Goodyear introduserer luftløse dekk for autonome roboter på CES-messen

Goodyear introduserer luftløse dekk for autonome roboter på CES-messen
Goodyear introduserer luftløse dekk for autonome roboter på CES-messen
Abonner  


Goodyear Tire & Rubber Company introduserte sitt prototypedekk med 2022 % bærekraftig materialinnhold og et luftløst dekk spesialdesignet for Starship-leveringsroboter, med bransjeledende innovasjoner på 70 CES Fair (Consumer Electronics Fair).

Selskapet har gjort betydelige fremskritt mot målet om å produsere dekk fra 2030 % bærekraftige materialer innen 100.

Chris Helsel, Senior Vice President for Global Operations og Chief Technology Officer, Goodyear, sa: "I 2020 har vi satt et ambisiøst mål om å produsere dekk fra 10 % bærekraftige materialer innen 100 år. "Denne prototypen er en spennende demonstrasjon av vår forpliktelse til å øke mengden bærekraftige materialer i dekkene våre."

Laget av 70 % bærekraftige materialer, inneholder dekket 13 spesialmaterialer som består av ni forskjellige dekkkomponenter. Carbon black brukes til å styrke sammensetningen i dekkene og forlenge levetiden til dekket, og det oppnås ved å brenne ulike petroleumsprodukter. Goodyears nye dekk inneholder tre forskjellige carbon black laget av metan, karbondioksid og planteavledet olje. Innledende vurderinger viser en reduksjon i karbonutslipp sammenlignet med eksisterende carbon black produksjonsmetoder, plantebasert produksjon eller bruk av avfallsråvarer.

Bruken av soyaolje i dekk er en viktig Goodyear-innovasjon som hjelper dekkets gummisammensetning å beholde sin elastisitet i møte med skiftende temperaturer. Soyaolje er en plantebasert kilde som reduserer Goodyears bruk av petroleumsbaserte produkter. Mens omtrent 100 % av soyaproteinet brukes i mat-/dyrefôrapplikasjoner, genereres det en betydelig mengde spillolje for bruk i industrielle applikasjoner.

Et annet materiale som ofte brukes i dekk for å øke håndteringen og redusere drivstofforbruket er silisium. Goodyears nye dekk inneholder en spesiell type silisium laget av risaske, et biprodukt fra risproduksjonen som ofte sendes til søppelfyllinger. Høykvalitets silisium produseres fra denne avfallsasken.

Polyesterresirkulering utføres ved å resirkulere polyester fra plastflasker og annet plastavfall til basiskjemikalier og gjøre det om til industriell polyester egnet for dekkproduksjon.

Airless dekk spesialdesignet for Starship-leveringsroboter på CES Fair

Starship Technologies, et av selskapene i Goodyear Ventures-porteføljen, utvikler og driver mer enn 1.000 autonome leveringsroboter som leverer pakker, dagligvarer og mat direkte til kundene.

Som svar på Starships krav til dekkhelse og vedlikehold, har Goodyear utviklet et spesialdesignet luftfritt dekk for leveringsflåten for å forlenge dekkenes levetid og redusere vedlikeholdsperioder.

Goodyear og Starship gjennomførte felttester med Bowling Green State University for å evaluere kjøretøy- og dekkkompatibilitet. De første dataene etter disse testene viste positive resultater når det gjelder slitasje på slitebanen, bremsing og vibrasjonsreduksjon.

Michael Rachita, Senior Manager, Goodyear Airless Tire Program, sa: "Vi er glade for å gjøre vår tilpassede luftløse dekkinfrastruktur til en del av nye former for 'mobilitet'. Mikroleveringsområdet presenterer ulike dekkbehov, og vår luftløse dekkteknologi er ideell for å møte disse behovene for å gi en vedlikeholdsfri og holdbar dekkopplevelse.»

Starship Technologies Mechanical Engineering Manager Siim Viilup sa: «Våre leveringsroboter utfører tusenvis av leveranser per dag under alle vær- og grunnforhold. For å holde tritt med den økende etterspørselen etter tjenestene våre trenger vi pålitelige dekk som kan holde robotene våre i gang rundt om i verden. Ettersom vi vokser virksomheten vår, er vi glade for å se disse nye dekkene levere pålitelighet og kostnadsbesparelser."

Vær den første til å kommentere

Yorumlar