Lys dukket opp i Zigana, Tyrkias og Europas lengste tunnel

Lys dukket opp i Zigana, Tyrkias og Europas lengste tunnel
Lys dukket opp i Zigana, Tyrkias og Europas lengste tunnel
Abonner  


Transport- og infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu uttalte at de så lyset i Zigana, Tyrkias og Europas lengste og verdens 3. lengste dobbeltrørs motorveitunnel. bemerket at den ble brukt. Karaismailoğlu sa: «Med forkortingen av den nåværende veien vil reisetiden reduseres med 100 minutter for biler og 30 minutter for tunge kjøretøy. Dermed vil det totalt spares 60 millioner TL årlig, 19 millioner TL fra tid og 40 millioner TL fra drivstoff.

Minister for transport og infrastruktur Adil Karaismailoğlu talte ved Zigana Tunnel Light Vision-seremonien. Karaismailoğlu sa: "Vi etterlater oss en veldig viktig fase ved å fullføre gravearbeidene i Zigana-tunnelen, som vil være den lengste dobbeltrørs motorveitunnelen i vårt land og Europa og den tredje lengste i verden," sa Karaismailoğlu. våre prosjekter. Tyrkia har lagt bak seg tidene da de ikke lenger kunne gjøre sine investeringer fordi de ikke fant et budsjett. Landet vårt har blitt en av de viktigste spillerne, ikke bare i sin region, men også i den globale planen, med investeringene det har gjort, vokst på alle felt og realisert prosjekter som er viktigere enn de andre. Vi støtter sysselsetting, handel og økonomi med våre prosjekter som brakte Tyrkia til en ny tid; Vi bygger fremtidens Tyrkia. " han sa.

ZIGANA TUNNEL ER EN VIKTIG DEL AV INTERNASJONALE TRANSPORTKORRODER

Zigana Tunnel, som Marmaray, Eurasia Tunnel, er en viktig del av internasjonale transportkorridorer som Northern Marmara Highway, Istanbul Airport, Osmangazi Bridge, Ordu-Giresun Airport, Iyidere Logistics Port, Yavuz Sultan Selim Bridge, 1915 Çanakkale Bridge, og er en viktig del av hele verden. Karaismailoğlu understreket at det er et kunstverk, "Det er en kilde til stolthet for nasjonen vår. Vi må se på Zigana-tunnelen fra dette perspektivet. Vi kan ikke se Zigana-tunnelen som et prosjekt som kun angår Trabzon og Gümüşhane. Her, med denne studien, kobler vi Trabzon, som er det viktigste handelssenteret i den østlige Svartehavsregionen, til Bayburt, Aşkale og Erzurum via Gümüşhane. Dette er vårt prosjekt; Det er av avgjørende betydning for utviklingen av handel, eksport og sysselsetting i Svartehavet så vel som i Øst-Anatolia. Det er livsviktig for alle land i Midtøsten og Eurasia, spesielt Iran, å nå Svartehavet. I tillegg til Tyrkias øst-vest retningsbestemte handelsmobilitet, vil det også muliggjøre nord-sør retningsbestemt handelsmobilitet, og vil gi muligheten for våre eksportører til å frakte produktene sine til verden sjøveien til lavere kostnader. Dette og lignende prosjekter av sentral betydning vil bringe landet vårt til 2022 milliarder dollar i eksport i 250 og vil endre handelsbalansen til fordel for Tyrkia.

REISETID VIL REDES MED 60 MINUTTER FOR TUNGE KJØRETØY

Transportminister Karaismailoğlu sa at transporten fra kystområdene til de indre regionene har blitt levert under forholdene tillatt av Svartehavsgeografien inntil nylig, at de har designet mange veier og tunneler i regionen innenfor rammen av forbedringen. verk av nord-sør-aksene. Karaismailoğlu uttalte at de tok mange flere i bruk, for eksempel Ovit-tunnelen, Lifekurtaran-tunnelen, Salmankaş-tunnelen, Salarha-tunnelen, İkizdere-tunnelen og Eğribel-tunnelen. Han bemerket at samtidig som de bidro til utviklingen av kommersiell virksomhet og dermed berikelsen av regionen, økte de også muligheten for sikker kjøring. Karaismailoğlu understreket at Zigana-tunnelen er et av de viktigste prosjektene som er realisert innenfor rammen av nord-sør-aksene, og fortsatte sin tale som følger:

"Denne ruten på den historiske Silk Road-linjen har en veldig høy trafikkbelastning. Zigana-tunnelprosjektet starter ved Maçka/Başarköy-lokasjonen ved den 44. kilometeren av Trabzon – Aşkale-veien og kobles til Köstere-Gümüşhane-veien på den 67. kilometeren med en broovergang. Zigana-tunnelen består av 14 500 meter langt dobbeltrør. Dens totale lengde overstiger 15 kilometer med forbindelsesveiene. Med en investeringskostnad på 2,5 milliarder lira, vil den eksisterende 12 meter brede statsveien bli en 2×2-feltsdelt motorvei. Når den tas i bruk, vil høyden, som var 2 tusen 10 meter på toppen av Zigana og ble senket til 1 1.825 meter i 600. tunnel, senkes med 1.212 meter til 30 60 meter. Med innkorting av dagens vei reduseres reisetiden med 19 minutter for personbiler og 40 minutter for tunge kjøretøy. Dermed vil det totalt spares 59 millioner TL årlig, 16 millioner TL fra tid og XNUMX millioner TL fra drivstoff. Karbonutslippene vil også reduseres med XNUMX tusen tonn. Zigana-tunnelen; Den vil tilby trafikanter trygge og komfortable reisemuligheter ved å lage historie, spesielt i vinterhalvåret. I tillegg vil problemer som skarpe svinger, ramper og stein som faller fra bratte bakker på den eksisterende Trabzon-Gümüşhane-linjen elimineres. trafikken din; Sømløs flyt vil bli gitt til bosetningene på Svartehavskysten, til havnen, til turisme og industrisentre. Med dette prosjektet vil det gis store og verdifulle bidrag for å gjøre internasjonal handel raskere og mer pålitelig."

100 % INNLANDSKE OG NASJONALE RESSURSER BRUKT

Minister for transport og infrastruktur Adil Karaismailoğlu sa at prosjektet ble fullstendig bygget av tyrkiske ingeniører og arbeidere på rekordtid, og påpekte at 100 % nasjonale og nasjonale ressurser brukes i bygging, design og kontroll av Zigana-tunnelen og dens forbindelsesveier. . Karaismailoğlu sa: "I tillegg ble de vertikale akselstrukturene, som ble bygget for første gang i Tyrkia i motorveitunneler, dannet i Zigana-tunnelen" og la til, "Den lengste dobbeltrørs motorveitunnelen i vårt land og Europa, og 3. lengste i verden; Vi har fullført gravestøttearbeidene i Zigana-tunnelen og nå har vi sett lyset i enden av tunnelen. Vi har som mål å fullføre produksjonene våre innen utgangen av 500 ved å fremskynde vårt intensive arbeid basert på 7 dager og 24 timer med 2022 ansatte."

Vær den første til å kommentere

Yorumlar