Europas vogner produseres i Ankara

Europas vogner produseres i Ankara
Europas vogner produseres i Ankara
Abonner  


I Europa trekker lokomotiver containervogner laget i Tyrkia. Ankara-baserte Vako Vagon, som startet sin virksomhet med produksjon av hestevogner på 1960-tallet, har i dag eksportert mer enn tusen containervogner til utlandet, først og fremst til Europa. Containervogner produsert av Vako Vagon, som har anlegg i Ankara Beypazarı og Temelli, brukes på handelsjernbanene i land som Tyskland, Frankrike, Sveits, Spania og Nederland.

Eventyret, som startet med produksjon av hestevogner på 1960-tallet, ble senere til produksjon av lastebiler og lastebilhengere. Selskapet, som begynte å produsere containervogner i 2007, dekker 2010 prosent av containervognbehovet til private logistikkbedrifter mellom 2018-80.

Økt sysselsetting

Serhat Kalaycıoğlu, seniorsjefen i selskapet, la vekt på at de produserer i 3 forskjellige fabrikker i et totalt areal på 65 tusen kvadratmeter. Serhat Kalaycıoğlu sa: "Etterspørselen etter handelsjernbaner har økt under pandemien. Med økningen i etterspørselen økte vi også produksjonen og sysselsettingen i våre fabrikker. Vi økte antallet ansatte fra 60 til 150, og antallet FoU-ingeniører fra 5 til 20”.

Eksportmål 30 millioner euro

Kalaycıoğlu sa at de har levert mer enn tusen vogner over 12 millioner euro i år, at de har økt målene for neste år. Kalaycıoğlu sa: "Vi planlegger å produsere 2022 forskjellige nye typer godsvogner i 4. Vi er i samtaler med land som forbereder infrastruktur i Afrika. Sammen med det afrikanske markedet er vårt eksportmål for 2022 30 millioner euro.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar