64 milliarder dollar i Satoshi Nakamoto-prøven fortsetter

Bitcoin sak
Bitcoin sak
Abonner  


I den amerikanske delstaten Florida er det en sak som har pågått en stund og som ved første øyekast virker ganske vanlig og kjedelig. Partene i søksmålet er familien til en avdød mann og hans tidligere partner, hvis formål er å avgjøre hvem som skal eie eiendelene til partnerskapet som oppløses ved dødsfall. Men denne tilsynelatende verdslige saken kan avdekke et av vår tids største mysterier. Eiendelene i søksmålet er en 64 million bitcoin-konto med en nåverdi på rundt 1 milliarder dollar. Eieren av kontoen er ingen ringere enn skaperen av Bitcoin, kjent under pseudonymet Satoshi Nakamoto.

Familien som anla søksmålet hevder at den avdøde og hans tidligere partner kom sammen for å lage Bitcoin, så halvparten av Satoshi Nakamoto-karakteren er deres avdøde far. Som et resultat krever familien halvparten av Nakamotos eiendeler.

For Bitcoin-entusiaster er det bare ett bevis som definitivt vil vise identiteten til Satoshi Nakamoto: den private nøkkelen som kontrollerer kontoen der Nakamoto har lagret 1 million Bitcoins. Personen som hevder å være Satoshi Nakamoto må kunne overføre til og med 1 Bitcoin fra denne kontoen for å bevise dette kravet.

Craig Wright og David Kleiman
Craig Wright og David Kleiman

Hvem eier 1 million Bitcoin-kontoer?

Vi snakker om en enorm rikdom på 64.000 1 USD x 64 Million Bitcoins med dagens verdi. En formue på omtrent 31 milliarder amerikanske dollar! Mysteriet til Satoshi Nakamoto er et av de mest nysgjerrige temaene om Bitcoin. Nakamoto eksisterte først 2008. oktober XNUMX.

Identiteten til Satoshi Nakamoto er et av de største mysteriene i finansverdenen i dag. Er Nakamoto en enkelt person eller en gruppe på flere? Og enda viktigere, hvorfor rørte ikke denne eller denne personen en krone av denne milliardrikdommen? Svarene på disse spørsmålene danner både grunnlaget for Florida-søksmålet og bakteppet for Bitcoin-debatten.

Det har alltid vært lurt på hvem som utviklet Bitcoin, som har blitt en av de mest verdifulle valutaene i verden på bare 13 år, og av hvilken grunn. Det har vært mye spekulasjoner rundt dette. En ganske vanlig sak i USA ser ut til å avsløre en av vår tids største hemmeligheter.

En 9-siders tekst, sendt til en gruppe kryptografer av en person som brukte det navnet på den tiden, beskrev et "elektronisk kontantsystem" der folk kunne bytte verdi uten behov for en bank eller annen person. I løpet av noen få måneder gikk Bitcoin-nettverket live, og Nakamoto hadde samlet 1 million Bitcoins det første året.

I følge Kleimans familie søkte Wright hjelp fra partneren sin tidlig i 2008 for å lage systemet som til slutt vil bli beskrevet i den 9-siders teksten. Duoen tegnet først det teoretiske rammeverket, og deretter brakte de Bitcoin til live.

Hvem er Satoshi Nakamoto-pseudonym?

I dag har Bitcoin blitt et marked verdt billioner av dollar. Mens noen regjeringer tar skritt for å regulere markedene til denne kryptovalutaen, kunngjør noen land at de aksepterer Bitcoin som sin offisielle valuta. Noen sier at teknologien bak Bitcoin betyr å omskrive reglene for det globale finanssystemet. Imidlertid er det fortsatt ikke noe svar på spørsmålene om hvem som har laget Bitcoin og hvorfor.

Når dette er tilfelle, blir spørsmålet om hvem som skal forvalte en av verdens største personlige formuer et stort problem. Derfor venter svært vanskelige dager for juryen i Florida-saken.

Ifølge Wall Street Journal er saksøkeren familien til avdøde David Kleiman, og tiltalte er den 51 år gamle australske programvareutvikleren Craig Wright, som bor i London.

Wright er et navn som ikke er kjent for de som følger Bitcoin tett. Det er vanskelig å si at denne påstanden til Wright, som har gitt uttrykk for at han er skaperen av Bitcoin ved enhver anledning siden 2016, er akseptert av Bitcoin-fellesskapet.

Kleimans familie argumenterer derimot for at de to partnerne jobber sammen om å lage og utvinne Bitcoin, så en halv million Bitcoin bør overlates til dem.

"Vi mener bevisene viser at opprettelsen og utvinningen av 1 million Bitcoins var resultatet av et partnerskap," sa Vel Freedman, en advokat for Kleiman-familien, til Wall Street Journal. Familien forbereder seg på å presentere bevis som tyder på at Kleiman og Wright har jobbet sammen siden begynnelsen av Bitcoin.

Tibor Nagy, en advokat som følger saken, sa også til avisen: "Kjernen i saken er to venner som er i partnerskap, og en av disse vennene tar alt for seg selv etter at den andre dør."

Forsvaret opplyser at det er bevis som viser at Wright på egenhånd opprettet Bitcoin og at Kleiman ikke hadde noen rolle i prosessen. "Vi tror retten vil avgjøre at det ikke er noen tegn eller registrering av noe partnerskap," sa Wrights advokat, Andres Rivero, i en uttalelse.

Hvordan kryptoteknologi fungerer

Bitcoin kombinerer kryptografi, kryptografi, distribuert databehandling og spillteori. Takket være Bitcoin kan to personer med internettforbindelse hvor som helst i verden utføre økonomiske transaksjoner på få minutter uten en mellommann.

Hver av disse transaksjonene, som teller mer enn 650 millioner, holdes i en offentlig hovedbok kalt "blokkkjeden".

Det er to sett med linjer for å kontrollere bevegelsen til den digitale valutaen. Den ene er en offentlig nøkkel og den andre er en privat nøkkel. Det er mulig å tenke på den åpne nøkkelen som et slags IBAN-nummer som alle kan sende penger til. Den private nøkkelen, derimot, eies kun av personen som kontrollerer den kontoen, det vil si eieren av Bitcoin.

Nakamoto forsvant!

I de første dagene av Bitcoin var det ingen som brydde seg om Nakamotos identitet. På den tiden hadde Bitcoin ingen konkret verdi, og støttespillerne var knapt en håndfull. Nakamoto fortsatte utviklingen av Bitcoin i omtrent to år. På den tiden la han kommentarer på ulike oppslagstavler og skrev til utviklerne.

Han brukte to e-postadresser og hadde en registrert nettside. Men i desember 2010 forsvant Nakamoto plutselig, noe som avsluttet all korrespondanse.

Antallet mennesker i verden med ekspertisenivået som kan lage Bitcoin er ganske begrenset. De siste årene har det blitt fremsatt påstander om mange av disse menneskene om at de kan være Nakamoto. Mens alle de aktuelle personene benektet påstandene, dukket det ikke opp noen definitive bevis for Bitcoins opprettelsesprosess.

På den annen side, i 2011, registrerte Kleiman et selskap kalt W&K Info Defence Research i Florida, USA. Kleimans familie hevder at selskapet var et partnerskap, men Wright hevdet senere 100 prosent av selskapet. Forsvaret opplyser at det ikke er partnerskap.

Kleiman gikk bort 26. desember 2013.

Et år senere skrev magasinet Newsweek at en person ved navn Dorian Nakamoto, som hadde samme etternavn som Satoshi, var skaperen av Bitcoin. Dorian Nakamoto benektet påstanden. En bekreftelsesmelding på én setning ble også lagt ut på en meldingstavle av en konto kjent for å bli brukt av Satoshi Nakamoto. Denne meldingen, "Jeg er ikke Dorian Nakomoto," var den siste kjente offentlige korrespondansen til Satoshi Nakamoto.

Dorian Nakamoto mynt
Dorian Nakamoto mynt

I mai 2016 erklærte Kleiman Wright seg selv som skaperen av Bitcoin. Etter å ha møtt mange av Bitcoins tidlige investorer, ga Wright eksklusive intervjuer til tre medier, fylte et nettsted med artikler om kryptografi og Bitcoin som han skrev selv.

Tre dager senere, og trakk seg tilbake i møte med kritikk, trakk Wright påstanden om at han var skaperen av Bitcoin. I det øyeblikket han fjernet alle artiklene på nettstedet hans, publiserte Wright en unnskyldning på fire avsnitt i stedet. Meldingen lød: «Jeg er ødelagt. Jeg har ikke motet. Jeg kan ikke, sa han. Imidlertid fornyet han senere sin insistering på at han var skaperen av Bitcoin.

Det er også høyst tvilsomt om Wright eller Kleiman hadde kunnskapen som var nødvendig for å lage Bitcoin. Arthur Van Pelt, en av Bitcoin-investorene som kritiserte Wright mest hardt, uttalte at "Wright lurte og svindlet folk og spilte tillitsspillet" og sa: "Det er ingen ekte, uavhengige og pålitelige bevis av noe slag."

Men Kleimans beregningskompetanse sies også å være omfattende. Emin Gün Sirer, grunnlegger av Ava Labs, sa at Kleiman kan ha skapt Bitcoin, men det er ikke nok informasjon til å være sikker. "Dette er et åpent spørsmål," sa Sirer.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar