Alstom vil levere 130 lokomotiver til Baden, Tyskland

Coradia Stream SFBW

Alstom, verdenslederen innen smart og bærekraftig mobilitet, har signert en kontrakt om å levere 130 Coradia Stream High Capacity (HC) elektriske dobbeltdekkertog til Landesanstalt Schienenfahrzeuge Baden-Württemberg (SFBW) for Baden-Württemberg-nettverket i Tyskland. I tillegg til leveringen av togene, har Alstom kontrakt om å levere fullservicevedlikehold i en periode på 30 år for å sikre uavbrutt tilgjengelighet av togene. I tillegg forbeholder kontrakten seg muligheten til å bestille inntil 100 ekstra tog. Verdt rundt 130 milliarder euro for de første 2,5 togene og med over 30 års vedlikehold, er dette Alstoms største ordre i Tyskland noensinne.

"Denne kontrakten er utvilsomt en milepæl i samarbeidet mellom Alstom og delstaten Baden-Württemberg. "State-of-the-art tog som vår Coradia Stream High Capacity er det beste svaret på spørsmålet om hvordan man kan møte det økende behovet for bærekraftige og fremtidssikre mobilitetsløsninger i Tyskland," sa Müslüm Yakisan, Alstom regionale DACH-president. "Jeg er glad for at vårt høykapasitetskonsept har appellert til SFBW og at Alstom har blitt valgt som den foretrukne partneren for fremtidens mobilitet i Baden-Württemberg. Denne beslutningen er et bevis på at våre grønne og digitale løsninger best møter dagens og morgendagens behov for regional mobilitet i Tyskland.»

«Da vi signerte kontrakten, satte vi svært høye standarder for ytelsen og teknologien til kjøretøyene. Når det gjelder passasjerkomfort, setter vi nye standarder for regional jernbanetransport som ennå ikke er nådd i Tyskland. Disse togene er sprintere i lokal transport. "Vi ønsker å tiltrekke oss flere passasjerer med disse togene," sa Winfried Hermann, transportminister for Baden-Württemberg. «Alstom skal sikre togenes daglige evne til å kjøre problemfritt innenfor rammen av den såkalte livssyklusmodellen (LCC-modellen). Til tross for de svært kraftige kjøretøyene med en toppfart på 200 km/t, har vi også sørget for å produsere svært energieffektive kjøretøy. Alstom vil også være ansvarlig for energiforbruket i kontraktsperioden.»

«Vi la spesielt vekt på passasjerkomfort i kjøretøydesign. Det vil være hvilestoler, godt utformede sittegrupper, områder for bevegelseshemmede, samt et innovativt lyskonsept og kraftig Wi-Fi,” legger Volker M. Heepen, administrerende direktør i Landesanstalt Schienenfahrzeuge Baden-Württemberg til.

Firevognstogene består av to dobbeltdekkes kontrollvogner og to enkeltdekkes midtvogner for totalt 380 seter. De har en lengde på 106 meter og kan operere i flere trekkraft. Tog bygges etter SFBW-krav og bidrar til moderne transport i regionen. Klimaanlegg, gratis Wi-Fi, mange lademuligheter for mobiltelefoner og bærbare datamaskiner og leselamper bidrar til en hyggelig reiseopplevelse.

I tillegg tilbyr avslapningsområder, konferanse- og familierom høy komfort, mens flerbruksrom gir plass til stor bagasje, barnevogner og sykler. Brede enfløyede dører og optimerte åpnings- og lukketider sørger for rask inn- og utstigning. Passasjerer med redusert mobilitet kan nyte luksusen av å reise med samme komfort som andre passasjerer. For eksempel gir kjøretøyenes dørterskler trinnfri adkomst fra standardplattformen, som er 760 mm over skinnene, og for stasjoner med ulike plattformhøyder er det spesielle heiser i kabinen for rullestolpassasjerer.

Innenfor rammen av fyrtårnsprosjektet kjent som "Digital Node Stuttgart" (DKS), Tysklands første digitaliserte jernbanenode, er tog også utstyrt med moderne signal- og automasjonsteknologi. De vil være operative i 2025 samtidig med de to første divisjonene i DKS. Den påfølgende oppgraderingen av kjøretøy til TSI CCS 2022, den fremtidige utviklingen av den europeiske standarden for grenseoverskridende trafikk i det europeiske økonomiske området, vil bli implementert i midten av 2027. Dette vil tillate at alle tre delene av DKS kan brukes.

Alstom har rett til ettermonteringskontrakter for eksisterende flåter av SFBW Talent 3 og Flirt 3 kjøretøyer. kazanvar. De nye Coradia Stream High Capacity-togene vil også være utstyrt med kjøretøyenheter for European Train Control System (ETCS) nivå 2 og 3, samt Automated Train Operation (ATO) i Automation Degree 2 (GoA). For første gang i Tyskland vil nybygde kjøretøyer utstyres med et togintegritetsovervåkingssystem (TIMS) og ETCS nivå 3 og, i delfaser, Future Railway Mobile Communications System (FRMCS). Dette muliggjør strammere, mer intens og mer energieffektiv kjøring gjennom digitalt prediktiv signalering og kjørekommandoer. Det øker effektiviteten og påliteligheten til regional transport, spesielt på linjer som er mye brukt. Med en generelt jevnere jernbanetjeneste kan passasjerene forvente hyppigere og sikre forbindelser. På denne måten, ved å kombinere bærekraft, kapasitet og komfort med Coradia Stream High Capacity, bidrar Alstom til å gjøre regional transport grønnere, smartere og mer komfortabel i det lange løp.

Coradia Stream er en toppmoderne, lavtgulvs, høyytelses elektrisk multippelenhet (EMU) med en topphastighet på opptil 200 km/t, og tilbyr en modulær design som lar operatører velge den beste konfigurasjonen. og drikk. Coradia Stream er utviklet for det europeiske markedet og kan operere på alle større europeiske strømforsyningssystemer. Totalt ble mer enn 730 tog basert på Coradia Stream-togfamilien bestilt i Italia, Luxembourg, Nederland, Tyskland, Danmark og Spania, noe som resulterte i et velprøvd produkt. Togfamilien tilbyr også utslippsfrie trekkraftløsninger som batterier eller hydrogen for ikke-elektrifiserte linjer.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar