Forslag til drivstofføkonomi i kjøretøy

Forslag til drivstofføkonomi i kjøretøy
Forslag til drivstofføkonomi i kjøretøy
Abonner  


Kjøretøy har to viktige utgiftsposter. Disse kan deles inn i kjøps- og drivstoffavgifter. Kjøpsgebyrer; kan variere avhengig av ulike faktorer som merke, modell, motortype eller utstyr. Drivstoffprisen kan senkes ved å redusere drivstofforbruket til kjøretøyet. Av denne grunn har vi samlet noen små triks du kan gjøre for å spare drivstoff i kjøretøy. Hvordan kontrollere drivstofforbruket i et kjøretøy? Hva skal jeg gjøre for drivstofføkonomi i kjøretøyet? Påvirker overbelastning kjøretøyets drivstoffforbruk?

Men først, la oss snakke om hvor drivstofforbruksverdien kan kontrolleres.

Hvordan kontrollere drivstofforbruket?

Selv om det varierer etter merke og modell, er det i dag et område hvor drivstofforbruksverdien er plassert på instrumentpanelet til alle kjøretøy. Her kan du se hvor mye drivstoff som forbrukes per 100 kilometer.

Hvis du lurer på hvor mye drivstoff kjøretøyet bruker per kilometer, bør verdien her deles på 100. For eksempel, hvis kjøretøyet bruker 100 liter drivstoff per 7 kilometer, betyr det at det bruker 0,07 liter drivstoff per kilometer. Ved å multiplisere dette tallet med 1 liters drivstoffavgift kan du se hvor mye TL kjøretøyet har brukt per kilometer.

Hvis vi aksepterer kjøretøyet som bensin og tar literprisen på bensin som 8 TL, blir drivstofforbruksverdien per kilometer 0,56 TL. Med andre ord bruker kjøretøyet 56 cents drivstoff per kilometer.

Drivstofforbruket kan øke på grunn av mange faktorer, som for høy belastning, trafikk eller bruk av uegnede dekk for sesongen. Så, hva er faktorene som øker drivstofforbruket?

Hva skal jeg gjøre for drivstofføkonomi i kjøretøyet?

Hovedfaktoren som påvirker drivstofforbruket er måten kjøretøyet brukes på. Drivstofforbruket øker betydelig hvis hastigheten økes eller reduseres raskt under kjøring. Bortsett fra dette er faktorene som påvirker kjøretøyets drivstofforbruk listet opp som følger:

  • trafikk
  • Uegnede dekk
  • overbelastning
  • Forsømmelse
  • vindusåpning
  • Ulike kjøremoduser

Selvfølgelig er dette vanlige problemer. Bortsett fra disse kan drivstofforbruket øke på grunn av sjeldne problemer som funksjonsfeil som kan oppstå i kjøretøyets understell. Så, hva bør gjøres for å spare drivstoff?

Ikke åpne Windows

Merker designer kjøretøy for å bli mindre påvirket av vindmotstand. Dermed blir kjøretøyene minimalt påvirket av vindens motstandseffekt mens de er i bevegelse. Når vinduene åpnes, øker vindfriksjonsverdien og kjøretøyet bruker mer drivstoff enn normalt.

Av denne grunn anbefales det å ikke åpne vinduene for å redusere drivstofforbruket. Hvis det er et problem på grunn av temperatur, kan klimaanlegg brukes.

Unngå høy hastighet

Med den nye generasjons hastighetsmålingsteknologier gjøres ikke øyeblikkelig hastighetsmåling mange steder. I stedet for å se på gjennomsnittshastighetsverdien. På slike veier og motorveier kan du noen ganger akselerere plutselig. Akselerering fører plutselig til at motoren bruker mye mer drivstoff enn normalt. I noen tilfeller kan drivstofforbruket øke opptil det dobbelte av den ideelle verdien. Av denne grunn bør plutselig akselerasjon unngås med mindre det er nødvendig for trafikksikkerheten.

Sjekk trafikktider

Kjøretøyer bruker mest drivstoff når de stopper og tar av. Av denne grunn øker drivstofforbruket betydelig i trafikktimer i storbyer som Istanbul eller Izmir. Hvis det er mulig, anbefales sjåfører ikke å reise i rushtiden.

Hybridbiler og svært drivstoffeffektive kjøretøy som Kia Niro drar imidlertid nytte av spesielle teknologier som regenerativ bremsing. Med disse teknologiene lades batteriet til den elektriske motoren når kjøretøyet bremser ned.

I tillegg benytter hybridbilmodeller som Kia Niro seg av elmotoren ved lave hastigheter og bruker ikke så mye bensin som mulig. Med andre ord skaper ikke tung trafikk et stort problem for hybridbiler sammenlignet med diesel- eller bensinbiler. Kort oppsummert kan vi si at hybriden er en drivstoffeffektiv motortype.

Vær oppmerksom på dekk

"Hvordan spare drivstoff?" Dekk er en annen viktig sak som bør vurderes av de som leter etter svaret på spørsmålet. Fordi bruk av passende dekk tar en viktig plass i drivstoffsparetriks. Dekktyper produsert for en bestemt sesong, for eksempel vinter eller sommer, øker drivstofforbruket i forskjellige årstider.

For eksempel holder vinterdekk laget av myk deig mye mer på bakken fordi lufttemperaturen er høy om sommeren. Av denne grunn kan kjøretøyet forbruke mye mer drivstoff enn normalt. I tillegg til drivstoffbesparelser kan bruk av dekk som ikke er egnet for sesongmessige forhold også sette trafikksikkerheten i fare.

Et annet problem som dekk påvirker drivstofforbruket er trykk. Hvis dekktrykket ikke er ideelt, øker drivstofforbruket betraktelig. Sjåfører som ikke kjenner den ideelle dekktrykkverdien til kjøretøyet, bør sjekke brukermanualen eller innsiden av førerdøren.

Til slutt må sjåfører som må kjøpe nye dekk også lære om punktene som må vurderes ved kjøp av kjøretøydekk som dekkdimensjon, dekktype og dekksymboler for ikke å få problemer med drivstofforbruket.

Ikke glem vedlikehold

Merker publiserer visse vedlikeholdsperioder for hvert kjøretøy. Disse periodene er underlagt en kilometer- eller årsgrense. For eksempel foregår periodisk vedlikehold av Kia Sportage innen 15 tusen kilometer eller 1 år. Med andre ord, selv om du ikke overstiger 15 tusen kilometer på 1 år, må du ha periodisk vedlikehold.

Ved periodisk vedlikehold skiftes filtrene til kjøretøyet og væskene kontrolleres. Det ideelle nivået av filtre og væsker reduserer drivstofforbruket betydelig. I tillegg utføres det rutinemessige kontroller av kjøretøyet ved periodisk vedlikehold. Hvis det er en uvanlig situasjon i kjøretøyet, blir du informert om emnet. Hvis du godkjenner endrings- eller reparasjonstilbudet, vil kjøretøyet ditt bli reparert.

Kort sagt, periodisk vedlikehold sikrer at kjøretøyet ditt fungerer på en ideell måte. Dermed opplever ikke kjøretøyet noen problemer og problemer som økt drivstofforbruk på grunn av funksjonsfeil oppstår ikke.

Påvirker overbelastning drivstofforbruket?

Hver last som legges til kjøretøyet får motoren til å jobbe hardere for å bevege seg. Derfor kan drivstofforbruket øke. For ikke å øke drivstofforbruket anbefales det at det ikke er ekstra last i bagasjerommet og at bagasjen på kjøretøyet ikke skal bæres utenom reisen.

Hva er innstillingene som påvirker drivstofføkonomi?

"Hva bør gjøres for å spare drivstoff?" En annen sak som er like viktig som vedlikehold og dekkkontroll i spørsmålet er modsene. Selv om det varierer i henhold til merkene, kan modiene som vanligvis kjøpes med navn som Eco og Sport forårsake alvorlige forskjeller i drivstofforbruk.

Generelt observeres høyere drivstofforbruk i modusen Sport og lavere drivstofforbruk i modusen Eco.

Hvilket turtall er ideelt for drivstofføkonomi?

Til slutt, "Hvor mange sykluser kreves for å spare drivstoff?" Vi må avklare spørsmålet. Mange bilmyndigheter sier at turtallsområdet på 2500 til 3000 for bensinmotorer og 2000 til 5000 for dieselmotorer er ideelt når det gjelder drivstofforbruk. Med andre ord kan du justere turtallsområdet i henhold til typen kjøretøy og spare drivstoff.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar