20. Nasjonalt utdanningsråd startet

20. Nasjonalt utdanningsråd startet
20. Nasjonalt utdanningsråd startet
Abonner  


Det 20. nasjonale utdanningsrådet kom sammen i Ankara med alle dets interessenter. Åpningsseremonien for rådet ble holdt i presidentkomplekset med deltakelse av president Recep Tayyip Erdoğan. Det 20. nasjonale utdanningsrådet kom sammen i Ankara for å åpne nye horisonter og ta imot anbefalinger for det tyrkiske nasjonale utdanningssystemet, avhengig av utviklingen i verden og i Tyrkia.

Åpningsseremonien til det 7. nasjonale utdanningsrådet, som ble holdt etter en 20-års pause, ble holdt i presidentkomplekset med deltakelse av president Recep Tayyip Erdoğan.

Uttrykte sin takknemlighet til president Recep Tayyip Erdoğan for å ha deltatt i åpningen ved å ta det 20. nasjonale utdanningsrådet i hans regi, uttalte nasjonal utdanningsminister Mahmut Özer at utviklingen i verden gjorde det nødvendig å evaluere de nåværende forholdene i utdanningssystemene.

Minister Özer uttrykte at de bestemte seg for å holde det tjuende nasjonale utdanningsrådet for å veilede utdanningspolitikken:

«Et utdanningssystem er vellykket, funksjonelt og demokratisk i den grad det møter sosiale behov og krav. Hvis samfunnskrav ignoreres eller, enda verre, undertrykkes, kan vi bare snakke om et undertrykkende utdanningssystem. Dessverre har landet vårt ofte møtt disse undertrykkende utdanningsbestemmelsene tidligere. Grunnlaget for mange av problemene vi prøver å overvinne i vårt utdanningssystem i dag, ligger i den undertrykkende utdanningspolitikken som er langt fra fortidens sosiale krav. Spesielt på slutten av 1990-tallet var vi vitne til de hardeste og mest undertrykkende utdanningsintervensjonene i republikkens historie. Denne politikken, som er langt fra målet for utvikling av individer og samfunn, og prøver å forme samfunnet ved å ekskludere våre nasjonale og åndelige verdier, har fått utdanningssystemet vårt til å stå stille i stedet for å flytte det fremover, og har gitt kroniske problemer .

Özer bemerket at den største kampen innen utdanning på 20 år har vært å flytte Tyrkia fremover ved å overvinne disse kroniske problemene.

Med henvisning til utdanningsloven kjent som 4+4+4, sa Özer:

«Takket være opplæringsloven kjent som 2012+4+4, som ble vedtatt i 4, ble imam hatip ungdomsskoler gjenåpnet i tråd med sosial etterspørsel, valgfrie religiøse opplæringskurs ble introdusert, og flere av barna våre fikk muligheten til å utbytte av utdanning, hvor den obligatoriske opplæringstiden økes fra 8 til 12 år. Mens skolegangen i videregående opplæring i denne sammenheng var 2000 prosent i 44, har den nådd 88 prosent per i dag. Oppsummert har utdanningssystemet vårt blitt mer demokratisk og mer inkluderende. Ved denne anledningen vil jeg igjen uttrykke min takknemlighet til vår president, som har en ledende rolle i å gjøre utdanningssystemet i Tyrkia mer demokratisk og gjenspeiler vår nasjons følsomhet for utdanningspolitikk til tross for alt presset fra veiledningssentrene.»

Ved å uttale at utdanning har blitt universell takket være politikken de har vedtatt angående spredning av utdanning i hele samfunnet i Tyrkia, fortsatte Özer sine ord som følger:

«Den virkelige spredningen av utdanning til alle deler av befolkningen i Tyrkia har hovedsakelig funnet sted de siste 20 årene. Investeringene som ble gjort med massifiseringen i utdanning var ikke konsentrert i bare én region i Tyrkia, men ble realisert på en måte som dekker alle regioner. Det er spesielt verdt å understreke at det segmentet som drar mest nytte av massifiseringsfasen i utdanningen er det relativt sett mer vanskeligstilte segmentet av samfunnet når det gjelder sosioøkonomisk status. I tillegg, hvis jeg skal understreke følgende poeng, har det ikke vært en nedgang i kvaliteten på utdanningen, som hevdet, med massifiseringen. Viktige internasjonale utdanningsforskninger som PISA og TIMSS viser at suksessen til utdanningssystemet vårt stadig øker. På det punktet vi nådde i dag, har våre barn og ungdom i hvert hjørne av landet vårt hatt muligheten til å få tilgang til alle nivåer av utdanning, fra førskole til høyere utdanning. Mens skolegangen i høyere utdanning var rundt 2000 prosent i 14, har den nådd 44 prosent i dag.»

Øzer la vekt på at hovedtemaet for det 20. nasjonale utdanningsrådet var "like muligheter i utdanning", sa Özer:

«Vår plikt er å sikre at alle våre barn kan dra nytte av utdanningsmuligheter likt og rettferdig, slik at de kan realisere sitt eget potensial og bli et produktivt individ. Vi må sikre like muligheter i utdanning så sterkt at våre barns sosiale, økonomiske og kulturelle forskjeller utenfor skolen; ikke direkte former deres utdanningsprosess og fremtid. Vi må sikre like muligheter i utdanning så sterkt at den sosioøkonomiske bakgrunnen til familiene deres ikke forårsaker urettferdighet i utdanningsprosessen til barna våre. Mens vi beveget oss mot dette målet, ønsket vi å inkludere Tyrkias felles sinn og felles horisont i beslutningsprosessen vår. For dette formålet har vi bestemt hovedtemaet for det 20. nasjonale utdanningsrådet til å være «like muligheter i utdanning».

Øzer sa at målet deres er å øke kvaliteten på utdanningen og sikre at hvert barn har tilgang til kvalitetsutdanning, etter betydelige forbedringer i utdanning og enorme infrastrukturinvesteringer:

«Det har blitt enda mer kritisk for oss å få meninger fra våre interessenter om en sak som hele verden har diskutert og tatt viktige skritt på, for eksempel like muligheter i utdanning, spesielt under denne epidemiske prosessen vi opplever. Det er et stort kappløp mellom land i det globale konkurransemiljøet. Land konkurrerer ikke bare økonomisk, de er også i konstant konkurranse når det gjelder utdanningssystemene. Nesten alle land gjør store anstrengelser for å forbedre utdanningssystemet og tildeler enorme budsjetter. Hovedårsaken til dette er at satsing på utdanning er den viktigste investeringen i fremtiden i utviklingen av landet i alle ledd. Forskning viser at yrkesfaglig og teknisk utdanning har en strategisk betydning både for å gi den kompetansen arbeidsmarkedet trenger og for å redusere ungdomsledigheten. I denne sammenheng er vår prioritet å ytterligere forbedre den yrkesfaglige og tekniske utdanningen, som har blitt uttømt av urettferdigheten i koeffisientapplikasjonen, som trådte i kraft i 1999 og har vært i kraft i mer enn 10 år, og å gjøre utdanningen , produksjons- og sysselsettingssyklus sterkere. I denne sammenhengen ser vi på yrkesfaglig og teknisk utdanning som et strategisk spørsmål for Tyrkias fremtid og ønsker at det skal diskuteres omfattende i rådet.»

Øzer understreket at den viktigste faktoren i forskningen som vil øke kvaliteten på utdanningen er lærere, og sa at den tredje agendaen de ønsket å bli diskutert og utviklet i rådet var "Professional Development of Teachers", og bemerket at hver investering gjort i lærere ville direkte påvirke suksessen til utdanningssystemet.

Minister Özer uttrykte sin store glede over at loven om læreryrket, som president Erdoğan ga den gode nyheten 24. november, lærernes dag, vil bli presentert for parlamentet, og ønsket at rådet ville gi fordeler for hele utdanningssamfunnet og vårt land.

Rådsmøtet, som varer til 3. desember, holdes i etterkant av åpningsseremonien på rådets første dag. På rådets siste dag, som vil fortsette med spesialkommisjonens arbeid den andre dagen, vil spesialkommisjonens rapporter bli presentert for generalforsamlingen og anbefalingene skal stemmes over.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar