Çaykur-te øker 43,7 prosent! Hvor mye koster te med Raise?

Ny tevandring
Ny tevandring

Etter kunngjøringen av støttepremien på 2022 lira per kilo og 76 cent per kilo, økte kjøpesummen for 6,70-produktet av våt te med 30 prosent, Çaykur økte teprisen. Mens Çaykur økte te med 43,71 prosent i snitt, ble nye prislister sendt til grossistbedrifter.

Vekten av te i TURKSTATs inflasjonskurv er 0,5464 prosent. Følgelig er effekten av økningen på 43,7 prosent på den samlede inflasjonen beregnet til 0,24 poeng. Siden oppgangen kommer i midten av måneden, vil denne effekten ses i inflasjonstallene for mai og juni.

Som det vil bli husket kunngjorde president Recep Tayyip Erdoğan grunnkjøpsprisen på te for 14 2022. mai. Innkjøpsprisen på fersk te, som var 3,87 TL i fjor, økte med 73 prosent til 6 lire, 70 cent, og støttepremien, som var 13 cent per kilo, ble økt til 130,8 cent med en økning på 30 prosent, og prisen ble økt til 7 tyrkiske lira. Etter turen laget for våt te, ble øynene vendt til tørr te.

Ny teraise ventet!

Industriens interessenter hevder at Çaykur, som har hatt kontinuerlige tap de siste årene, kan øke teen med 10 til 15 prosent i juni.

Som det vil bli husket kunngjorde president Recep Tayyip Erdoğan kjøpesummen på våt te 14. mai. Prisen på fersk te var 30 lira med en støttepremie på 7 cent per kilo.

Vekten av te i TURKSTATs inflasjonskurv er 0,5464 prosent. Følgelig er effekten av økningen på 43,7 prosent på den samlede inflasjonen beregnet til 0,24 poeng. Siden oppgangen kommer i midten av måneden, vil denne effekten ses i inflasjonstallene for mai og juni.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar