301 gruvearbeidere som mistet livet i Soma-gruvekatastrofen minnes i Bursa

Gruvearbeideren som mistet livet i Soma-gruvekatastrofen ble minnet i Bursa
301 gruvearbeidere som mistet livet i Soma-gruvekatastrofen minnes i Bursa

DİSK, KESK, TMMOB, Bursa Medical Chamber, TÜMTİS Bursa Components feiret 301-årsdagen for 8 gruvearbeidere som mistet livet i Soma, med presseuttalelsen de kom med på BAOB Freedom and Democracy Square.

På åtteårsdagen for Soma-katastrofen, som er den største gruvekatastrofen i Turji, med pressemeldingen fra DİSK, KESK, TMMOB, Bursa Medical Chamber og TÜMTİS Bursa Components på BAOB Freedom and Democracy Square, ble de som mistet livet. minnes og oppmerksomheten ble gjort oppmerksom på ulovligheten som ble opplevd under rettssaken. Ferudun Tetik, sekretær for TMMOB Bursa Provincial Coordination Board, kom med uttalelsen. Uttalelsen fra Tetik er som følger:

DSC

«Vi minnes med respekt for våre 13 gruvearbeidere som mistet livet i Soma Mining Disaster, som fant sted 2014. mai 301 og gikk ned i historien som den største gruvekatastrofen i vårt lands historie.

Soma Mining Disaster er ikke en usynlig ulykke, men et produkt av ødeleggelsen av offentlig gruvedrift, avforening av arbeidere og innføringen av et slavearbeidssystem som et resultat av nyliberal forståelse.

Soma-katastrofen er ikke en enkel uaktsomhet, men et resultat av å ignorere gruvekunnskap og erfaring, mangel på teknisk kunnskap og infrastruktur, og ignorere forståelsen av arbeidssikkerhet.

301 gruvearbeidere i Soma betalte med livet for arbeidsforholdene som ble pålagt av gruveselskapene for å øke fortjenesten deres og politikken til den politiske makten som ikke verdsetter arbeidernes liv.

I løpet av de 8 årene som har gått, har Soma-katastrofen blitt navnet på ikke bare en gruvekatastrofe, men også en juridisk katastrofe. Som et resultat av erfaringene under rettssaken og rettens avgjørelse, ble den dype sorgen over følelsen av urettferdighet og urettferdighet lagt til smerten til de 301 gruvearbeiderne vi mistet i katastrofen.

På slutten av rettssaken, som ignorerte ansvaret til offentlige institusjoner og mildnet forbrytelsene til eierne av gruveselskapet, ble de ansvarlige gitt tilsynelatende dommer, og med reduksjonen av henrettelse utstedt av regjeringen, ble de ansvarlige løslatt nesten uten engang å sone tid i fengsel. Det faktum at Can Atalay og Selçuk Kozağaçlı, som meldte seg frivillig som advokater for sørgende familier, sitter i fengsel i dag, mens de ansvarlige for Soma-katastrofen er ute, er en indikasjon på den beklagelige rettstilstanden.

Soma-saken, akkurat som Gezi-saken, Çorlu-togulykkessaken og 10. oktober-saken, resulterte på en måte som skadet følelsen av rettferdighet og troen på samfunnets lover. Soma-saken må behandles på nytt og de ansvarlige må straffes som de fortjener.

Uansett hvor mange år som har gått, vil vi aldri glemme døden til 301 gruvearbeidere, ansvaret til den politiske makten og offentlige institusjoner, de grådige eierne av gruveselskapet og menneskene som forårsaket katastrofen.

Vi vil fortsette å kjempe for et land der vi kan leve humant og arbeidsforhold der vi kan jobbe under humane forhold.»

Etter kunngjøringen, Bursa Advokatforenings president Atty. Metin Öztosun og TÜMTİS Bursa grenpresident Özdemir Aslan holdt også taler.

Etter talene ble det lagt igjen nelliker på hjelmene plassert på BAOB Freedom and Democracy Square til minne om 301 gruvearbeidere som mistet livet i Soma.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar