5 effektive måter å beskytte seg mot cyberangrep

5 effektive måter å beskytte seg mot cyberangrep
5 effektive måter å beskytte seg mot cyberangrep

SMB-er som ikke kan ta tilstrekkelige forholdsregler innen cybersikkerhet, blir hovedmålet for cyberkriminelle. Komtera Technology Channel Sales Director Gürsel Tursun, som opplyser at 51 % av SMBer opplever cybersikkerhetsbrudd og at disse bruddene hovedsakelig skjer gjennom ondsinnet programvare, lister opp 5 grunnleggende cybersikkerhetsanbefalinger for SMBer som ønsker å styrke sin cyberinfrastruktur.

Selv om det er enkelt for store selskaper å investere i cybersikkerhetstiltak, kan denne innsatsen ofte virke umulig for SMB. Imidlertid retter hackere, som utnytter denne situasjonen, sine angrep mot SMBer med svake cybersikkerhetstiltak. Så mye at undersøkelser viser at 51 % av små og mellomstore bedrifter opplever brudd på nettsikkerheten, og disse bruddene er hovedsakelig forårsaket av skadelig programvare. Komtera Technology Channel Sales Director, Gürsel Tursun, understreker at SMB bør ta de nødvendige tiltakene for å beskytte sine eiendeler, og deler 5 grunnleggende cybersikkerhetsanbefalinger for å beskytte mot cyberangrep.

Nesten halvparten av SMB-er målrettet av nettkriminelle

Mer med liten innsats kazanHackere som ønsker å få tre, henvender seg til SMB, hvis cybersikkerhetstiltak er mer utilstrekkelige sammenlignet med store selskaper. Spesielt hackere som ønsker å oppnå presise resultater utfører sine angrep på ulike måter. Blant de vanligste angrepene som SMB lider er; I følge Gürsel Tursun, som trekker frem det faktum at det er 24 % skadelig programvare, 16 % datainnbrudd og 15 % phishing-angrep, bør SMB-er ta hensyn til alle cybersikkerhetstiltak for å unngå materielle og moralske tap.

Det er mulig å bli beskyttet mot cyberangrep i 5 trinn!

Å ha en sterk cybersikkerhetsplanlegging er kanskje ikke blant prioriteringene til enhver SMB, men å ikke vurdere mulige risikoer kan føre til både omdømmetap og økonomiske tap for SMBer. Komtera Technology Channel Sales Director Gürsel Tursun deler 5 grunnleggende cybersikkerhetsanbefalinger for SMBer som ønsker å styrke sin cyberinfrastruktur.

1. Ha en brannmur. Brannmuren anses som en barriere mellom data og nettkriminelle. Bedrifter kan velge å installere en separat brannmur i tillegg til standard ekstern brannmur for å gi et ekstra lag med beskyttelse. Det vil være et ekstremt viktig skritt å sørge for at ansatte har en brannmur aktivert på systemene sine i tilfelle de jobber hjemmefra.

2. Ikke glem å beskytte eiendelene dine. Verdifulle eiendeler kan variere avhengig av type selskap. Derfor er det viktig for bedrifter å være klar over hvor alle kritiske og konfidensielle data befinner seg og å iverksette ekstra sikkerhetstiltak for å beskytte dem. Å lage en beredskapsplan som dekker alle systemer, nettverk, data og muligheten til å gjenopprette fra de riktige sikkerhetskopiene vil være det sterkeste veikartet for eventuelle potensielle problemer.

3. Forsvar mot skadelig programvare. En kraftig anti-malware-løsning kommer godt med når det gjelder blokkering og flagging av trusler mot sikkerheten til enheter. En av de beste fremgangsmåtene for å unngå eksponering for skadelig programvare er å unngå å koble til ukjente Wi-Fi-nettverk, mens å holde enhetene oppdatert og gi sterk passordbeskyttelse er andre effektive trinn.

4. Sørg for å sjekke autoriteten over dataene. Ekstra tillatelse skal ikke gis til de som ikke trenger tilgang til dine viktige data. Bare kontoer med administrative rettigheter bør autoriseres for administrative oppgaver. Det vil være mer effektivt å bruke standardkontoer i stedet for den privilegerte kontoen for generelle oppgaver.

5. Bruk en multifaktorautentiseringsløsning (MFA). En engasjert angriper eller en uforsiktig ansatt kan være årsaken bak et vellykket identitetsbrudd. Det er enkle nettkriminaliteter med lav risiko, men som gir høy avkastning som nettkriminelle ofte elsker, for eksempel identitetstyveri. Med MFA kan flere beskyttelseslag legges til for å beskytte kontoer eller enheter. Med MFA kan administratorer også forhindre slike angrep ved å dra nytte av kontekstuell informasjon som påloggingsadferdsmønstre, geografisk plassering og typen påloggingssystem som brukes for å identifisere uregelmessigheter.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar