Kjedemarkeder vil ha 100 prosent økning i poser

Kjedemarkeder vil ha 100 prosent økning i poser
Kjedemarkeder vil ha 100 prosent økning i poser
Abonner  


Miljø-, urbaniserings- og klimadepartementet holdt et møte med partene for å diskutere poseprisene som skal gjelde i 2022. På møtet, som ble holdt med deltagelse av veskeprodusenter, profesjonelle organisasjoner, frivillige organisasjoner, forbrukerforeninger og de største kjedemarkedene i Tyrkia, var spørsmålet om prisøkning åsted for heftige diskusjoner. Chain Markets, som krevde at prisene på plastposer, som begynte å bli solgt til forbrukeren for 2019 cent med den betalte poseapplikasjonen som startet i 25 i Tyrkia, skulle økes med 2022 prosent i 100 og selges for 50 cent, insisterte på på den aktuelle prisøkningen.

PAGEV-president Yavuz Eroğlu ga en uttalelse om poseprisen som skal brukes i 2022, og reagerte på kravet om en økning fra Chain Markets i sin tale ved åpningen av Plast Eurasia Istanbul 2021 Fair, som de organiserte i samarbeid med TÜYAP. Eroğlu minner om at plastposer ble laget mot en avgift med sikte på å redusere miljøforurensning og gi en bevisst forbruksmodell, sa Eroğlu: «Da søknaden om betalte poser startet i 2019, ble 25 cent av 15 cent overlatt til staten og 10 cent til markedsføreren. Innen 2020, i henhold til revalueringskursen, økte andelen som gikk til staten til 18 cent og 7 cent gjensto for markedet. I 2021 går 19.6 cent av posen til staten og 5 cent til lommen til markedsføreren. Oppsummert har andelen som overlates til markedsføreren gradvis sunket, og nå rettes blikket mot revalueringsraten for 2022. Dersom det ikke blir økning i poser i 2022, går 25 øre til statskassen og markedsandelen blir null. Chain Markets, som vil forhindre dette, ønsker at posen selges til forbrukeren for 25 øre ved å øke prisen på 100 øre med 50 prosent. Før 2019 kjøpte Chain Markets posen med egne penger og tilbød den til sine kunder gratis, kazanMaya har som mål å fortsette, sa han.

SMALE INNTEKTSBORGERE KAN IKKE GJØRE MARKEDSFØREN RIKK

Ved å påpeke at den alvorlige turbulensen i den globale økonomien og økningen i utenlandsk valuta på grunn av pandemien gjorde inflasjonen skjør, understreket Eroğlu at spesielt lavinntektsborgere sliter med å få endene til å møtes, og fortsatte sine ord som følger: Det var nedgang på . Denne nedgangen i forbruket ble registrert som et tap for poseprodusentene. Til tross for den negative effekten av søknaden om betalt bag på produksjon og sysselsetting, støttet våre produsenter denne beslutningen, som ble tatt med sikte på å redusere miljøforurensning og spre den bevisste forbruksmodellen, og gjorde de nødvendige ofrene. Nå er det på tide at Chain Markets ofrer seg. Tross alt, før applikasjonen for betalt bag startet, pleide Chain Markets å kjøpe posene med egne penger og gi dem til kundene sine gratis. I dag krevde han at posen som ble solgt for 2019 cent ble solgt for 80 cent og tjente penger herfra. kazanMannen blir jaget. Vi er ikke enige i synet om at markedene er mindre enn 25 cent. De som sier dette kan bare være de som ikke vet prisen på et brød og minstelønnen i dag. Som PAGEV finner vi ikke den økte etterspørselen til kjedemarkedene korrekt. Etter vår mening bør ikke poser som selges for 25 cent økes, og Chain Markets bør betale penger på poser. kazanI stedet for dette bør den dekke posepengene fra eget budsjett, slik det var før 2019. Ellers blir belastningen for lavinntektsborgeren, som spesielt tar et levebrødsmagasin, tung. Innbyggere med lav inntekt kan ikke gjøre kjedemarkedene rike. Inntektene fra posen skal ikke gå i lommen til markedsføreren og skal utelukkende brukes i prosjekter knyttet til miljøvern. Forbrukerforeningene, som oss, er imot ideen om en 100 prosent økning i poser. Tatt i betraktning den økonomiske konjunkturen som Tyrkia går gjennom på grunn av pandemien, forventer vi at kjedemarkedenes krav om en økning ikke vil materialisere seg. Hva blir bagasjeprisene i 2022? Svaret på dette spørsmålet vil bli gitt av departementet for miljø, urbanisering og klimaendringer. Etter å ha mottatt partenes meninger om emnet, vil departementet kunngjøre prisen på posen, som trer i kraft fra 1.1.2022, etter siste utredning.

DEN SISTE TEKNOLOGIEN OG PRODUKTENE ER PÅ PLAST EURASIA ISTANBUL

Plast Eurasia Istanbul åpner dørene for 30. gang. Plast Eurasia Istanbul, som er den nest største internasjonale messen som holdes hvert år i verden og den største i Tyrkia og Eurasia, arrangeres av TÜYAP i samarbeid med PAGEV (Turkish Plastics Industrialists Research, Development and Education Foundation). TÜYAP og PAGEV utsatte messen til 2021, tatt i betraktning helserisikoen forårsaket av pandemien i fjor. PAGEV-president Eroğlu sa at det vil være deltakelse i en bred geografi i år på Plast Eurasia Istanbul-messen som ble holdt i Istanbul Büyükçekmece TÜYAP messe- og kongresssenter, "Årets gigantiske organisasjon deltar av 34 selskaper og bedriftsrepresentanter fra 670 land. Vi vil møte mer enn 100 50.000 besøkende fra over XNUMX land.»

SISTE TEKNOLOGI OG PRODUKTER

I messen organisert av TÜYAP i samarbeid med PAGEV; Eroğlu sa at de nyeste teknologiene, maskineriet og utstyret ble vist frem, og fortsatte sine ord om organisasjonen, som var vitne til produktive samarbeid for sektoren, som følger: "Plastmaskiner, maskinunderindustri og mellomindustri, støpeformer, resirkuleringsmaskineri, råvarer og kjemikalier, varme og kontrollenheter.Alle nysgjerrige innovasjoner innen kjølesystemer, hydrauliske og pneumatiske produkter møtes med våre sektorrepresentanter på Plast Eurasia Istanbul Fair. Organisert på et område på 120 tusen kvadratmeter, vil messen være vert for mer enn 50 tusen besøkende. Med de digitale løsningene som tilbys deltakerne på messen, startet det kommersielle samarbeidet før messedatoen og vil fortsette etter messen."

Eroğlu understreket at Plast Eurasia Istanbul-messen har en strategisk betydning når det gjelder å vise kraften til industrien, og sa: "Vår industri, som rangerer 6. i verden og 2. i Europa etter Tyskland, produserer 10 millioner tonn plastprodukter. Vår plastindustri, som bidrar til økonomien vår med sine investeringer, produksjon og eksport, gir sysselsetting til 250 tusen mennesker. Det bidrar til landets økonomi," sa han.

DET VIKTIGSTE MEDLEMMET AV PLASTINDUSTRIEKSPORTØRFAMILIEN

I en tale ved åpningen av Plast Eurasia Istanbul 2021-messen sa TİM-president İsmail Gülle: "Som eksportører fortsetter vi å gi seriøs støtte til den tyrkiske økonomien, som sett i de siste veksttallene. Plastindustrien vår er også en av de sterkeste medlemmene av vår eksportørfamilie.» I en tale ved åpningen av messen sa TÜYAP styreleder Bülent Ünal: "Vi har gjort Plast Eurasia Istanbul, som vi startet fra bunnen av med PAGEV, til en merkevare i dag. Vi er stolte av å arrangere Plast Eurasia Istanbul, den nest største plastmessen i verden, for 30. gang i samarbeid med PAGEV.»

Vær den første til å kommentere

Yorumlar