LaserSonix Q-prosjektet til Ford Otosan Engineers ble fortjent til Henry Ford Technology Award

LaserSonix Q-prosjektet til Ford Otosan Engineers ble fortjent til Henry Ford Technology Award
LaserSonix Q-prosjektet til Ford Otosan Engineers ble fortjent til Henry Ford Technology Award
Abonner  


Ford Otosan, det ledende selskapet i den tyrkiske bilindustrien, brøt ny mark med teknologien den utviklet, inspirert av sopranes evne til å knekke glass med stemmen. Han ble tildelt Henry Ford Technology Award (HFTA), den eneste teknologiprisen som ble gitt på vegne av grunnleggeren av bilindustrien, Henry Ford, med «LaserSonix Q»-prosjektet, som ble utviklet av et team bestående utelukkende av Ford Otosan-ansatte og oppdager feil i deler ved hjelp av lydbølger.

Ford Otosan, som verdsetter ideene og ekspertisen til sine ansatte, investerer i kompetanse for dette formålet og støtter innovative prosjekter, med det interne entreprenørskapsprosjektet "LaserSonix Q", som kan skille produksjonsdelene som skrap og skrap med en måling som tar bare ett sekund, og bidrar til å perfeksjonere produksjonsprosessene.vant Henry Ford Technology Award (HFTA), en av de mest prestisjefylte teknologiprisene.

Teknologi "LaserSonix Q" inspirert av sopraners evne til å knuse glass med stemmen sin

«LaserSonix Q»-prosjektet, som startet som en idé i kampanjen for smart produksjonsteknologi innenfor rammen av Ford Otosans interne entreprenørskapsprogram, har som mål å kontrollere produksjonsdeler i 100 % sanntid, uavhengig av operatørene, med sin patenterte teknologi. som består av maskinvare og programvare alt utviklet av Ford Otosan-ansatte.

I denne teknologien, inspirert av Ford Otosans ingeniørers evne til å knekke glass med lyden av sopraner, blir produksjonsdeler utsatt for berøringsfri vibrasjon med et spesielt akustisk signal, og dette vibrasjonsnivået måles igjen uten kontakt med laser. Ved å analysere vibrasjonsegenskapene til produksjonsdeler, kan defekte deler raskt oppdages under produksjon i sanntid. I tillegg til å eliminere operatøravhengige prosesser, gir prosjektet miljøgevinster gjennom skrapreduksjon. Denne spesielle teknologien brukt i Ford Otosan Gölcük og Eskişehir-anlegg ble også delt med Ford Motor Companys Dearborn-anlegg i USA.

Ford Otosan fortsetter å samarbeide med den største FoU-organisasjonen i bilindustrien.

Ford Otosan har fortsatt sine FoU-studier uavbrutt siden 1961, i tillegg til sine tradisjonelle bilprodukter og tjenester forvandlet med teknologisk transformasjon, arbeidet med drivstoffoptimalisering, reduksjon av CO2-utslipp, utvikling av tilkoblede og autonome kjøretøy, produksjon av elektriske kjøretøy, elektrifisering og utvikling av lette kjøretøyteknologier. Den fortsetter sine FoU-studier. Ved å ta i bruk innovasjon i sine produkter, prosesser og forretningsmodeller med sin innovasjonstilnærming, er Ford Otosan, som har den største ingeniørorganisasjonen i bilindustrien, ikke bare en tradisjonell kjøretøyprodusent, men også et selskap som produserer innovative tjenester og former sektoren, former transportmuligheter utover fantasien, og skiller seg ut med innovasjon. fortsetter å jobbe med mål om å bli et selskap.

Henry Ford Technology Award (HFTA) leder den globale anerkjennelsen av de tekniske prestasjonene til Ford-ansatte og fokuserer på vurderinger som dekker mange prosesser, inkludert forskning, metodikk, produktutvikling, forretningsprosesser og produksjon.

Rail Industry Show Armin sohbet

Vær den første til å kommentere

Yorumlar