Offisiell delegasjon fra republikken Kasakhstan besøkte Akkuyu NPP-nettsted

Offisiell delegasjon fra Republikken Kasakhstan besøkte Akkuyu NPP-nettsted
Offisiell delegasjon fra republikken Kasakhstan besøkte Akkuyu NPP-nettsted

Byggeplassen til Akkuyu kjernekraftverk (NGS), Tyrkias første kjernekraftverk, ble bygget av Samruk-Kazina A.Ş., ledet av energiministeren i Republikken Kasakhstan Bolat Akçulakov. Delegasjonen, inkludert styreleder Almasadam Satkaliyev og representanter fra næringslivet, ble besøkt. Utenlandske gjester ble informert om fremdriften i Akkuyu NPP-bygging, og hovedfasilitetene som aktivt bygges ble vist.

Rosatoms første viseadministrerende direktør og direktør for internasjonal forretningsutvikling Kirill Komarov og AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Åpningstaler ble holdt av daglig leder Anastasia Zoteeva til medlemmene av Kasakhstan-delegasjonen. Gjestene besøkte Eastern Sea Cargo Terminal, som er prosjektets viktigste transportknutepunkt, etter å ha bestått den obligatoriske arbeidssikkerhetsopplæringen for besøkende på stedet. Delegasjonen, som også undersøkte pumpestasjonskonstruksjonsområdet til enhet nr. 1, gikk også opp til det høyeste punktet på stedet for å se den generelle utsikten over kraftenhetene som bygges.

Etter omvisningen ble det utvekslet informasjon om byggeprosessen for kjernekraftverk. AKKUYU NUCLEAR INC. Mens daglig leder Anastasia Zoteeva ga gjestene detaljer om gjennomføringen av prosjektet i Tyrkia, delte Vadim Titov, president for Rosatom - International Network Private Corporation, sine erfaringer om kommunikasjonsaktiviteter til kraftverksbyggingen. Besøket på kjernekraftverkstedet ble avsluttet med en spørretime.

Akkuyu NPP, Tyrkias første atomkraftverk, vil bestå av fire kraftenheter med VVER-1200 3+ generasjonsreaktorer utstyrt med avanserte sikkerhetssystemer, og den totale installerte effekten til NPP vil være 4.800 MW. Det vil være mulig å forlenge levetiden til hver enhet, som er planlagt å være 60 år, med ytterligere 20 år, med godkjenning fra Nuclear Regulatory Authority etter sikkerhetsvurderingen. Etter idriftsettelse av alle 4 kraftenhetene vil Akkuyu NPP produsere omtrent 35 milliarder kWh elektrisitet per år.

Leveransen av materialer og utstyr til atomkraftverket under bygging er et resultat av storstilt internasjonalt samarbeid. Det meste av det langvarige utstyret til Akkuyu NPPs 4 kraftenheter, inkludert reaktortrykkbeholdere, dampgeneratorer, hovedsirkulasjonspumper, er produsert ved russiske produksjonsanlegg, som er en del av Rosatoms maskinbyggingsdivisjon. Avhengig av tilgjengeligheten av nødvendige sertifikater fra tyrkiske produsenter, anskaffes utstyr som ventilasjons- og varmevekslerutstyr, pumper og trykkbeholdere.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar