Tyrkias nasjonale veikart for mat bestemt

Tyrkias nasjonale veikart for mat bestemt
Tyrkias nasjonale veikart for mat bestemt
Abonner  


Landbruks- og skogbruksminister Dr. Bekir Pakdemirli deltok online i presentasjonen av "Tyrkias nasjonale veikart mot bærekraftige matsystemer".

Pakdemirli understreket at verden har stått overfor en rekke globale problemer som har forårsaket matusikkerhet de siste årene, og understreket at det er ekstremt viktig å transformere eksisterende matsystemer til bærekraftige, med tanke på fremtidige generasjoner.

Pakdemirli påpekte at 1,3 milliarder tonn mat produsert for menneskelig konsum, som tilsvarer omtrent en tredjedel hvert år, går tapt og kastes bort på grunn av sosiale, økonomiske, miljømessige og viktigst av alt klimaendringer-relaterte problemer, sa Pakdemirli: Med tanke på det med klima endring, avskoging, ørkenspredning, erosjon, reduksjon av biologisk mangfold og vårt behov for mat for å leve, er det avgjørende at vi transformerer og opprettholder våre eksisterende matsystemer, som har grenser, på global og nasjonal skala.» gjort sin vurdering.

Pakdemirli understreket at de støtter alle anstrengelser og initiativer utført innenfor rammen av Food Systems Summit som ble holdt i september 2021, sa Pakdemirli: «Innenfor rammen av toppmøtet, for å forbedre landets matsystemer og gjøre dem mer bærekraftige, vår produsent organisasjoner bør styrkes, og produksjonseffektiviteten bør økes på mange områder, for eksempel å øke inntektsnivået til våre produsenter, oppdaget vi. For å forbedre matsystemene våre på en bærekraftig måte frem til 2030, er prioritet å beskytte og bærekraftig bruk av miljøet og naturressursene, å gå over til bærekraftig forbruk, forhindre mattap og matsvinn, å forbedre folkehelsen og mattryggheten. redusere fattigdom, spesielt i landlige områder, for å bekjempe matkriser. Vi vil fokusere på å øke motstandskraften til systemene våre." brukte setningene.

Pakdemirli listet opp de 10 prioriterte målene som er inkludert i det nasjonale veikartet, som ble utarbeidet med meningene fra et bredt spekter av interessenter, fra offentlig, privat sektor, ikke-statlige organisasjoner, profesjonelle kamre til produsenter, for forbedring av matsystemer:

«Forbedre rettferdig tilgang til trygg og næringsrik mat, spesielt for sårbare grupper, forbedre folkehelsen og mattryggheten ved å styrke inspeksjoner og kontroller med innovative metoder, fremme bærekraften til forsynings- og verdikjeden i landbruks- og matsektoren og redusere mattap og avfall, bevisstgjøring blant forbrukere og fremme bærekraftig forbruk Forbedring av produksjonsmodeller som er kompatible med klimaendringer, effektiv bruk av vannressurser, bærekraftig bruk av naturressurser, utvikling av mer inkluderende politikk og tiltak for vanskeligstilte grupper i landbruket og matsektoren, revitalisering av distriktene liv, øke motstandskraften til matsystemer mot klimaendringer, naturkatastrofer og uventede kriser. ”

Pakdemirli påpekte at blant handlingene som ble tatt for å nå de 10 prioriterte målene i Tyrkias veikart, er det spørsmål som alles tilgang til næringsrik, tilstrekkelig og trygg mat til rimelige priser, som sikrer matsikkerhet mot nødsituasjoner og fremtidige kriser forårsaket av klimaendringer og naturlig. katastrofer. "Vi tror at transformasjonen av matsystemer kan oppnås gjennom utvikling av kommunikasjon og samarbeid på både nasjonal og global skala." sa.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar