İmamoğlu: Bryting alene er ikke nok for oss til å bli en OL-by

Imamoglu er ikke nok for oss til å være en brytnings-OL-by alene
İmamoğlu er ikke nok til å bli en OL-by alene

Tyrkiske idrettsutøvere vant totalt 23 medaljer, 3 gull, 7 sølv og 3 bronse, under EM i bryting i Budapest, Ungarns hovedstad, mellom 7. mars og 17. april. 5 av medaljene kom fra utøverne fra Istanbul Metropolitan Municipality Sports Club (İBBSK). IMM-president Ekrem İmamoğlu; Kerem Kamal, som vant gullmedaljen i mesterskapet, Yunus Emre Başar som ble nummer to og Ahmet Uyar, som ble nummer tre, Burhan Akbudak og Osman Göçen var vertskap på kontoret i Saraçhane. IBBSK-president Fatih Keleş, generalsekretær Erdem Aslanoğlu, wrestlingkoordinator İbrahim Demirtürkoğlu og deres trenere fulgte mesteridrettsutøverne under besøket.

"GRATULERER TIL ALLE VÅRE ATLETER"

Idet han uttalte at han prøvde å følge konkurransene i mesterskapet til tross for hans intense arbeidstempo, sa İmamoğlu: "Det var også verdifullt å vinne flest medaljer. Vi gratulerer både våre idrettsutøvere, våre verdifulle lærere og presidenten vår. Vi gratulerer selvfølgelig alle våre brytere, ikke bare kommunen vår, ikke klubben vår. Vi vil selvfølgelig gjerne at du overbringer våre hilsener til dine andre venner også. Jeg håper jeg ønsker deg lykke til, sa han. İmamoğlu ga uttrykk for at han og Keleş møtte presidenten for Den internasjonale olympiske komité (IOC) Thomas Bach i Lausanne for å formidle at Istanbul streber etter OL i 2036:

"VI MÅ STYRKE ALLE BRANSER"

"For at denne byen skal vinne OL, må vi først oppnå suksess som bryting i alle grener. Bryting eller noen få grener alene er ikke nok for at vi skal bli et OL-land eller en OL-by. Vi må styrke alle grener. Men i bryting, som İBB, må vi bevise at det er en god infrastruktur, ved å styrke hele Tyrkia ytterligere. Den har allerede en god historie, men jeg tror det er nødvendig å bære den videre og gjøre den enda sterkere. Selvfølgelig er vår wrestling-stolthet vårt største lokomotiv. Jeg mener også at vi gjør det riktige for at hesten skal være en sport. I denne sammenhengen gratulerer og gratulerer dere alle av hjertet. Både klubben vår og kommunen vår vil støtte din suksess. Ingen tvil om det. Jeg håper du har lykke til. Du ga gode nyheter i måneden Ramadan.»

KELEŞ: «VI SLAGTE EN REKORD MED 17 MEDALJER I TOTALT»

Keleş la merke til at han dro til Ungarn for å støtte utøverne, og takket İmamoğlu for støtten. Keleş sa: "Det var en veldig verdifull jobb for det tyrkiske landslaget også," og la til: "De har mottatt flest medaljer i 2018 så langt. 16 medaljer. I dette mesterskapet ble det slått rekord med 17 medaljer. Kvinner vant 4 medaljer. 6 medaljer vunnet i fristil. Vi vant også 7 medaljer i gresk-romersk. Våre klubbutøvere vant også 4 medaljer for landet vårt, 1 i gresk-romersk og 5 i fristil. Et hyggelig møte med utøvere, trenere og ledere sohbet İmamoğlu tok et bilde med mesterne.