Ting å vite om Omicron-varianten

Ting å vite om Omicron-varianten
Ting å vite om Omicron-varianten
Abonner  


Omicron (Nu)-varianten, beskrevet av Verdens helseorganisasjon (WHO) som "bekymrende", fortsetter å bli sett i mange land så langt. Når koronaviruspandemien nærmer seg sitt andre år, skaper den nye varianten annonsert av Verdens helseorganisasjon bekymring over hele verden. Professor fra Memorial Kayseri Hospital, avdeling for infeksjonssykdommer og klinisk mikrobiologi. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç delte følgende om Omicron-varianten, som ble bestemt til å ha mer enn 30 mutasjoner.

har mange mutasjoner

Verdens helseorganisasjon (WHO) har identifisert B.1.1.529 som en alarmerende variant kalt 'Omicron'. WHO kunngjorde at variant B.1.1.529 først ble rapportert 24. november 2021 fra Sør-Afrika. En kraftig økning i infeksjoner er observert de siste ukene, sammenfallende med påvisningen av B.1.1.529-varianten. Den første kjente bekreftede B.1.1.529-infeksjonen ble oppdaget i en prøve samlet 9. november 2021.

Denne varianten har et alarmerende stort antall mutasjoner. Foreløpige bevis indikerer økt risiko for re-infeksjon med denne varianten sammenlignet med andre bekymringsvarianter. Det ble fastslått at denne varianten økte antallet tilfeller i nesten alle byer i Sør-Afrika. Den for tiden brukte SARS-CoV-2 PCR-testmetoden kan også oppdage denne varianten.

Maske, avstand, hygiene er viktig

Det er ønskelig å fortsette overvåkings- og sekvenseringsstudier for å bedre forstå SARS-CoV-2-variantene som sirkulerer i samfunnet. Disse tiltakene må også fortsette å redusere risikoen for COVID-19, inkludert beviste folkehelse- og sosiale tiltak som å bruke masker, observere håndhygiene og fysisk avstand, ventilere innendørsrom, unngå overfylte steder og vaksinere seg.

Smittestyrken økte enda mer

Proteiner spiller en nøkkelrolle for at den nye typen koronavirus kommer inn i cellene våre. Ettersom antallet mutasjoner av viruset øker i proteinprognoser, øker risikoen for å miste effektiviteten til vaksiner dag for dag. På grunn av det muterte viruset øker smittekraften og det oppstår et alvorlig sykdomsbilde. I Delta-varianten var det 2 mutasjoner i pinnsvindelen som kommer i kontakt med cellene, mens antallet mutasjoner i Omicron var 10. Når det gjelder symptomene på sykdommen, ble noen endringer observert med fremveksten av Omicron-varianten. Det ble fastslått at smaks- og luktesansen ikke forsvant hos pasientene som varianten først ble sett hos. Noen pasienter rapporterte symptomer som muskelsmerter, tretthet, høy feber og mild hoste. Eksperter som uttalte seg om den nye varianten, uttalte at den er veldig forskjellig fra andre varianter. Det er imidlertid foreløpig ikke kjent hvordan varianten vil påvirke de som ikke er vaksinert, eldre personer og de med kroniske sykdommer. I neste periode er karanteneprosessen enda viktigere i sykdommen forårsaket av denne nye varianten. kazanDet maker.

Omicron (nu variant) tilfelle har ikke blitt sett så langt i Tyrkia

I dag er det bekymring over hele verden angående Omicron-varianten. Mens tilfeller som er oppdaget eller mistenkt i Sør-Afrika og noen europeiske land har blitt påtruffet så langt; Tallrike land, inkludert Tyrkia, Storbritannia, Australia, Canada og USA, har forbudt eller begrenset reiser fra Sør-Afrika og nærliggende områder.

Karanteneanbefalinger for pasienter

Riktig og balansert ernæring er viktig ved virussykdommer så vel som ved alle sykdommer. Inntak av mat rik på vitaminer og mineraler vil bidra til å styrke immunforsvaret. Vitamin C, sink og vitamin D bør tas i passende mengder med råd fra spesialistleger.

Drikk mye vann i løpet av dagen som kroppen trenger. Betydningen av vann, som er kilden til liv, har blitt bevist i koronavirusprosessen, som i alle sykdommer.

Pasientene må hvile. Tilstrekkelig, regelmessig og kvalitetssøvn er svært viktig i sykdomsprosessen.

Et positivt perspektiv i sykdomsprosessen vil gi et betydelig bidrag til bedring. Pasienten bør holde seg unna angst og stress og ta forholdsregler for dette.

Hvis medisiner er gitt til pasienten av spesialleger, bør legemidlene tas uten avbrudd. Pasienter bør varsle legen om eventuelle endringer i tilstanden deres uten forsinkelse.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar