En ny æra begynner med den første elektriske sporty sedanen Mercedes EQE

En ny æra begynner med den første elektriske sporty sedanen Mercedes EQE
En ny æra begynner med den første elektriske sporty sedanen Mercedes EQE

EQE, den første elektriske sportssedanen av Mercedes-EQ-merket i E-segmentet, går ut på veiene i Tyrkia etter verdenslanseringen i 2021. Den nye EQE er en sporty toppklasse sedan basert på den elektriske arkitekturen til Mercedes-EQ-merkets luksussedan, EQS.

EQE tilbys i utgangspunktet for salg med 613 HK (292 kW) EQE 215+ og 350 HK (625 kW) Mercedes-AMG EQE 460 53MATIC+ versjoner, som tilbyr en rekkevidde på opptil 4 kilometer. Startprisen på EQE, som forbereder seg på veiene til Tyrkia etter EQC og EQS, er fastsatt til 2.379.500 XNUMX XNUMX TL.

Etter luksussedanen til Mercedes-EQ-merket, EQS, er dens neste modell basert på den elektriske arkitekturen kalt EVA2 spesifikk for elektriske kjøretøy, New EQE, klar til å ta sin plass på veiene i Tyrkia etter verdenslanseringen på IAA MOBILITY 2021. Den sportslige toppmodellen tilbyr alle kjernefunksjonene til EQS i en mer kompakt form. Den nye EQE er EQE 292+ med 215 HK (350 kW) i utgangspunktet (energiforbruk iht. WLTP: 18,7-15,9 kWh/100 km; CO2-utslipp: 0 g/km) og 625 HK (460 kW) Mercedes -AMG EQE 53 tilbys for salg med 4MATIC+ versjoner. EQE 350+, med sin 292 HK elektriske motor, kan tilby en rekkevidde på opptil 613 kilometer sammenlignet med WLTP. Bilen produseres i Bremen for verdensmarkedet og i Beijing for det kinesiske markedet.

Dette lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Toppklasse med progressiv luksus

Med alle de karakteristiske elementene til Mercedes-EQ, tilbyr EQE et sporty, "målrettet design" med sine buede linjer og kabindesign (Cab-Forward) plassert foran. sensorisk renhet; De sjenerøst formede overflatene speiles av reduserte sømmer og sømløse overganger. Mens støtfanger-hjulavstandene foran og bak holdes korte, støttes dynamikken av en skarp spoiler bak. Kroppsforede 19- til 21-tommers hjul gir EQE et atletisk utseende, sammen med den muskuløse skulderlinjen. kazanroping.

Original design for elbiler

Innovative frontlykter og sort radiatorgrill gir EQE et atletisk ansikt, det nye medlemmet av Mercedes-EQ-generasjonen. kazanroping. Ikke bare gir den et unikt utseende, den svarte radiatorgrillen påtar seg også et viktig ansvar ved å være vert for ulike sensorer for førerassistentsystemer som ultralyd, kamera og radar. I tillegg til dagslysdiodene som reflekterer kjøretøyets karakteristiske design, tilbys DIGITAL LIGHT frontlykter som støtter nattkjøringen din som standard.

fantastisk utvendig design

Den aerodynamiske silhuetten med rammeløse, coupé-lignende dører og den høye, sterke skulderlinjen fremstår som karakteristiske designelementer. Aerodynamisk og aeroakustisk optimaliserte sidespeil er festet til skulderlinjen. Krom-aksenter fullfører designet og silhuetten med buelinjen til vinduene.

Romslig interiør

EQE er designet for å være mer kompakt enn EQS, og har en akselavstand på 3.120 millimeter, 90 millimeter kortere enn EQS. Den nye EQE avslører lignende utvendige dimensjoner som CLS. I likhet med CLS har den fast bakrute og bakluke. De innvendige målene, for eksempel når det gjelder skulderrom foran (+27 mm) eller innvendig lengde (+80 mm), overgår dagens E-klasse (213 modellserier). EQE, som har 65 cm høyere sittestilling sammenlignet med E-klassen, har et bagasjevolum på 430 liter.

Rekkevidde opp til 613 kilometer

EQE lanseres i første omgang i to forskjellige versjoner, EQE 292+ med 215 HK (350 kW) og Mercedes-AMG EQE 625 460MATIC+ med 53 HK (4 kW). Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ representerer det ultimate innen elektrisk kjøreytelse fra Mercedes-AMG. Batteriet til EQE 350+ har en brukbar energikapasitet på ca. 90 kWh og tilbyr en rekkevidde på opptil 613 km i henhold til WLTP.

Luftfjæring og bakakselstyring

Fjæringen til den nye EQE med fireleddet frontfjæring og multileddet bakhjulsoppheng ligner i design på den nye S-klassen. EQE kan valgfritt utstyres med AIRMATIC luftfjæring med ADS+ adaptivt fjæringssystem. Med bakakselstyring som standard tilbyr EQE like mye manøvrerbarhet i byen som en kompaktbil. Med bakakselstyring med en vinkel på opptil 10 grader reduseres snusirkelen fra 12,5 meter til 10,7 meter.

Friskluft av høy kvalitet innendørs

Mercedes-Benz tilbyr en omfattende luftkvalitetsløsning i EQE med ENERGIZING AIR CONTROL Plus-pakken og HEPA-filter. Systemet består av filter, sensorer, kontrolldisplay og klimaanlegg. HEPA-filteret fanger opp partikler, pollen og andre stoffer som kommer utenfra med sitt høye filtreringsnivå. Belegget med aktivert kull reduserer svoveldioksid og nitrogenoksider, samt innendørs lukt. I 2021 tildelte det østerrikske forsknings- og testinstituttet (OFI) Mercedes-Benz «OFI CERT» ZG 250-1-sertifikatet, da luftfilteret i kabinen, som gir denne valgfrie funksjonen, filtrerer virus og bakterier på riktig måte.

Med pre-condition-funksjonen er det også mulig å rense luften inne før du kjører. Partikkelverdier i og utenfor kjøretøyet vises på klimaanleggskjermen. Når uteluftkvaliteten er dårlig, kan systemet også foreslå å lukke sidevinduene eller soltaket mens du automatisk bytter til resirkuleringsmodus.

Elektrisk smart navigasjon

Electric Intelligent Navigation planlegger den raskeste og mest praktiske ruten basert på en rekke faktorer, inkludert ladestasjoner, som reagerer dynamisk på en endring i kjørestil. Dette inkluderer visualisering av informasjon i infotainmentsystemet MBUX (Mercedes-Benz User Experience) om tilgjengelig batterikapasitet er tilstrekkelig til å gå tilbake til utgangspunktet uten å lades opp. Ved ruteberegning foretrekkes ladestasjoner som legges til ruten manuelt.

Vis rikdom i cockpiten med valgfri MBUX Hyperscreen

Med MBUX Hyperscreen tilbys som standard i Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+, tre skjermer i det indre av kjøretøyet kombineres under et glasspanel for å fremstå som en enkelt skjerm. Den 12,3-tommers OLED-skjermen med uavhengig grensesnitt gjør reisen mer behagelig for passasjerene foran. Det er et kamerabasert blokkeringssystem som registrerer om føreren ser på skjermen foran passasjeren. I dette tilfellet dimmer systemet automatisk det dynamiske innholdet for sjåføren når sjåføren ser på den tilstøtende skjermen mens han kjører.

MBUX beholder sin ledelse

Neste generasjons MBUX, nylig introdusert med EQS, er også omtalt i EQE, og tilbyr en rekke personlige anbefalinger for infotainment, komfort og kjøretøyfunksjon. Takket være dens nulllagsdesign, trenger ikke brukeren å navigere gjennom undermenyer eller gi talekommandoer. De viktigste applikasjonene presenteres i det mest synlige området, avhengig av situasjonen. Dermed blir EQE-driveren kvitt komplekse operasjoner.

Kjøresystemer som gir støtte i mange situasjoner

EQE har et nytt kjørestøttesystem utstyrt med mange funksjoner. ATTENTION ASSISTs lett søvnvarsling (med MBUX Hyperscreen) er en av dem. Systemet analyserer førerens øyelokkbevegelser med kameraet. Føreren kan enkelt få tilgang til kjørestøtteinformasjonen fra skjermen foran seg.

Effektivt drivsystem

Alle EQE-versjoner har en elektrisk drivlinje (eATS) på bakakselen. 4MATIC-versjonene har også en eATS på forakselen. Elektromotorer, kontinuerlig drevne synkronmotorer PSM og rotoren til AC-motoren er utstyrt med permanente magneter, så det er ikke behov for strømstøtte. Denne designen gir fordeler som høy effekttetthet, effektivitet og kraftstabilitet. Den seksfasede designen, som er påført motoren på bakakselen og består av to trefaseviklinger, gir en sterk struktur.

Litium-ion-batteriet i EQE 350+ består av ti moduler og gir 90 kWh energi. Innovativ batteriadministrasjonsprogramvare utviklet internt gir mulighet for serviceoppdateringer. Dermed forblir EQEs energistyring oppdatert gjennom hele livssyklusen.

I den nye generasjonens batteri er det tatt et viktig skritt når det gjelder bærekraften til cellekjemi. Det optimaliserte aktive materialet består av nikkel, kobolt og mangan i forholdet 8:1:1. Dette bringer koboltinnholdet ned til under 10 prosent. Optimalisering av resirkulering er en viktig pilar i Mercedes-Benz batteristrategi.

Konsekvent høy ytelse og uavbrutt akselerasjon kjennetegner EQEs kjørefilosofi. Avansert kraftoverføringssystem, energigjen-kazanDet inkluderer ulike energieffektiviseringsløsninger som IM. Høyspentbatteriet lades ved å konvertere mekanisk rotasjonsbevegelse til elektrisk energi i overløps- eller bremsemodus. Føreren kan justere retardasjonen i tre trinn (D+, D, D-) og kan også velge glidefunksjonen manuelt med padlene bak rattet eller bruke DAuto-modus.

ECO Assist tilbyr optimalisert restitusjon i henhold til situasjonen. Retardasjon intensiveres eller reduseres for å gi den mest effektive kjøringen. I tillegg brukes recuperativ retardasjon for kjøretøy som oppdages foran. Recuperativ retardasjon støtter føreren, for eksempel ved å stoppe kjøretøyet ved trafikklys. Sjåføren, som ikke trenger å trykke på bremsen, liker bokstavelig talt å kjøre med én pedal.

Kontrast lydopplevelser med høy akustisk og vibrasjonskomfort

Som en sedan med bakluke er EQE utstyrt med avanserte løsninger for å tilby høynivå NVH (Noise/Vibration/Rigidity) komfort, som støy, vibrasjoner og stivhet. Det elektriske kraftoverføringssystemet (eATS) bruker løsninger optimalisert for NVH (støy/vibrasjon/stivhet) inne i magneter og rotorer. I tillegg er det et spesielt skum over hele eATS i form av et NVH-teppe (Noise/Vibration/Rigidity).

Svært effektive fjær-/massekomponenter gir uavbrutt lydisolering fra tverrbjelken under frontruten til bagasjerommet. På råkroppsstadiet plasseres akustisk skum på mange bærere.

Kjøring blir til en akustisk opplevelse med EQE. Burmester® 3D surroundlydsystem tilbyr to lydmiljøer, EQE Silver Waves og Vivid Flux. Silver Waves tilbyr en sensuell og ren lyd, mens Vivid Flux for EV-entusiaster tilbyr en krystallinsk, syntetisk, men menneskelig lyd. Lydopplevelser kan velges eller slås av fra sentralskjermen.

Avansert passiv og aktiv sikkerhet

"Holistiske sikkerhetsprinsipper", spesielt ulykkessikkerhet, er alltid gyldige. Som alle andre Mercedes-Benz-modeller har EQE et solid kupé, spesielle deformasjonssoner og moderne sikkerhetssystemer, inkludert PRE-SAFE®.

At EQE reiser seg på en helelektrisk plattform gir også nye designmuligheter for sikkerhetskonseptet. For eksempel er det et passende område for batterimontering i det kollisjonssikre området på underkroppen. Siden det ikke er noen stor motorblokk, kan foroverkollisjonsadferd modelleres enda bedre. I tillegg til standard kollisjonstester, er kjøretøyets ytelse i ulike overliggende situasjoner validert og omfattende komponenttesting er utført ved Vehicle Safety Technology Center (TFS).

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar