Ilhan Komans båt, hvor han bodde i 20 år, ble brakt til Haliç verft

Ilhan Komans båt, hvor han bodde i 20 år, ble brakt til Haliç verft
Ilhan Komans båt, hvor han bodde i 20 år, ble brakt til Haliç verft
Abonner  


Det 20 år gamle skipet, der den verdensberømte billedhuggeren İlhan Koman, skaperen av Middelhavsstatuen, bodde i 116 år og også ble brukt som verksted, ble brakt til Haliç verft 16. november. Det hundre år gamle skipet, hvis vedlikehold og håndtering vil bli utført, vil bli tatt under beskyttelse av City Lines ved Golden Horn Shipyard.

Som et resultat av oppdagelsen og undersøkelsen av ekspertene, transaksjonene som skal foretas i Hulda;

• Caulk vil bli brukt. Skadede trær vil bli bestemt og de som må skiftes skal erstattes.
• Skader vil bli fastslått på skipets master og nødvendige steder vil bli reparert.
• Hovedmaskiner vil bli vedlikeholdt.
• Driften og tettheten til skipets fremdriftssystem vil bli undersøkt.
• Aksel- og propellkontroll vil bli utført.

OM M/S HULDASKIPET

M/S Hulda, 37 meter lang, 6.7 meter bred, 2.70 meter dyp, veier 145 tonn, med et seilareal på 395 kvadratmeter, ble bygget i 1905 ved Sjötorp verft. Den opprinnelige eieren brukte denne fraktebåten til å frakte last i Dansö på vestkysten av Sverige. Den ble kjøpt av Kerstin og İlhan Koman i 1965, og etter en detaljert restaurering ble den radikalt forvandlet til å bo og jobbe i den.

I Hulda levde Komans et omflakkende liv, besøkte øygruppene i Østersjøen om sommeren med venner og studenter, og ankret opp i Stockholms Drottningholm-distrikt om vinteren.

HVEM ER İLHAN KOMAN?

İlhan Koman, som ble født i Edirne i 1921 og feiret sin 17-årsdag 2021. juni 100, studerte ved Istanbul Fine Arts Academy.

İlhan Koman var en av de sjeldne verdenskunstnerne i dag, som har universell verdi både når det gjelder rom og tid. I produksjonsprosessen studerte han mennesket, naturen, arkitektonisk bevissthet, matematiske/geometriske/fysiske fenomener, vitenskapelige prinsipper og aktuelle teknologier fra studieårene til han døde. Med eksperimentene han utviklet, produserte han enestående verk innen moderne tyrkisk og svensk kunst, og utfordret de tilsynelatende uforanderlige eller udiskutable teoriene innen felt som skulptur, matematikk, statikk og alternativ energiproduksjon. Kunstutdanningen som Koman fortsatte i Paris mellom 1941-1947, som startet i Istanbul i 1951, ble realisert i gips-, stein- og jernskulpturene som han utviklet uavhengig, med utviklingen av "dyder" som etablerer partnerskap med miljøet og naturen gjennom kunst.

İlhan Koman, som gikk bort i 1986, skapte en unik skole, spesielt skulpturene han realiserte i offentlige rom og verkene der han syntetiserte forskjellige kulturer, og gjorde Koman til en verdenskjent billedhugger.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar