İzmir Sefardisk kulturfestival startet

İzmir Sefardisk kulturfestival startet
İzmir Sefardisk kulturfestival startet
Abonner  


Izmir Metropolitan Municipality-ordfører Tunç Soyer deltok på åpningsseremonien til Etz Hayim-synagogen, som ble restaurert med Izmir Sephardic Culture Festival, som ble arrangert for tredje gang i år. Soyer sa at festivalen vil bidra til styrking og vekst av kulturen for å leve sammen i İzmir.

Izmir Sefardisk kulturfestival, som ble arrangert for tredje gang i år, begynte å forklare bidragene fra det sefardiske samfunnet til byen og dens kultur. I festivalen organisert i samarbeid med Konak kommune og Izmir Jewish Community Foundation; Etz Hayim Synagogue, en av de eldste synagogene i byen og hvis restaurering ble fullført med støtte fra İzmir Development Agency (İZKA), ble åpnet. Izmir Metropolitan Municipality-ordfører Tunç Soyer, Konak-ordfører Abdul Batur, Izmir Jewish Community-president Avram Sevinti, festivaldirektør Nesim Bencoya og mange innbyggere deltok på åpningsseremonien.

største rikdom

I en tale under seremonien sa İzmir Metropolitan Municipality-ordfører Tunç Soyer at den viktigste funksjonen som gjør İzmir forskjellig fra andre byer er suksessen i kulturen for å leve sammen. Formann Soyer sa at denne suksessen skyldes det faktum at det er et flerfarget, polyfonisk samfunn med flere pust, "Det jødiske samfunnet har en veldig seriøs andel i denne deigen. Det er fortsatt mulig å finne spor etter mange sefardiske jødiske tradisjoner i det daglige livet til folket i Izmir. Dette er en stor rikdom, sa han.

"Vår støtte vil fortsette"

Soyer la merke til at Izmir Metropolitan Municipality arbeider i nær kontakt med Izmir Jewish Community og andre interessenter for å bevare og bevare Izmirs jødiske arv, og sa: "Mens befolkningen i Izmir var 50 tusen for 60-400 år siden, var befolkningen til den jødiske -Det jødiske samfunnet var 50-55 i tusenvis. Sammen med vår Konak-ordfører er vi klare til å gjøre alt vi kan for å sikre at våre jødiske borgere, hvis antall er i tusenvis i dag, ikke forlater Izmir. Jeg håper denne festivalen vil være med på det også. Jeg håper denne festivalen, hvor vi vil oppleve sefardiske tradisjoner gjennom ulike arrangementer, vil bringe din rikdom, verdier og dyder frem i lyset. Vi vil gjøre vårt beste for å holde denne festivalen i live og kunngjøre den til store folkemasser.»

"Vi skal bringe festivalen til en internasjonal dimensjon"

Konak-ordfører Abdul Batur sa at Konak er et praktfullt distrikt hvor forskjellige sivilisasjoner og kulturer har pustet i århundrer og omgitt av tre religioner i harmoni. Batur uttalte at det sefardiske folket, som har kjent disse landene som sitt hjemland siden 1492, også bidro sterkt til kulturskatten i İzmir, og sa: "Vår sefardiske kultur, som er unik bare for İzmir i verden med sine tradisjoner, refleksjoner om kunst og litteratur, og mat, er en av våre virkelige rikdommer. Et av symbolene til Izmir, det første som kommer til tankene når Izmir nevnes, er det sefardiske samfunnet som legger vår hornfugl til kjøkkenet vårt. Vi må både bevare og fremme denne rikdommen i vår kultur. Vår sefardiske kulturfestival i Izmir spiller en viktig rolle i denne forstand. Samtidig som vi gjør festivalen vår tradisjonell, gir vi den en internasjonal kvalitet. kazanDet er også vårt største mål å bli kvitt det, sa han.

“Bidrag til Izmir turisme”

Festivalsjef Nesim Bencoya uttalte også i sin tale at de er glade for å åpne både festivalen og Etz Hayim-synagogen. Bencoya uttalte at festivalen og historiske synagoger har en viktig plass i å bevare, kunngjøre og fremme sefardisk kultur, og sa: «Vår festival, som bare holdes i İzmir i Middelhavsbassenget og også anses som viktig av utenlandske representanter, har fylt 3 år gammel. Vi tror at denne festivalen vil gi et stort bidrag til turismen til både İzmir og Kemeraltı og dens plass i verden.»

"Vi arrangerer slike festivaler for å uttrykke oss selv"

Presidenten for det jødiske samfunnet i Izmir, Avram Sevinti, sa at de kom til landet i 1492, da Sultan Beyazıt II tok imot dem, og at de har bodd her i 2 år. Avram Sevinti sa: «I disse 500 årene, inntil de siste 500 årene, har det jødiske samfunnet ført et noe innadvendt liv, ikke veldig åpent utad. Vi ønsket å uttrykke oss og åpne oss mot utsiden. Vi arrangerer slike festivaler for å promotere oss selv i Izmir og Istanbul. Jeg kan si at vi har lykkes med disse også.»

Den fargerike festivalen varer til 6. desember

Det vil bli holdt utstillinger, foredrag, filmvisninger og konserter som en del av festivalen. Den siste dagen av festivalen vil være Hanukkah (lysfesten) stearinlysseremoni. Festivalen avsluttes med en konsert kalt "Hebrew Romance" med Isabelle Durin på fiolin og Michael Ertzschei på piano.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar