The Adventure of Construction of Osmangazi Bridge på BTU

The Adventure of Construction of Osmangazi Bridge på BTU
The Adventure of Construction of Osmangazi Bridge på BTU
Abonner  


Gebze – İzmir Motorway Operation and Maintenance Inc. Brovedlikeholdssjef Fatih Zeybek sa i seminaret om "Osmangazi Bridge Construction Process", "Hver fullført bygning øker kunnskapen vår."

I programmet som ble holdt på BTU Yıldırım Bayezid campus, forklarte Fatih Zeybek, vedlikeholdssjef for Gebze – İzmir Otoyolu Operation Maintenance Inc., som påtok seg byggingen og driften av Osmangazi-broen i Izmit-bukten, byggeprosessen til Osmangazi-broen. . Fakultet for ingeniør- og naturvitenskap Sivilingeniøravdelingslektor Dr. Elever i 1. klasse deltok også som lyttere i arrangementet organisert av Sedef Kocakaplan. En av aktivitetene rettet mot å møte BTU-studenter med industrirepresentanter, seminaret kalt "Osmangazi Bridge Construction Process", sammen med fakultetsmedlemmene, BTU viserektor og Earthquake Engineering Application and Research Center (BTU-DEPAR) direktør Prof. Dr. Beyhan Bayhan deltok også.

På seminaret sitt, hvor han delte design- og konstruksjonshistorien til Fatih Zeybek-broen, forklarte han at designet er av stor betydning og at Osmangazi-broen ble designet i henhold til europeiske normer. Han bemerket at i tillegg til disse normene, ble de relevante tilleggene til Tyrkias motorveistandarder reflektert i designet, slik at utformingen av broen gikk utover europeiske normer. Han understreket at brua var utformet i henhold til jordskjelvkriterier på grunn av nærhet til aktive forkastningslinjer.

Zeybek understreket at brokonstruksjonen bør evalueres i 3 stadier som design, konstruksjon og vedlikehold, og sa at designstadiet er nøkkelen til suksess i arbeidet som er utført. Han uttalte at konstruksjonsarbeidet til Osmangazi Bridge ble utført med utenlandske partnere fra design til konstruksjon. Zeybek sa at denne situasjonen gir fordeler når det gjelder kunnskap og teknologioverføring, "Etter samarbeid med utenlandske selskaper øker hver fullført bygning vår kunnskap. På denne måten blir vi et mer erfarent lag.»

Zeybek sa at teknologi er viktig innen konstruksjon, og bemerket at utviklingen av teknologi har økt kvaliteten på materialene. Han ga uttrykk for at byggingen av brua ble utført med en teknologi som ikke eksisterte før den tiden, og sa at denne situasjonen ikke bare bidro til mange funksjoner ved brua, men også utvidet lengden eller avstanden mellom føttene. Zeybek understreket også at Osmangazi-broens levetid er planlagt til å være 100 år, og at denne perioden kan forlenges med regelmessig og korrekt vedlikeholdsarbeid.

Zeybek ga uttrykk for at vedlikeholdsfasen er like viktig som konstruksjonsfasen av brua, og bemerket at det er nødvendig å ta forholdsregler angående vedlikehold under designfasen av brua. Zeybek la merke til at spesielt sikkerhets- og brannsikringssystemer er de viktigste systemene som skal installeres, og uttalte at bygningens helsestatus realiseres med sensorene i det strukturelle helsesystemet.

Etter at Zeybek svarte på spørsmålene til de deltakende studentene, ble prorektor Prof. Dr. Beyhan Bayhan holdt en tale. Arrangør av arrangementet, foredragsholder. Se. Dr. Takk til Sedef Kocakaplan, Prof. Dr. Beyhan Bayhan sa: "Hastighet, komfort og sikkerhet kan oppnås i transporten av Marmara-regionen, hvor Tyrkias viktige industrianlegg er lokalisert, befolkningen er tett og de fleste økonomiske aktiviteter finner sted. kazanVi er takknemlige for alle som har bidratt til byggingen av dıran Osmangazi-broen. Vi er glade for at du delte en slik suksesshistorie med oss.»

På slutten av arrangementet, BTU viserektor prof. Dr. Beyhan Bayhan overrakte et takknemlighetsbevis til Fatih Zeybek, brovedlikeholdssjef i Gebze – İzmir Motorway Operation and Maintenance Inc.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar