Båttransport med fossilt drivstoff ender i Eğil

Båttransport med fossilt drivstoff ender i Eğil
Båttransport med fossilt drivstoff ender i Eğil
Abonner  


Fra 1. april avsluttes båttransport med fossilt brensel i Eğil som en del av "Dicle Dam Lake Basin Protection Plan" utført av Diyarbakır Metropolitan Municipality Water and Sewerage Administration (DİSKİ) generaldirektorat.

Arbeidet fortsetter med prosjektet, der generaldirektoratet i DİSK har utnevnt ekspertakademikere innenfor rammen av "Dicle Dam Lake Basin Protection Plan".

Innenfor prosjektet ble de generelle egenskapene til bassenget og de forurensende faktorene som påvirker vannkvaliteten bestemt, overvåking og modellstudier ble utført.

For å forhindre forurensning som kan oppstå i vannbassenget, kom Fırat Tutşi, daglig leder for DISKI, og Egil distriktsguvernør Idris Arslan sammen med båtoperatører.

Tutşi minner om at rammeverket for beskyttelsesplanen til Dicle Dam, som gir drikkevann til Diyarbakır og dets distrikter, er bestemt av departementet for miljø, urbanisering og klimaendringer, og uttrykte at det er alles plikt å beskytte vannkilden, som er byens øyenpleie.

Tutşi påpekte at målet deres ikke er å leke med brødet og arbeidskraften til båtskip i Eğil, og bemerket at de ønsker å finne en løsning på det eksisterende problemet sammen.

"Båttransport bør gjøres med solenergi eller elektrisk energi"

Tutsi fortsatte sin tale som følger: «Båttransport bør ikke utføres i drikkevannsdammen. Transport utføres kun ved Dicle- og Atatürk-demningene. Drivstoffavfall fra båter forårsaker alvorlig skade på drikkevannsforsyningen. Vi må tenke på byen i denne forbindelse. Vi må sørge for transport med enten solenergi eller elektrisk energi. Disse energikildene vil gi betydelige besparelser innenfor virksomheter. Alternativt kan kanoer eller pedalbåter vurderes. Som institusjon vil vi gjøre vårt beste for å hjelpe operatørene våre å komme gjennom denne transformasjonsprosessen med minst mulig skade.»

Tutsi understreket at de absolutt ikke er imot utflukter og turer, og uttalte at deres største bekymring er å beskytte Tigris-demningen og forhindre forurensningen som vil oppstå.

Tutşi sa: "Antallet og størrelsen på båter øker dag for dag, og rutene deres utvides også. Vi må ta dette under kontroll og beskytte drikkevannsdammen.» sa.

Tutşi uttalte at de vil tillate båttransport på Dicle Dam til de som jobber med solenergi eller elektrisk energi, og uttalte at de vil tillate et begrenset antall båter å operere på demningen, og de vil også lisensiere båtene til å operere.

På møtet ble det vedtatt at virksomheten til 3 vannscootere og 10 båter med en kapasitet på 50-60 passasjerer som driver kommersiell virksomhet i damvannet uten konsesjon skal stanses, med godkjenning av operatørene, dersom de gjør det. ikke konvertere båtene sine til fornybar energi per 1. april.

Vær den første til å kommentere

Yorumlar