Å tjene på digital transformasjon er bare mulig med kulturell transformasjon

Å tjene på digital transformasjon er bare mulig med kulturell transformasjon
Å tjene på digital transformasjon er bare mulig med kulturell transformasjon
Abonner  


Doruk, som har oppnådd banebrytende teknologier ved å bygge det digitale transformasjonsmarkedet i Tyrkia, deltok i arrangementet Aegean Economic Forum, som ble realisert av Özgencil Group i samarbeid med avisen Dünya og med støtte fra İzmir Metropolitan Municipality. For å samle de viktige navnene i bransjen med temaet "Nå for en grønn fremtid", fant forumet sted online. Aylin Tülay Özden, styremedlem i Doruk og daglig leder i ProManage Corporation, som deltok som foredragsholder på økten "Future's Route: End-to-End Transformation" moderert av Şeref Oğuz, leder av redaksjonen for Dünya Newspaper, snakket om viktigheten av digitalisering for produksjonsprosessene og innvirkningen på industrien. kazanevaluerte deres

Teknologimerket Doruk, som har utviklet det eneste intelligente produksjonsstyringssystemet i verden som er fullt integrert med kunstig intelligens og augmented reality-teknologier, deltok i Aegean Economic Forum. I online-arrangementet organisert av Özgencil Group i samarbeid med avisen Dünya og med støtte fra İzmir Metropolitan Municipality, i år med konseptet 'Now for a Green Future'; Doruk styremedlem og ProManage Corporation daglig leder Aylin Tülay Özden, som holdt en presentasjon på 'Future Route: End-to-End Transformation'-sesjonen, snakket om hvordan kombinasjonen av IoT og kunstig intelligens kan akselerere revolusjonen i bransjen. kazanhan fortalte meg at han ville gå.

"Fabrikker bør kunne digitalisere sin måte å drive forretning og kultur på"

Aylin Tülay Özden, som holdt en presentasjon på sesjonen moderert av lederen av redaksjonen til Dünya Newspaper, Şeref Oğuz, understreket at det endelige målet med digitalisering er å ligge foran konkurrentene. Uttrykker at alle selskaper i realsektoren har som mål å være lønnsomme, sa Özden; "Digitalisering tjener dette formålet veldig effektivt. I begynnelsen av digitaliseringselementene som skal nå dette målet, kommer produksjonen av det foretrukne produktet med tanke på produktdesign og å gjøre mer innovative og markedstilpassede design. For det andre alle prosesser fra bestilling til forsendelse; Den bør hele tiden fornyes i henhold til behovene til markedet, brukerne og kundene. Hvis det er snakk om produksjon i fabrikken, er det å være effektiv som tredje vare og smidig som fjerde vare blant kriteriene som skal vurderes. I tillegg til alle disse er det også viktig å gjøre mange investeringer som robotisering, IoT og nye maskiner som skal tjene digitaliseringen i fabrikken. Hovedspørsmålet som ikke bør glemmes her er at en fabrikk kan investere i digitale teknologier så mye den vil, hvis den ikke endrer måten de driver forretning på, vil den definitivt ikke dra nytte av dette.»

"Digital endring er i utgangspunktet en kulturell transformasjon"

Özden påpekte at digital transformasjon faktisk er en kulturell transformasjon; «Selv om en fabrikk har det mest innovative produktet på markedet, avhenger fordelen den vil ha av det helt av evnen til å bruke det produktet. Derfor bør det å endre de kulturelle tilnærmingene som vil utvikle disse ferdighetene være det første trinnet. Imidlertid har de fleste bedrifter i dag en reaktiv struktur. Slike virksomheter; den overvåker ikke seg selv, den utfører prosessene manuelt og basert på arbeidskraft, reviderbarheten er svak og derfor kommer den til kort i analyse. Det viktigste er at det bare løser problemer når de oppstår. Imidlertid må bedrifter være proaktive for digital transformasjon. Å være proaktiv beskriver virksomheter som systematisk styrer sin produksjon på nett og kan simulere fremtiden basert på data. Å gjøre metodiske forbedringer som vil ta frem flaskehalsene til virksomheter ved å overvåke og analysere med IoT-data gir virksomheter et proaktivt perspektiv. kazanroping. Hvis det er flaskehalser i virksomheten som ikke kan løses ved å være proaktiv, så er det nødvendig å gå tilbake til den prediktive virksomheten. Disse virksomhetene kan forutsi hva som vil skje ved å se på indikatorene før hendelsene skjer og fortsette deretter. I den siste fasen er det autonome virksomheter. Disse virksomhetene, på den annen side, kan forbedre og administrere seg selv takket være kulturell digital transformasjon.»

"Den nye generasjonens evne til å bruke digitale verktøy er veldig høy"

Understreker at den nye generasjonen er digital alene, Özden; «Den nye generasjonen, som tilpasser seg fremtidens forretningsmodeller, har evnen til å fremme eksisterende måter å drive forretning på med digitale infrastrukturer. For tiden sliter fabrikker med å finne kvalifiserte arbeidere å ansette. Faktisk vokser en kvalifisert arbeidsstyrke. Alle unge mennesker som er uteksaminert fra universitetet lever for tiden i en digital verden. De kan realisere mange ting med mobilapplikasjoner på mobiltelefonen. Derfor vil mange ting endre seg etter hvert som den nye generasjonen slutter seg til næringslivet. Det virker veldig vanskelig for den nye generasjonen å jobbe i fabrikker hvis vi ikke kan digitalisere fabrikkene våre, gjøre dem transparente og bringe dem inn i en form som tydelig kan overvåkes, brukes, administreres og revideres. Denne generasjonens evne til å bruke digitale verktøy er mye høyere enn forrige generasjon. På dette tidspunktet bør vi akseptere at verden er i endring, og vi bør ikke være redde for å bli digital. Hvis vi kan overlate den daglige rutinen til digitale autonome systemer, kan vi flytte den menneskelige arbeidsstyrken til mer kvalifiserte områder. Det som er viktig her er hvilket mål industrifolkene ønsker å oppnå. Når de bestemmer seg for dette, er investeringen de vil gjøre også det de får. kazanHan avsluttet presentasjonen med ordene "Jeg vil også gi svært effektive resultater."

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar