Hvor mye vil tjenestemannen og SSK pensjonisttilværelsen i juli bli? Hva er siste situasjon i 2022 pensjonsøkning?

Hvor mye vil tjenestemennene og SSK pensjonslønnen øke i juli Hva er den siste situasjonen i pensjonsøkningen
Hvor mye vil tjenestemennene og SSK pensjonslønn øke i juli Hva er siste situasjon i 2022 pensjonsøkning?

Pensjonert julitur økes i år, som hvert år, tatt i betraktning inflasjonsforskjellen sammenlignet med januar. I år kom imidlertid uttalelsene som førte til forventningen om overraskelsesforhøyelser for SGK- og Bağ-Kur-pensjonister etter hverandre. Vel, hvor mye er pensjonisttilskuddet i juli, hvor mye blir det?

Millioner av SSK- og Bağ-Kur-pensjonister følger nøye med på nyhetene om pensjonsøkningen. Den laveste pensjonen ble økt fra 2022 66 TL til 500 2 TL etter økningen på 500 % i 1. Hva er laveste pensjon (lønn) og hvor mye blir det? Mens spørsmålet var på dagsorden, kom det en uttalelse fra Vedat Bilgin, arbeids- og trygdeminister. Minister Bilgin pekte på XNUMX. mai for juli-turen; han kom imidlertid ikke med en ny uttalelse etterpå.

Etter at inflasjonstallene for mai og juni er offentliggjort, vil stigningen i juli 2022 bli klar. Mens økningsraten for tjenestemenns inflasjonsdifferanse og pensjoner vil bli bestemt direkte av 6-måneders inflasjonsraten, vil ytterligere økninger stå på agendaen under sosialforskriften vedtatt av Stortinget i siste periode.

Mens SSK og Bağ-Kur pensjoner øker dobbelt så direkte som 6-måneders inflasjon hvert år, får også embetsmenn og embetsmannspensjonister en økning i inflasjonsforskjellen to ganger i året.

Turkish Statistical Institute (TUIK) kunngjorde inflasjonstall for april 2022. Med kunngjøringen av april-inflasjonen ble ledetrådene for pensjonerte og offentlig ansatte juli-stigningen styrket.

TURKSTAT meldte at KPI-indeksen, som var 686,95 i desember, steg til 904,79 i april. I dette tilfellet ble 4-måneders inflasjonsraten registrert som 31,71 prosent.

Hva er den siste situasjonen i pensjonsforhold?

Lønnsøkningene i januar og juli, som gjøres to ganger i året, er lik forrige 6-måneders inflasjonstakt.

Med andre ord vil SSK- og Bağ-Kur-pensjonister få en økning i juli like mye som 6-måneders inflasjonen mellom desember og juni. Dette tallet trakk oppmerksomhet som 4 prosent for nå, ifølge 31,71-måneders tall.

Inflasjonstall for mai og juni legges til dette tallet. Selv om satsene var null i de påfølgende månedene, ble 31,71 lønnsøkning sluttført.

Hva skjedde med pensjonsforholdet for tjenestemenn og tjenestemenn?

Etter at inflasjonstallene for april ble offentliggjort, ble det klart at også embetsmenn og embetspensjonister vil få en forskjell. Pensjonister av offiserer og embetsmenn mottar også en høyning to ganger i året, akkurat som SSK- og Bağ-Kur-pensjonister.

Disse økningene i januar og juli fastsettes ved tariffavtale. Tjenestemenn og tjenestemennspensjonister får like mye forskjell som inflasjonen, som overstiger tarifføkningssatsen. Ifølge april-inflasjonstallene har det dukket opp 4-måneders lønnskontoer.

Tjenestemenn og tjenestemannspensjonister fikk en økning på 7.5 prosent i tariffoppgjøret i januar. I juli får de 7 prosent økning i tariffoppgjørene.

I dette tilfellet var 4-måneders inflasjonsforskjell mellom tjenestemenn og pensjonerte tjenestemenn (31,71-7,5) 24,21 prosent.

Tjenestemannsøkning etter 4-måneders inflasjon 31,21 prosent

Legger man til en økning på 7 % i kollektive forhandlingspriser til dette tallet, er tjenestehevingssatsen basert på 4-måneders tall; Det har allerede vakt oppsikt som 31,21 prosent. Inflasjonstall for mai og juni vil bli lagt til denne raten, slik tilfellet er med SSK og Bağ-Kur pensjoner.

I følge den nylig publiserte markedsdeltakerundersøkelsen til sentralbanken, mens den forventede inflasjonsraten for mai skilte seg ut som 2,86 prosent, skilte dette tallet seg ut som 2,25 prosent for juni.

SSK, Bağ-Kur Pensjonert juli Økningsrate 38,5 prosent

Hvis disse forventede inflasjonstallene går i oppfyllelse; KPI-indeksen vil stige til 951,60 og 6-måneders inflasjonen til 38,5 prosent.

Dette 6-måneders inflasjonstallet vil være en økning i juli for SSK- og Bağ-Kur-pensjonister.

Tjenestemenn og tjenestemenn Pensjonert juli Økningsrate 38 prosent

Tjenestemenn og tjenestemannspensjonister fikk en tarifføkning på 7,5 prosent i januar. Tatt i betraktning at 6-måneders inflasjonstallet skal realiseres over dette og tarifføkningen på 2022 prosent som skal gjennomføres i juli 7, vil tjenestemannsøkningen være 38 prosent i juli.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar