Kontraktsverdien av Mersin Metro Project er 3 milliarder 379 millioner lira

Kontraktsverdien av Mersin Metro Project er 3 milliarder 379 millioner lira
Kontraktsverdien av Mersin Metro Project er 3 milliarder 379 millioner lira
Abonner  


Mersin Metropolitan Municipality-ordfører Vahap Seçer uttalte at kontraktsverdien til Metro-prosjektet er 3 milliarder 379 millioner 404 tusen 875 TL og sa: "Vi startet byggingen med den banebrytende seremonien på 3-årsjubileet for Mersins frigjøring 2022. januar 100, og vi er nå klare til å finne finansiering, vi må gå veldig raskt. Det er derfor vi brakte det for parlamentet vårt. Vi skal dekke 85 % av denne investeringen fra lån og 15 % fra vårt eget budsjett.

På det første møtet på forsamlingsmøtet i januar 2022 i Mersin Metropolitan Municipality, ble 1 milliarder 3 millioner lire innhentet for prosjektet 'Construction and Electromechanical Systems of Mezitli 2. januar Light Rail System Metro Line Supply, Installation and Commissioning Work' For dette formålet , ble spørsmålet om godkjenning av Mersin Metropolitan Municipality-ordfører enstemmig henvist til plan- og budsjettkommisjonen.

"Vår kontraktsverdi er 3 milliarder 987.7 millioner lira"

President Seçer ga informasjon om kontraktsprisen på t-banekonstruksjonen og sa: "Mva-beløpet er 608 millioner 292 tusen lira. Vår totale kontraktsverdi, inkludert moms, er 3 milliarder 987 millioner 697 tusen 752 TL 80 kuruş nøyaktig. Vi kan låne 85% av dette beløpet i henhold til lovgivningen, vi kan få lån. Dette tallet tilsvarer 3 milliarder 389 millioner 543 tusen TL. Lånemyndigheten ble som kjent innhentet 16. august 2021 ved vedtak fra forsamlingen. Den er nå godkjent av presidentens strategiavdeling. Men i finans- og finansdepartementet. Med godkjenning og underskrift av siste kurs, vil vi kunne låne. Informasjonen vi har fått er at den vil bli utgitt i januar. Forhåpentligvis vil det. Nå, hvis du ser på det siden august, mottok vi denne fullmakten i form av innenlandsk og utenlandsk gjeld på 5,5 millioner TL i en periode på 900 måneder frem til slutten av januar. Så hvorfor var det 900? Hvorfor var det ikke 1, ikke 2, ikke 3? Fordi vi hadde stilt krav om innenlandsk og utenlandsk lån. For innenlandsk innlån måtte vi gjøre en beregning knyttet til oppskrivningsrenten av forrige års inntekt. Vi kan bruke det som innenlandsk gjeld. Vi hadde rett til å ta opp 265 milliard 1 millioner innenlandsk gjeld, i henhold til lovgivningen, med den andelen vi bevilget for budsjettbalansen på 165 millioner lira i fjor.»

"Vi vil dekke 85% av denne investeringen med lån og 15% fra vårt eget budsjett"

Ved å legge til at de har bevilget den nødvendige delen fra 1 milliard 165 millioner til 265 millioner budsjettbalanse, sa Seçer, "Vår gjenværende rettighet var 900 millioner. Vi ba om det fra deg. Så hva vil vi nå? Vi vil kunne låne 3 milliarder 389 millioner 543 tusen TL for dette prosjektet inntil videre. De resterende 900 milliarder 2 millioner 489 tusen lira gjeldsautorisasjonsforespørselen etter fradrag av 543 millioner er utenfor denne grensen da det er utenlandsgjeld å bruke ekstern gjeld. Vi trenger ikke å pålegge det en begrensning. Igjen vil vi ta autoriteten herfra. Han vil gå til presidentens strategiavdeling igjen. Det vil gå til statskassen og finans igjen. Dette vil ta en prosess. Og som dere vet startet vi byggingen med den banebrytende seremonien på 3-årsdagen for Mersins frigjøring 2022. januar 100, og nå må vi handle veldig raskt for å finne finansiering. Det er derfor vi brakte det for parlamentet vårt. Vi vil dekke 85 % av denne investeringen med lån og 15 % fra vårt eget budsjett.»

«330 millioner euro hele, 26.6 millioner euro kilometer»

President Seçer, som ga detaljert informasjon om metroen i parlamentet, sa: "Vi la anbudet på 3 milliarder 375 millioner TL den dagen. Vi gjorde anbudet på 13.4 kilometer leilighet stod for 330 millioner Euro for dette. Beløpet er 3 milliarder 375 millioner TL. Hvis du deler dette på kostnaden for hver kilometer, betyr det at vi har kostet 1 millioner TL for 252 kilometer og 24 millioner 626 tusen Euro for dette. 330 millioner euro totalt, 26.6 millioner euro per kilometer. Bortsett fra vogna. Ingen underproduksjon. Bare ingen vogner. Den har elektronisk system, armert betong, alt. Bare vogna. Hvorfor skilte vi det? Vi kan kjøpe vognen til svært rimelige priser og i lang tid. Vi kjøper verdens anerkjente merkevarer, fra anerkjente selskaper. Vi gjorde hans forskning. På det punktet vi har nådd, har kilometeranbudsbeløpet, som var 24 millioner 600 tusen euro den dagen med dagens eurokurs, sunket til 16 millioner euro. Herfra er vi ikke skadelige. Bare her, i den lovlige satsen som er kunngjort av Finansdepartementet, er fordringene for prisforskjeller i enkelte poster. Du vet dette. Noen elementer vil ikke. Det er ingen belastning eller skade for administrasjonen her. Det er mer fordelaktig å gjøre det den dagen. "Jeg skulle ønske vi hadde gjort det tidligere," sa han.

"Vi er offentlig sektor, vi ønsker å lage konstruksjonen i samsvar med de vakreste spesifikasjonene"

President Seçer uttalte også at betalingene vil være i TL og sa: "Vi har ikke betalt 1 cent av renter fra 1 TL gjeld ennå. Vi mottok den ikke, men vi venter på autorisasjonen. Betalinger vil være TL. Vi har ingen forretninger med euroen. Jeg mener når det gjelder å sammenligne euroen med markedene, for din testing. Anbudet vi gjorde er på 3 milliarder 375 millioner lire. Pluss, forutsatt at det inkluderer prisøkninger innenfor de juridiske rammene til Finans- og finansdepartementet. Alle vil følge vilkårene i anbudet. Jeg skal sove også, entreprenøren vil også. Vi gjør som loven sier. Men spør du hva som er forskjellen mellom perioden vi laget og nå, kan vi ikke gjøre dette anbudet til disse prisene nå. Det er ingen tap av administrasjon. Så jeg vil ikke lage en setning, vi kan til og med si fordelaktig. Men vi forventer selvfølgelig at arbeidet er ferdig i tide, med den kvaliteten vi ønsker, uten at entreprenørselskapet blir utsatt for noe, før arbeidet går inn i et problem. Vi har ikke mentaliteten til å sette en felle for noen, gjøre billige anbud, for så å svikte konstruksjonen. Vi er det offentlige, vi ønsker å lage konstruksjonen i henhold til de vakreste spesifikasjoner. "Vi vil ikke at hendelser som dette skal skje," sa han.

"Jeg håper sentralregjeringen vil finne en måte å overvinne denne prosessen med realistisk økonomisk politikk"

President Seçer sa at jo bedre økonomien er, jo mer komfortabel vil han være, "Regjeringen gjør investeringer akkurat nå, ikke sant? Det gjør det, livet går videre. Det gjør privat sektor. Men det gjør den mer kompakt og mer kontrollert. Vi kan ikke stoppe. Vi er kommunen. Men har vi komforten for 6 måneder siden, 1 år siden? Nei. Men vi er forsiktige. Vi gjorde anbudet på dette i april den gangen. På den tiden falt ikke TL så mye i valutakurser, det var ingen stor rumling, ingen stor støy. Det betyr at vi gjorde det til rett tid. Men du sa at miljøet ikke er tilgjengelig på dette tidspunktet. Jeg håper, jeg skulle ønske, sentralregjeringen vil finne en løsning for å overvinne denne prosessen med realistisk økonomisk politikk. Det er ikke min jobb, det er Commonwealths jobb, det er regjeringens jobb. Jo bedre økonomi, jo mer komfortabel vil jeg være, jo mer komfortabel vil forretningspersonen være," sa han.

«Spøken med åpen-lukk er dette; koster mindre"

President Seçer, som også snakket om den 7,5 kilometer lange delen av metroen, sa: «Vi har tatt våre tiltak. Der går de ned til 15 til 21 meter allerede. Spøken med åpen-lukk er dette; kostnaden er lavere. 11 stasjoner på T-banen. Som du sa, 7 av dem har parkeringsplasser for 1400 biler. Det er parkeringsplasser for motorsykkel og sykkel. Det er sosiale områder på 9 stasjoner. Kjøpesentre, kulturområder, underholdningsområder mm. Vi løser faktisk også byens problemer i denne forstand. Jo dypere stasjonen går, jo høyere koster metroen. Å gå ned til 15 meter er med andre ord én ting, å gå ned til 35 meter er en annen. Det er hele poenget. Alt arbeidet er gjort, sa han. Seçer uttalte at de også vil selge leiren som dukket opp under byggeprosessen av metroen.

"Jeg er en president som ikke engang brukte 20 millioner TL for høye renter"

President Seçer understreket at de ønsker å fullføre prosjektet om 3,5 år og sa: «Uansett hva konjunkturen er, vil vi selvfølgelig bruke finansiering under disse konjunkturbetingelsene. Men ikke bekymre deg, jeg er en president som ikke engang brukte 20 millioner TL på grunn av stor interesse. Uansett hva Tyrkias kredittvurdering er, får vi rapporter fra kredittvurderingsbyrået," sa han. I følge informasjonen han mottok, uttalte Seçer at en av de 2 kommunene med en veldig god kredittvurdering i Tyrkia er Istanbul Metropolitan Municipality og den andre er Mersin Metropolitan Municipality, og sa: "Vi kan ikke låne mer enn de utenlandske lånetallene i Republikken Tyrkia uansett. Formannskapet vil ikke tillate det, statskassen vil ikke tillate det. Innbyggerne våre bør være rolige i den forbindelse, sa han.

Seçer, som understreker at han gir tillit som ordfører med sin kunnskap og kommersielle erfaring til dags dato; – Kommunen vår skal gjelde på beste måte. Vi vil få støtte fra eksperter. Om nødvendig betaler vi konsulenthonorarer, vi vil motta rådgivning, men vi vil aldri tillate et slikt eventyr, et eventyr som dette.»

På spørsmålet til et rådsmedlem om mulig skade på miljøet under byggeprosessen av Metro-prosjektet, sa president Seçer: "Både prosjektforfatteren, selskapet som skal produsere det, og vår tekniske komité, Transportdepartementet, utført et meget grundig arbeid. Du vet, jeg er like bekymret som deg for å ikke lamme trafikken og ikke forstyrre folket vårt. Trafikkflyten i byen, gater, arterier, kjøretøyutganger er tydelige. Du gir den en form med et godt ingeniørsinn... Byggearbeid; en solid, sterk, kunnskapsrik bedrift med høyt teknisk utstyr og penger. Gir du pengene går byggingen fort. Forhåpentligvis, med din støtte, vil vi få en låneautorisasjon. Vi vil få dette godkjent av presidenten uten opphold, vi vil få det godkjent av finansdepartementet, og vi vil bringe tjenesten til Mersin i løpet av svært kort tid. Vårt prosjekt er 13.4 kilometer, ikke 35 kilometer. For øyeblikket er en av de 2 etappene en trikk, jeg sa nettopp, prosjektarbeid blir gjort med Saya Junction. Vi ønsker å legge grunnlaget for trikken innen 2 år. Hvor kom dette fra? Trikken koster en åttendedel av det. Det ville jeg også, men det er ikke noe trikk eller nivåbanesystem i denne regionen. Her vil du enten ikke gjøre det, eller så går du under jorden, men trikken har et veldig langt alternativ, og det er en veldig billig og veldig kostbar kollektivtransportmodell, kreditert av trikkekonstruktøren eller entreprenørselskapene. Derfor får vi prosjektet ferdig veldig raskt, og vi ønsker til og med å sette i gang brokryssbyggingen der sammen med T-banestasjonen og trikkestasjonen der, sa han.

Da det samme forsamlingsmedlemmet ønsket å lære om den omtrentlige kostnaden for Metro-prosjektet, sa president Seçer: "Vi vil låne med den langsiktige, billigste finansieringsmodellen som ikke vil slite oss. Vi har ikke tatt en klar beslutning ennå. Kostnaden i TL er helt knyttet til prisøkninger, lovlige prisøkninger. Selv om det blir null prisøkning, har vi en anbudspris på 3 milliarder 375 millioner TL pluss moms, og dette ender med moms, men hvor mye det vil koste kan jeg ikke gjette.»

"Vi leker ikke gjær i sjøen, vi gjør ingenting ubevisst"

Seçer sa at Metro-prosjektet ikke er et uavhengig prosjekt av kommuner:

«Jeg vil ha t-bane, jeg har et prosjekt. Kom igjen, gi meg et lån, jeg skal ut på anbud. ikke. Så vi bygger ikke en bygning. Vi bygger ikke en tom busstasjon i Anamur. Vi bygger ikke en ubrukt brannstasjon i Erdemli, vi bygger ikke en busstasjon i Gülnar. Ingen ber om en konto, den ser tom ut. Dette er viktig. Du gjør dette prosjektet, Samferdselsdepartementet, Generaldirektoratet for infrastruktur gir deg visum og godkjenner det. Så går han til presidentskapet. På det tidspunktet jeg kom til var prosjektet ferdig. Jeg sier det om og om igjen; Den siste perioden er annerledes i jernbanesystemer med prosjekt, mengde og visjon vi setter ut i livet. Macit Bey tenkte også på et bybanesystem på sin egen måte, fikk laget et prosjekt, men satte det ikke ut i livet. Vår befolkning 'sentral bør overstige 1 million. Jeg kan ikke få lån, jeg bruker det ikke i praksis, sa han. Senere administrasjon vil jeg også gi tall etter tall. Denne administrasjonen betalte også 8,5-7 lire av konsulent- og prosjektkostnaden på 7,5 millioner. Vi fant den i fanget og sa; «det er unødvendige lengder i dette prosjektet». Passasjerkapasiteten er med andre ord lav på destinasjonene. Vi har anmeldt den. Vi fikk det inkludert i presidentens investeringsprogram og tok det til 3 stadier. Vi setter trikken, vi legger den nordlige linjen til jernbanesystemet. Dette er en projeksjon på 35 kilometer. Informasjonen jeg fikk da dette ble godkjent; 'Presidenten bør gå ut for å se etter finans så snart som mulig, vi vil gi hans godkjenning.' Jeg snakker for presidentskapet. Alle gjorde en innsats, vi kjørte det, det var med i investeringsprogrammet. Nå sier du 'det er ingen fol, det er ikke noe egg, hva skjedde med dette banebrytende?' Når jeg ber om finansieringen, vil jeg vite hvor mye det vil koste, slik at jeg kan finne penger deretter. Det er ingen anbud ennå. Hvordan kan jeg få en låneautorisasjon fra deg? Hvem vil gi meg penger? I følge prosjektet gir du meg finansiering. Hvis han ikke hadde ventet der i 5 måneder, og meldt seg ut om 2-3 måneder, hadde jeg brukt disse pengene 10 ganger nå, men prosessen foregår. Men hvis du sier "hvor kom disse 2,5 milliardene fra", tar du feil. Beløpet som jeg vil bruke lånet underlagt kontrakten er 3 milliarder 389 millioner lira. Grunnen til at jeg tok ut en del av 900 millioner lire av dette, satte jeg den innenlandske gjelden på det kravet. Som følge av en beregning gjort med inntektsbudsjettet for foregående år i henhold til lovverket er det 900 millioner. Resten er ubegrenset fordi utenlandsgjeldslovgivningen ser dette som passende for meg. Det står 'lån den resterende delen, det vil si hele delen av utenlandsdebitor'. Og jeg skal få dette fra deg akkurat nå, som vil ta en prosess. I mellomtiden vil byggingen fortsette. Kontrakten vår har vært på produksjon i 4+2 år. Det vil fullføres om 4 år, og det er en opsjon på 2 år i tilfelle negativitet. Jeg sa nettopp; et sterkt firma et godt firma og penger; Det er hele formelen for å få konstruksjonen til å gå raskt. Temaet er dette. Vi stjeler ikke gjær i sjøen, vi kaster ikke bly i mørket. Vi gjør ikke ubevisst arbeid.»

I den hemmelige avstemningen som holdes i forsamlingen; Mehmet Topkara ble valgt inn i revisjonskomiteen med 39 stemmer, Osman Çöl 38, Zafer Şahin Özturan 38, Muhittin Ertaş 34 og Abdurrahman Yıldız med 32 stemmer.

Mersin Metro Map

Vær den første til å kommentere

Yorumlar