Castrol Ford Team Turkey startet raskt i det tyrkiske rallymesterskapet med sine unge førere

Castrol Ford Team startet raskt Turkey Rally Championship med Tyrkia Young Drivers

Castrol Ford Team Turkey, som gjorde sitt navn i historien ved å vinne det europeiske mesterskapet for Tyrkia, åpnet 25-sesongen, som feiret sitt 2022. år full av suksess, med Bodrum Rally.

I organisasjonen, som var det første løpet i det tyrkiske rallymesterskapet, deltok laget i hele troppen med sine unge talenter og dominerte pallen i juniorklassifiseringen.

Bodrum Rally, den første etappen av 2022 Shell Helix Turkey Rally Championship, ble arrangert med stor interesse mellom 15.-17. april i år. Castrol Ford Team Turkey, Tyrkias første og eneste europeiske rallylag, konkurrerte som en full tropp i organisasjonen, som er det første løpet i TOSFED Rally Cup 2022, som vil bli oppkalt etter avdøde Oğuz Gürsel, en av veteranene i bilsport.

Løpet, som startet med den seremonielle starten fra Bodrum kommunetorg fredag ​​15. april, var planlagt å fullføre 6 forskjellige spesialetapper, som skal kjøres for første gang i år, på de jorddekkede skogsveiene på Bodrum-halvøya. , to ganger i løpet av helgen. Søndagens etapper ble imidlertid avlyst på grunn av brannen i Dereköy før første etappe startet søndag morgen. I Bodrum-rallyet, hvis resultater ble bestemt i henhold til løpene på lørdag, fornyet de unge pilotene til Castrol Ford Team Turkey, som i stor grad fornyet pilotstab i fjor med mål om å støtte unge stjerner i tyrkisk rallysport og ble enda yngre, dominerte pallen i "Ungdomsklassifiseringen".

Castrol Ford Team Tyrkias 1999-fødte Ali Türkkan og erfarne co-pilot Burak Erdener, som vant European Rally Cup 'Youth' og 'Two Wheel Drive' Championships til vårt land i fjor, endte på tredjeplass på pallen i Bodrum Rally. første løp i Ford Fiesta R5-setet. Den unge Castrol Ford Team Tyrkia-piloten og Redbull-atleten, som viste at han begynte å bli vant til det nye kjøretøyet sitt ved å øke hastigheten på hver etappe, signaliserte at han vil være en partner i mesterskapet i fremtidige løp som vinneren av "Unge sjåførerklasse".

Efehan Yazıcı, født i 1999, tok andreplassen i Young Pilots-klassifiseringen i sitt første løp i Ford Fiesta Rally4-setet med sin andrepilot Güray Akgün, mens Can Sarıhan, født i 1998, endte på tredjeplass i Young Pilots-klassifiseringen med hans andrepilot Sevi Akal i Fiesta R2T.

Ümitcan Özdemir, som har vunnet rygg-mot-rygg-mesterskap med sin Fiesta R2T-bil i 2-hjulsdriftsklassen de siste årene under Castrol Ford Team Turkey, og hans co-driver Batuhan Memişyazıcı, på setet til Ford Fiesta R5, endte på femteplass bak lagkameratene, og ga laget verdifulle poeng.

Fiesta Rally Cup fortsetter i full fart med sitt nye konsept

I «Fiesta Rally Cup», Tyrkias lengste løpende enkeltmerke rallycup, som startet sammen med Bodrum Rally, tok Erol Akbaş ledelsen med sitt 4-hjulsdrevne Fiesta Rally3 kjøretøy. Akbaş vant RC3-klassen der Rally3-biler konkurrerte i Bodrum Rally, og kom til mål blant de 10 beste i den generelle klassifiseringen. Kağan Karamanoğlu, som vant Fiesta Rally Cup i fjor, ble nummer to i år med sin tohjulsdrevne Ford Fiesta R2T, og viste sitt krav ved å være blant de 2 beste i Bodrum Rally med sitt tohjulsdrevne Fiesta R10T kjøretøy. Efe Ünver ble nummer tre i Fiesta Rally Cup med sin Fiesta Rally3-bil.

Andre piloter fra Castrol Ford Team Turkey som konkurrerte i "Fiesta Rally Cup" oppnådde også stor suksess i TOSFED Rally Cup 2022, som ble kjørt sammen med det tyrkiske rallymesterskapet. Hakan Gürel vant førsteplassen i TOSFED Rally Cup med Fiesta R2, og Levent Sapcılar ble nummer to med Fiesta R1T19 i cupen.

Bostancı: "Vi er stolte over å være det yngste rallylaget i Tyrkia"

Castrol Ford Team Tyrkias mesterpilot Murat Bostancı, som byttet fra pilotsetet til pilotens trenersete, gjorde følgende evalueringer om Bodrum Rally:

"Vi passerte Bodrum Rally, som ble kjørt som den første etappen av Tyrkia Rally, som er veldig viktig for oss. Til tross for at det var et svært vanskelig løp pilotene våre løp for første gang under uforutsigbare forhold, viste vi hvor selvsikker vi er med suksessen, spesielt i ungdomskategorien. Det var en verdifull erfaring og en god start for oss. Vi er stolte over å være det yngste rallylaget i Tyrkia med en gjennomsnittsalder på 22. I dette spesielle året, der vi feirer vårt 25-årsjubileum som Castrol Ford Team Turkey, har vi som mål å bli 2022 Turkish Rally Brands Championship, 2022 Turkish Drivers' Championship, 2022 Turkey Rally Young Drivers' Championship og 2022 Turkish Rally Two-Wheel Drive Mester med våre unge piloter. Målet vårt er å bringe landet vårt til et mer konkurransedyktig nivå i EM og verdensmesterskap med våre unge piloter i de kommende årene.»