktet til å øke sin industrielle kapasitet til minst 2030 GWh innen 120.

ACC ble opprettet i 2020 som et resultat av et initiativ mellom Stellantis og TotalEnergies og TotalEnergies datterselskap Saft, støttet av franske, tyske og europeiske myndigheter, med sikte på å skape et ledende selskap innen produksjon av batterier til elektriske kjøretøyer i Europa. Deltakelsen til et stort navn som Mercedes-Benz i partnerskapet viser tydelig fremgangen ACC har gjort i bransjen og verdien av prosjektet, og styrker partnerskapet ytterligere.

ACC har som mål å oppnå det høyeste kvalitetsnivået og minimere karbonavtrykket, samt utvikle og produsere battericeller og moduler for elektriske kjøretøyer med fokus på sikkerhet, ytelse og konkurranse. Den nåværende ACC -kapasitetsplanen vil mobilisere en investering på mer enn 7 milliarder euro, som vil bli støttet av subsidier og finansiert av egenkapital og gjeld. Etableringen av et ledende selskap innen batteriproduksjon i Europa vil hjelpe Europa med å overvinne utfordringene ved energiovergangen innen mobilitet og sikre forsyningen av en nøkkelkomponent for elbilsektoren.

Ola Källenius, administrerende direktør i Daimler AG og Mercedes-Benz AG, sa i en uttalelse: “Mercedes-Benz implementerer en veldig ambisiøs transformasjonsplan, og denne investeringen representerer en strategisk milepæl mot å bli karbonnøytral. "Sammen med ACC vil vi utvikle og effektivt produsere battericeller og moduler designet for Mercedes-Benz spesifikke krav i Europa." Källenius fortsatte: “Dette nye partnerskapet lar oss sikre battericelleforsyningen, dra nytte av stordriftsfordeler og tilby våre kunder overlegen batteriteknologi. Vi kan også hjelpe Europa med å forbli i sentrum av bilindustrien, selv i elbilen. Sammen med sin nye partner Mercedes-Benz, har ACC som mål å mer enn doble kapasiteten på sine europeiske anlegg for å støtte Europas sektorielle konkurranseevne innen design og produksjon av battericeller. ”

Stellantis-sjef Carlos Tavares sa: “Vi er glade for å ønske Mercedes-Benz velkommen som en strategisk partner som deler vår lidenskap for å akselerere ledelsen i ACC. Stellantis strategi for overgang til elektriske kjøretøy er i full gang, og dagens kunngjøring representerer vårt neste skritt mot å bli bilindustriens pioner, med 14 merker forpliktet til å levere de beste elektriske løsningene i sin klasse som oppfyller kundenes krav. Dette konsortiet trekker på vår delte tekniske ekspertise og produksjonssynergi, og sikrer at Stellantis fortsetter å lede verden i de mest effektive, kostnadseffektive og bærekraftige mobilitetsløsninger. ”

Patrick Pouyanné, styreleder og administrerende direktør i TotalEnergies, sa: “Vi er glade for å kunne ønske Mercedes-Benz velkommen som den nye partneren til ACC. Dette viser troverdigheten til initiativet vi startet med Stellantis for et år siden, og støtter fullt ut vår ambisjon om å etablere et ledende selskap innen battericelleproduksjon i Europa. Sammen samler vi alle våre ferdigheter for å bidra til utvikling av bærekraftig mobilitet. Dette nye trinnet er nok en indikasjon på TotalEnergies transformasjon til et omfattende energiselskap og vår vilje til å øke effektiviteten vår innen elektrisk mobilitet. "TotalEnergies vil dra nytte av den anerkjente ekspertisen til datterselskapet Saft på batteriområdet og industriens kunnskap fra våre partnere for å møte den raske veksten av elektriske kjøretøyer i Europa."

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar