Spurte antall kjøretøy som krysser Osmangazi-broen, kunne ikke få svar

Spurte antall kjøretøy som krysser Osmangazi-broen, kunne ikke få svar
Spurte antall kjøretøy som krysser Osmangazi-broen, kunne ikke få svar
Abonner  


CHP İzmir-nestleder Atila Sertel spurte antall kjøretøy som passerte gjennom Osmangazi-broen i 2021 og garantigebyrene betalt gjennom CIMER. I svaret gitt av CIMER ble det nærmest hånet og sagt: "Alle arbeider og transaksjoner i Build Operate Transfer-prosjekter utføres i samsvar med lovverket, innenfor rammen av bestemmelsene i gjennomføringskontraktene."

"Statens milliarder strømmer inn i noen hvert år"

Atila Sertel sa: "De har en vane med å smugle informasjon fra offentligheten. I tidligere år var antallet kjøretøy som passerte gjennom Osmangazi-broen og millioner av dollar som kom ut av statens kasse for garantibetalinger på agendaen. I frykt for publikums reaksjon velger AKP-regjeringen nå å skjule direkte informasjon. Siden du har gjort det rette, kom ut og forklar tallene. Hvis du ikke gir denne informasjonen til oss som stedfortreder, kom deg ut og forklar deg. Men de kan ikke forklare fordi statens milliarder helles inn i noen hvert år. Hvis pengene som betales for garantigebyrene kommer ut av lommene til folket, må du også informere våre folk. Hvem betaler du til, hvem mangler du informasjon fra?

"Vi har ikke vært i stand til å få forklarende svar fra TRT de siste 3-4 årene"

Sertel sa at de som medlem av SOE-kommisjonen ikke har mottatt forklarende svar fra TRT de siste 3-4 årene, fortsatte Sertel som følger:

«I SOE-kommisjonen spør vi vedvarende hvor mye som betales per episode for TV-serier og programmer produsert utenfor TRT. Men de forklarer det ikke som 'forretningshemmelighet'. Vi spør formannskapet om antall kjøretøy og livvakter og de sier «nok». Vi spør hvor mye som ble betalt i 2020 for Osmangazi-broen, som ble bygget av underleverandører og 1.5 milliarder TL ble betalt til entreprenørene i 2021 for garantibetalingen, sier de "i samsvar med lovgivningen". Ta den ene og skyt den andre. Alle departementer, alle institusjoner er korrupte. De har tatt skipet i stå og de gjør narr av både oss og folkene våre. De som donerer staten til seg selv og sine støttespillere tror at de slipper unna med å gi informasjon. De som smugler informasjon fra offentligheten vil bli holdt ansvarlige overfor loven.» (news.left)

Vær den første til å kommentere

Yorumlar