Stress utløser denne sykdommen!

Stress utløser denne sykdommen!
Stress utløser denne sykdommen!
Abonner  


Fysioterapi- og rehabiliteringsspesialist Førsteamanuensis Ahmet İnanır ga viktig informasjon om emnet. Det er mange årsaker til nervekompresjon. Den største faktoren er imidlertid stress.Nervekompresjon, som også oppstår på grunn av genetisk disposisjon, ses også hyppig hos personer som løfter tunge lass. Stress, løfting eller bæring av tung last, holdningsforstyrrelser, overvekt, å bruke for mye tid på datamaskinen, genetikk og enkelte sportsaktiviteter er årsakene til nervekompresjon. Hva er symptomene på nervekompresjon?

Foruten stressfaktoren; Bensporer, skjoldbruskkjertelsykdommer, skade, revmatoid artritt, repeterende stress, langvarig løgn, graviditet, hobbyer eller sportsaktiviteter og fedme kan øke risikoen for nervekompresjon.

Hva er symptomene på nervekompresjon?

En klemt nerve oppstår når for mye trykk påføres en nerve av omkringliggende vev som bein, brusk, muskler eller sener.

Nervekompresjon som kan sees i nesten alle deler av kroppen viser forskjellige symptomer, avhengig av hvor den blir sett. Men blant de vanligste symptomene er nummenhet, smerte og følelse ikke sett i nervekompresjonen. Det er symptomet på nervekompresjon i ryggmargen ved smerter etter nysing og hoste. Smerter som følger med prikking og nålestikkende følelse kan også sees. I den vanligste nervekompresjonen som forekommer i hender og føtter, er bevegelse begrenset.

Nervekompresjon kan sees i alle aldersgrupper, avhengig av årsaken.

Hvis en nerve blir klemt i kort tid, er det vanligvis ingen permanent skade. Når trykket er lettet, går nervefunksjonen tilbake til det normale. Men hvis trykket fortsetter, kan kronisk smerte og permanent nerveskade oppstå. Noen ganger er kirurgi nødvendig for å lindre smerte fra en nerve som er i klem.

Hva er tiltakene?

Å gi et ergonomisk arbeidsmiljø

Du kan prøve å gjøre endringer i forretningsmiljøet. Ved å bruke en ergonomisk mus og et tastatur kan du redusere trykket på hendene og håndleddene. Å heve en dataskjerm til øyenivå kan bidra til å redusere nakkesmerter og nakkesymptomer. Å sette en stigerør under en fot mens du står kan bidra til å holde ryggraden mobil og fleksibel, noe som kan redusere ryggsmerter.

Holdningsendring

Å sitte eller stå med feil holdning i lange perioder skaper unødvendig stress som kan skade ryggraden og musklene og føre til kompresjon av en nerve. Justering av bruken av puter, justerbare stoler og nakkestøtter kan bidra til å avlaste trykket og legge grunnlaget for nerven til å gro.

Massasje eller fysioterapi

Hvis du bruker mildt trykk rundt det berørte området, kan det avlaste spenningen, og full kroppsmassasje kan hjelpe til med å slappe av musklene. Ved å bruke en kombinasjon av fysioterapi, trening, massasje og milde strekninger kan du lindre symptomene.

Tøyningsøvelser

Skånsom strekking kan bidra til å avlaste spenning og trykk i området. Hvis en person opplever smerte eller ubehag mens du trener, bør de slutte.

Heve bena

De kan gi lindring ved å heve bena for å avlaste press på ryggraden. En person kan oppnå dette ved å plassere flere puter under knærne, slik at bena er i en 45 ° vinkel mot kroppen.

Is- og varmepakker

Bytte mellom varme og ispakker kan bidra til å redusere hevelse og betennelse i mange tilfeller. Hold en ispose over det berørte området i omtrent 15-20 minutter av gangen, tre ganger om dagen for å bidra til å redusere betennelse.

Skinne

Hvis det er mulig, kan det å feste en skinne til det berørte området bidra til å forhindre ytterligere skade og hjelpe nerven til å gro.

Livsstilsendringer

På lang sikt kan det å legge til lite trening som å gå, svømme eller sykle til et daglig regime bidra til å redusere symptomene og holde kroppen i form. Å miste ekstra vekt kan bidra til å redusere nervetrykket, og den ekstra mobiliteten fra en vanlig trening kan redusere betennelse.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar