Hva er Medusa-legenden? & Den sanne historien om Medusa

Hva er Medusa-legenden
Hva er Medusa-legenden

Historien om Medusa er viden kjent i gresk mytologi. I gresk mytologi regnes Medusa som den mest uheldige karakteren i mytologien. Grunnen til at Medusa er viden kjent er fordi hun er en slangehåret, forbannet og dødelig person som gjør folk til stein. Faktisk, mens Medusa var blendende med skjønnheten sin, måtte hun betale for skjønnheten sin som et resultat av Athenas forbannelse. Medusas hode er en figur brukt mange steder fra gammelt av. Vi fortalte deg hvordan denne jenta, som startet livet med skjønnheten sin først, ble en så dårlig figur over tid. Her er historien om Medusa!

Historien om Medusa

Begynnelsen på Medusa-historien begynner i Athena-tempelet i Athen. I gresk mytologi hadde Keto og Phorkus tre døtre. Navnene på disse jentene er Sthenno, Euryale og Medusa. Av disse tre søstrene var to udødelige og en dødelig. Medusa var den dødelige søsteren. Medusa er kjent som veldig vakker, til og med så vakker at alle kvinner var sjalu på Medusa. Medusa dedikerte seg til gudene. Athena brydde seg ikke om Medusa først. Poseidon ble forelsket i skjønnheten til Medusa, som var i templet til sin kone Athena. Men fordi han ble forelsket i en dødelig, var han redd for ydmykelse og viste ikke sin kjærlighet. Senere hadde han nettopp blitt forelsket i Poseidon og voldtatt Medusa i Athenas tempel. Medusa fortsatte å bo i templet etter denne hendelsen. Senere fikk Athena vite om denne hendelsen og fikk et anfall av sjalusi og ønsket å straffe Medusa. Han ga Medusa den verste straffen han kunne gi og tok hennes skjønnhet fra henne. Han gjorde Medusa og hennes andre søstre til fryktinngytende kvinnelige monstre kjent som Gorgons. Medusa og søsknene hennes ble skapninger med slangehår, vinger og skumle ansikter. Medusa har mistet sitt vakreste trekk i livet, sin skjønnhet. På grunn av styggen til Medusa er det ingen som ser på ansiktet hennes lenger. Faktisk, ifølge en tro, blir alle som prøver å se på ham til stein. Medusa ble unnfanget av Poseidon. Athena var ikke fornøyd med straffen sin og samarbeidet med Perseus og Zevs for å drepe Medusa. Denne foreningen var bundet av blod.

Senere måtte Perseus finne de grå heksene for å kunne dra til kveldsfeenes land kalt Hesperidene. Grå hekser er hekser som bruker ett øye for tre. Perseus stjal ett øye fra disse tre heksene med planen sin og brukte den som et trumfkort. Senere lærte han plasseringen av hesperidene på denne måten. Han kom til Hesperidenes land, som tilhørte gudinnen Hera, full av epler, og tok en ryggsekk (Kibisis) fra kveldsfeene. Målet hans er å legge hodet til Medusa i denne posen. Senere omringet gudene Perseus med våpen. Da han gikk mot hulen der Medusa sov, kuttet Perseus hodet av henne med sverdet uten å se på Medusa. Senere ble giganten Khrysaor og den bevingede hesten Pegasus dannet av kroppen til Medusa. Deretter gikk han etter Perseus. Takket være usynlighetshjelmen som Hades tok fra Perseus, var han i stand til å levere Medusas hode til Athena. Athena laget en beskyttende kraft til skjoldet hennes takket være hodet til Medusa hun fikk. Denne begivenheten, som fant sted i Athen, betyr begynnelsen på filosofiens tidsalder.

Athena straffet ikke bare Medusa for sitt sinne. Han straffet også brødrene sine. Athena har gjort alle tre søsknene dårlige, stygge og lite attraktive. Nå har han gjort alt håret til Medusa til slanger. Han hadde forferdelige øyne, skjerpet tenner og gjorde ham til et vesen som ikke var å se på. Athena kunne ikke hevne Medusa og fikk alle som så på henne til å bli til stein. Athena tok skjønnheten til Medusa fra henne. På en måte fikk hun Medusa til å betale en høy pris for skjønnheten hennes. Athena kunne ikke hevne det hun gjorde. Så han vil hjelpe Perseus å drepe Medusa.

I filosofiens tidsalder har noen friheter falmet, og kvinner har blitt bevisst sine egne standpunkter. Denne hendelsen med Medusa regnes som et opprør mot kjønnsspørsmålet. Først reflekterte slangens symbol morskap, så fant det mening i jødedommen som begrepet ondskap og ukyskhet. Senere symboliserte dette konseptet den mannsdominerte mentaliteten da håret til Medusa var i slangemotiv. Kvinner som krevde ansvarlighet for sine seksuelle klager på alle områder av livet og kjempet for like rettigheter, viste reaksjoner.

Caravaggio malte refleksjonen av Medusa med sitt eget ansikt på skjoldet som Perseus tok fra Athena. Personen beskrevet som Medusa er seg selv. Caravaggio presenterer seg selv som en myrdet skikkelse fordi han har hatt sin rettferdige del av døden. Slangene på hodet til Medusa beveger seg og de vitale slangene forlater ikke Medusa. I følge denne situasjonen er ikke livet å unnslippe døden. Rubbens så på seg selv som Medusa og prøvde å forstå den dårlige hendelsen som hadde skjedd.

Den sanne historien om Medusa

De tidligste registreringene av informasjon om Medusas tragiske hendelse finnes i Hesiods Teogoni. I følge historien om Medusa var det tre søstre i antikken, og en av dem var dødelig. Den dødelige jenta het Medusa. I følge Hesoid er det kjent at Medusas død var i hendene på Perseus. Til tross for dette er det ikke mye informasjon om Medusa. Informasjon om Medusa og Perseus finnes for det meste i Ovids Metamorfoser. I følge Ovid beskrives Medusa i dette verket som en ugift, ung og vakker jente. Ifølge Ovid ble Poseidon, som skadet Medusa i Athenas tempel, imponert over Medusas skjønnhet og begjær. Senere setter gudinnen Medusas hår i form av en slange. Hensikten med at hun forvandler håret til en slange er at når folk ser på Medusa, blir hun en stein.

I gresk mytologi er Gorgons kjent som kvinnelige monstre med skarpe tenner og levende slanger i håret. I følge legendene om Gorgonene blir folk som ser på disse monstrene til stein. En av de tre gargonene er kjent som Medusa. Av disse tre gargonene er det bare Medusa som er kjent for å være dødelig. Euryale og Stheno er udødelige.

I følge Medusas forbindelse med Perseus, gir Polydectes Perseus i oppdrag å bringe hodet til Medusa. Egentlig er dette en felle. Polydectes er forelsket i Porceus' mor, Danae, og ønsker å ha et godt liv med henne. Siden de ikke er på god fot, har hun satt seg som mål å bli kvitt sønnen. Polydectes tror ikke at Perses kan komme tilbake fra dette oppdraget. Perseus fikk hjelp fra Zevs og andre guder. Perseus mottok et par bevingede sandaler fra Hermes, en usynlighetshjelm fra Hades, et sverd fra Hefaistos og et reflekterende bronseskjold fra Athena. Takket være denne hjelpen begynner Perseus å søke etter Medusa og kutter hodet av henne mens Medusa sover.

Etter at hodet til Medusa, kalt Gorgon, ble avskåret, dukket Pegasus, den bevingede hesten, opp. I Teogonien er det kjent at Hesiod Chrysaos dukket opp fra Medusas hals. Etter disse hendelsene opplevde Perseus noen flere hendelser og returnerte til Seriphus. Selv om Perseus hadde liten innflytelse på denne hendelsen, spilte han en rolle i de senere hendelsene i Medusa.

Blodet som dryppet fra hodet til Medusa ble til giftige slanger. Etter at Perseus har tatt hodet til Medusa, ber han Atlas om et sted å lytte og får avslag. Så vil han gjøre Atlas om til stein ved å bruke hodet til Medusa. på denne måten gjorde han Atlas til et fjell og nå ble Atlasfjellene dannet. Senere, da Anromeda (datteren til Kepheus) skulle ofres, ble hun forvandlet til stein med hodet til Medusa, og hun ble reddet på denne måten. Så setter de avgårde med Andromeda og går mot kong Polydektes. Men i mellomtiden lar ikke Polydektes Danae være i fred fordi han tror Perseus ikke kommer tilbake. Danae venter på sønnen sin inne i et tempel. Senere kommer Perseus foran kongen med hodet til Medusa. Polydectes tror ikke dette førte. Som et resultat fjerner Perseus hodet til Medusa og holder det mot kongen. Kongen er nå forvandlet til stein.

Günceleme: 25/02/2022 23:37

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Legg igjen svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


*