Audi fortsetter tester for Dakar Rally i Marokko

Audi fortsetter tester for Dakar Rally i Marokko
Audi fortsetter tester for Dakar Rally i Marokko
Abonner  


Audi Sport holdt sin andre test i Marokko som forberedelse til Dakar Rally. Under testene byttet team av Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger og Carlos Sainz/Lucas Cruz i cockpiten til Audi RS Q e-tron.
Audis tester med prototypen av RS Q e-tron-modellene som skal konkurrere i Dakar Rally fortsetter uavbrutt. Audi Sport-teamet holdt sin andre test i Marokko i en region med raske baner, grusveier, sanddyner og uttørkede elveleier.

Utviklet på ekstremt kort tid på litt over tolv måneder, kan RS Q e-tron nå komfortabelt gjennomføre daglige terrengavstander, som i tester tilsvarer lengden på en Dakar-etappe. Det er imidlertid også mange problemer som må løses før oppstart i januar. Head of Test Engineering Arnau Niubo sa at energien til hele teamet er fokusert på å fortsette utviklingsprosessen under de mest utfordrende forholdene, "Samme dag var tilbakemeldingen til Neuburg om de viktige funnene vi fikk i testene i Marokko veldig imponerende. . På denne måten vil våre tre rallybiler under bygging til Dakar Rally være teknisk klare for løpet. Samtidig fortsetter logistikkforberedelsene med full fart.» han snakket.

I konkurranse med tid og vanskeligheter med tilførsel av individuelle komponenter på grunn av den pågående pandemien, startet teamet et intenst program. De tre konkurrerende lagene testet prototypen chassis nummer 103 i til sammen mer enn 2 kilometer i det tøffeste terrenget. I tillegg til ulike systemtester, ble det også utført tester hvor det ble påført kunstig høye temperaturer på RS Q e-tron. Stéphane Peterhansel førte ørkenraceren over et tørt elveleie, og dekket luftkjøleinntakene med tape for å simulere høye utetemperaturer. Den elektriske fremdriftsprototypen med energiomformer klarte å gjennomføre dette kurset uten problemer. Men på den steinete banen som Mattias Ekström testet, fikk kjøretøyet dekkskader og testene ble forstyrret. Det bøyde demperarmstangen, drivakselen og andre relaterte komponenter måtte byttes ut. Det var også behov for mindre reparasjoner i overbygget. De tre gratis pilotene brukte også mye tid på chassisoppsettet.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar