Ingen Omicron, ny variant av SARS-Cov-2, har blitt sett i TRNC

Ingen Omicron, ny variant av SARS-Cov-2, har blitt sett i TRNC
Ingen Omicron, ny variant av SARS-Cov-2, har blitt sett i TRNC
Abonner  


Mutasjonsbestemmelsesanalysen utført av Near East University på tilfeller med positiv diagnose i november avslørte at den nye varianten av SARS-CoV-2, Omikron, ennå ikke har nådd TRNC. Near East University-forskere er klare til å oppdage Omikrons mulige inntreden i landet!

Omikron, den nye mutasjonen av SARS-CoV-2, som dukket opp i Sør-Afrika og nabolandene, fortsetter å bli fulgt med bekymring over hele verden. Spredningen av Omicron-varianten, som Verdens helseorganisasjon har pekt på for risikoen for å forårsake en økning i tilfeller som kan gi alvorlige konsekvenser på global skala, spredte seg også til europeiske land på kort tid, noe som øker alvorlighetsgraden av verden Helseorganisasjonens advarsel.

De mulige endringene i spredningshastigheten og alvorlighetsgraden av symptomene og motstanden den kan vise mot dagens vaksiner vil være hovedparametrene som bestemmer risikoen ved Omikron-varianten. På dette tidspunktet er den raske oppdagelsen av Omikron-varianten når den begynner å dukke opp i landet av stor betydning for styringen av pandemiprosessen.

I denne forbindelse er det av stor betydning at SARS-CoV-2 PCR Variant Detection Kit, utviklet av forskere fra Near East University for å overvåke SARS-CoV-2 virale stammer, også kan oppdage mutasjoner som er spesifikke for Omicron-varianten. Forskere fra Near East University, som jevnlig undersøker positive tilfeller i landet, planlegger å oppdage varianten så snart den kommer til landet, takket være SARS-CoV-2 PCR Variant Detection Kit. De første utførte analysene viser at Omikron-varianten ennå ikke har nådd TRNC.

Deltavarianten er fortsatt dominerende i TRNC med 95 prosent!

Forskningen utført av forskere fra Near East University på tilfeller med en positiv diagnose i november avslørte at Omicron-varianten ennå ikke er sett i TRNC. Ingen Omicron-variant ble funnet som et resultat av mutasjonsbestemmelsesanalysen utført på 19 personer som ble diagnostisert med COVID-19 positiv ved Near East University COVID-50 PCR Diagnostic Laboratory. Studien viste at Delta-varianten opprettholder sin dominans med 95 prosent i lokal forurensning i Nord-Kypros.

prof. Dr. Tamer Şanlıdağ: "Med vårt kompetente team, PCR Variant Detection Kit og utstyret vi har, fortsetter vi å jobbe for å finne ut om Omikron-varianten kan komme inn i landet vårt."

Ved å si at de har en sterk vitenskapelig infrastruktur for å oppdage Omikron, den nye varianten av SARS-CoV-2 som dukket opp i Sør-Afrika og skremte hele verden, sa Near East University viserektor prof. Dr. Tamer Şanlıdağ understreket at SARS-CoV-2 PCR Variant Detection Kit, utviklet av tyrkiske forskere ved Near East University, er i stand til raskt å oppdage Omikron som andre varianter. prof. Dr. Şanlıdağ sa: "Mutasjonsbestemmelsesanalysene utført av våre forskere ved Near East University COVID-19 PCR Diagnostic Laboratory avslørte at personer som ble diagnostisert positive i november ble infisert med Delta-varianten, som i de foregående månedene. Omicron-varianten ble ikke funnet. Med vårt kompetente team, PCR Variant Detection Kit og maskinvaren vi har, fortsetter vi å jobbe for å oppdage mulig inntreden av Omikron-varianten i landet vårt."

Assoc. Dr. Mahmut Çerkez Ergören: "Delta-varianten opprettholder sin dominans med 95 prosent i lokal forurensning i Nord-Kypros."

Førsteamanuensis ved Near East University COVID-19 PCR-diagnose og kitproduksjonslaboratorier. Dr. Mahmut Çerkez Ergören sa derimot at i forskningen de utførte på tilfellene med positiv diagnose i november, fant de ut at Omicron-varianten av SARS-CoV-2 ennå ikke er sett i TRNC. Assoc. Dr. Ergören sa: "Delta-varianten opprettholder sin dominans med 95 prosent i lokal forurensning i Nord-Kypros."

Den 26. november 2021 utstedte Verdens helseorganisasjon et globalt varsel, og kalte B.1.1.529-varianten som oppsto i det sørlige Afrika som Omicron. Forskere i Sør-Afrika og rundt om i verden fortsetter å jobbe for å bedre forstå mange aspekter ved Omikron. Det trengs litt mer tid før effekten av den nye varianten avsløres tydeligere.

Antall personer som tester positivt har økt i områder i Sør-Afrika som er berørt av denne varianten, men epidemiologiske studier pågår for å avgjøre om dette skyldes Omicron eller andre faktorer. Det er også uklart hvordan infeksjon med Omicron påvirker alvorlighetsgraden av sykdommen sammenlignet med andre varianter. Fordi de første rapporterte Omicron-infeksjonene ble oppdaget hos unge mennesker som har en tendens til å ha sykdommen med mildere symptomer. Det er fortsatt nødvendig med tid for å se hvordan alvorlighetsgraden av symptomene vil endre seg etter hvert som aldersspennet øker.

Foreløpige bevis tyder på økt risiko for re-infeksjon med Omicron sammenlignet med andre varianter av bekymring. Denne informasjonen er imidlertid også begrenset. Verdens helseorganisasjon fortsetter å jobbe med å forstå den potensielle effekten av denne varianten på eksisterende mottiltak, inkludert vaksiner. På dette tidspunktet er vaksiner fortsatt kritiske for å redusere sykdommens alvorlighetsgrad og dødelighet, inkludert mot den dominerende sirkulerende varianten Delta.

Mye brukte PCR-tester på den annen side fortsetter å oppdage Omikron-varianten, som med andre varianter. Studier pågår for å avgjøre om den nye varianten har noen effekt på andre typer tester, inkludert raske antigendeteksjonstester.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar