Markedsføringsseremonien til Bursa Underwater Documentary ble holdt

Bursa Underwater Dokumentar Presentasjonsseremoni holdt
Markedsføringsseremonien til Bursa Underwater Documentary ble holdt

'Bursa Underwater Documentary', utarbeidet av Bursa Metropolitan Municipality, avslørte at Marmarahavet, kalt 'Dying', har et rikt biologisk mangfold. Pinas, som filtrerer 6 liter vann i timen, er truet over hele verden og står på rødlisten til World Union for Conservation of Nature, ble funnet i Gemlikbukta.

Metropolitan Municipality og Bursa Culture, Tourism and Promotion Association har meldt seg på et annet privilegert prosjekt som avslører undervannsrikdommene i et forsøk på å vise frem alle de naturlige rikdommene i Bursa på best mulig måte for å øke mangfoldet av turisme. Innenfor rammen av prosjektet ble Bursas undervannsverden, som huser utallige bekker og fosser fra Gemlik Bay til Mudanya, fra Uluabat-sjøen til Iznik-sjøen, fra Uludağ-breinnsjøene, brakt frem av MAC Communications under ledelse av Underwater Imaging Director og Dokumentarprodusent Tahsin Ceylan. . Rikdommen og det biologiske mangfoldet til Bursa under vann ble avslørt i prosjektet, der mer enn 45 dykk ble utført i nesten to år, som hver varte i 100 minutter.

under beskyttelse over hele verden

Med prosjektet har det blitt dokumentert at Marmarahavet og Gemlikbukta, som fra tid til annen blir brakt på dagsorden av publikum som 'Die', faktisk har et rikt biologisk mangfold. Månemaneter, krabbe, svalehale, trist fisk, rødleppet kutling, sjøsnegl, kamskjell medusa, anemone, sjøaubergine, fyrverkeri anemone, blekksprut, hummer, sjø stingrokke, sjøsalat, sjøstjerner, blå maneter, østers Blant sjødyrene som vises var anemone, multe, rumpe, slangestjerne, sjøhest, rokke, piggvar, tunge, reker, mammut, skorpionfisk, svale, egret, drikkefisk, skalldyr og rokke. Pinas, et av de største krepsdyrene i Middelhavet, hvis utryddelse er truet over hele verden, som er på rødlisten til World Union for Conservation of Nature, filtrerer 6 liter vann i timen og hvis jakt er forbudt, ble også sett i Gulf of Gemlik. Det ble uttalt at eksistensen av pinas er gledelig for Gemlikbukta, og det ble understreket at sjøgressene som produserer 20 liter oksygen per kvadratmeter er lungene i Gemlikbukta.

De unike skjønnhetene til Marmara

Under ledelse av Underwater Cinematography Director og dokumentarprodusent Tahsin Ceylan, utarbeidet av MAC Communications og stemt av mesterfilmskuespiller og stemmeskuespiller Mazlum Kiper, ble den første visningen av den 14 minutter lange Bursa Underwater Documentary holdt på Tayyare Cultural Center. I arrangementet der Bursas Underwater World Photography Exhibition fant sted, ble en 196-siders bok kalt 'Bursa's Underwater World', som utgjør den viktige søylen i natur- og dykkerturismeprosjektet, presentert for undervannsentusiaster.

«Vi jobber for et renere hav»

Under introduksjonsseremonien til Bursa Underwater Documentary sa Metropolitan Mayor Alinur Aktaş at de prøver å bringe skjønnheten til Bursa frem i lyset, og at de med dette prosjektet viste frem undervannsrikdommene. Ordfører Aktaş sa at dokumentaren og boken vil bidra til utviklingen av undervannsturisme i Bursa: «Bursas vann bør være rent. Vi gjør seriøse investeringer for at Bursas natur og klima skal bli godt. Bare i Orhangazi, Gemlik og Iznik byr vi på renseanlegg for ytterligere 12 millioner Euro. Jeg snakker ikke engang om det som har blitt gjort i Mudanya, Gemlik, Kumla og Mustafakemalpaşa så langt. Det er en investering på milliarder av dollar. En av hovedårsakene til de vakre landskapene vi ser i undervannsdokumentar og fotografi i dag, er investeringene vi har gjort eller vil gjøre. Jeg håper at dette dokumentar- og bokarbeidet vi har gjort vil bidra til undervannsturisme, og jeg vil takke alle som har bidratt til forberedelsene.»

Ikke døende, men i faresonen

Underwater Imaging Director og dokumentarprodusent Tahsin Ceylan, som laget presentasjonen av dokumentaren og deretter signerte boken 'Bursa's Underwater World', sa at i prosjektet filmet de det levende livet i Gemlik Bay og forurensningen som påvirker dette livet negativt. Ceylan sa at de tok opp lovende bilder for fremtiden til Marmarahavet samt forurensning, "Vi har fotografert mange ting vi liker. For eksempel så vi på kråkeboller, som er indikatorer på renslighet. Det er en stor gave for oss å se dem i live i Gemlikbukta, mens de mister livet på grunn av et virus i hele Middelhavet og Egeerhavet. Presidenten vår sa også at vi må øke den biologiske behandlingen i regionen. Marmarahavet er faktisk ikke døende, men det er under en slik risiko. Vi må beskytte. Dessuten kommer 70 prosent av luften og oksygenet vi puster inn fra havet. Vi må spre marin bevissthet og marin kultur," sa han.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar