TÜRSABs nye turismeprosjekt Gastronomitog går

TÜRSABs nye turismeprosjekt Gastronomitog går
TÜRSABs nye turismeprosjekt Gastronomitog går
Abonner  


Association of Turkish Travel Agencies (TÜRSAB) relanserer Gastronomy Train Project for å utvide den raskt utviklende gastronomiturismen i Tyrkia så vel som i verden. Mens det ble kjent at det var forhandlinger med TCDD, ble det kjent at toget var rettet mot å gå på ruter som Adana, Zonguldak og Kars i utgangspunktet. Togene vil gå i pakkereiser 1-2 ganger i uken. I neste fase av prosjektet skal Gastronomitoget utvides til alle regioner med jernbane.

Diğdem Kaçmaz, nestleder i TÜRSAB Gastronomy Tourism Specialization Committee, forklarte detaljene i Gastronomy Train-studien til en gruppe journalister. Kaçmaz minnet om at det første gastronomitoget gikk fra Adana i 2019, og sa: "Selv om dette prosjektet ble lansert i 2019, kunne det ikke gå veldig raskt etterpå. Covid-19 forhold forhindret dette. Nå har vi det på agendaen igjen. I tillegg vil vi forsøke å fortsette arbeidet med å kjøpe inn lokale produkter som også vil bidra til regionen ved å ta lange pauser. Prosjektet, som vi planlegger å gjøre om til et charter i fremtiden, går raskt. Vi vil ha andre ruter senere, sa han.

Gastronomiturer vil gi større inntekter til regionene

Kaçmaz sa at de vil gjøre gastronomiturismen mer utbredt med arbeidene som skal gjøres: Vi trenger også guider som har kunnskap om gastronomi. For øyeblikket får vi støtte fra kokken vår i restauranten som vi går inn med guiden vår eller fra de som er eksperter på rettene i den regionen. På denne måten vil vi trenge gastronomiguider når vi skal i gang med et stort prosjekt. For at gastronomiske turer skal gi mer inntekt til regionen, bør oppholdsdagene økes. For øyeblikket jobber vi også med opplevelsesturisme.»

De første rutene til Gastoronimi-toget er Adana Kars og Zonguldak.

Mens det ble kjent at det var forhandlinger med Republikken Tyrkias statsjernbaner for en studie som vil tillate Gastronomy Train å reise på charterfly, det vil si ved å leie et tog, ble det bemerket at toget var ment å være på ruter som Adana, Zonguldak og Kars i utgangspunktet. Togtjenester vil bli organisert som pakkereiser 1-2 ganger i uken. I neste fase av prosjektet skal Gastronomitoget utvides til alle regioner med jernbane.

Markedsføringsmulighet fra gård til produsent

Kaçmaz sa at de vil gjøre gastronomiturismen mer utbredt med arbeidene som skal gjøres: Vi trenger også guider som har kunnskap om gastronomi. For øyeblikket får vi støtte fra kokken vår i restauranten som vi går inn med guiden vår eller fra de som er eksperter på rettene i den regionen. For at gastronomiske turer skal gi inntekter, bør også oppholdsdagene økes. For øyeblikket jobber vi også med 'Opplevelsesturisme'. For eksempel prøver vi å lage en pakkereise for noen dager der vi opplever olivenhøsten fra åkeren til produsenten i regionen som vi kaller "Oliveruten", som starter fra Çanakkale og omfatter Balıkesir, Ayvalık, Gömeç og Akhisar. Over tid vil vi utvide denne innsatsen til alle regioner," sa han.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar