Kan privat sikkerhetsoffiser søke etter organ? Sikkerhet forklart

Kan den spesielle sikkerhetsoffiseren foreta kroppsvisitasjon?
Kan privat sikkerhetsoffiser søke etter organ?

Generaldirektoratet for sikkerhet: Private sikkerhetsvakter kan utføre andre oppgaver som er tildelt av lovgivningen, så vel som forebyggende søk som å passere gjennom den sensitive døren og røntgenapparatet, søk med detektorer.

Følgende er uttalelsen fra Generaldirektoratet for sikkerhet i innenriksdepartementet:

Nyheten med overskriften «Presedensavgjørelse fra Høyesterett: Private sikkerhetsvakter vil ikke kunne ransake kropper» i enkelte medieorganer ble forstått som om den private sikkerhetsvakten ikke kunne foreta et forebyggende søk, og det var nødvendig å foreta følgende informativ uttalelse.

Fullmaktene til private sikkerhetsvakter er definert i artikkel 5188 i lov om private sikkerhetstjenester nr. 7, med tittelen "Authorities of Private Security Officers", og artikkel 21, med tittelen "Kontrollautorisasjoner for private sikkerhetsoffiserer", i forordningen om rettsvesen. og forebyggingssøk. Private sikkerhetsvakter; Den har andre fullmakter og ansvar definert av lovgivningen, for eksempel å passere de som ønsker å gå inn i områdene de gir beskyttelse og sikkerhet gjennom en sensitiv dør, søke etter disse personene med detektorer, sende eiendelene deres gjennom røntgenapparater eller lignende sikkerhetssystemer, fange folk som har en arrestordre eller domfellelse innenfor sitt pliktområde.

Rettsmedisinske ransakinger er ransakinger som kan foretas etter vedtak fra en dommer eller pålegg fra statsadvokaten, og kan bare foretas av rettshåndhevende enheter.

Rettshåndhevende enheter, inkludert politiet, utfører rettsmedisinske ransakinger med tillatelse fra de nødvendige rettslige myndigheter, arbeidene og transaksjonene vedrørende bevis for kriminalitet innhentet i kriminalitetsetterforskning utføres i samsvar med straffeprosessloven og -lovgivningen, og det utarbeides nødvendige referater.

Som det fremgår av den nevnte avgjørelsen, har ikke private sikkerhetsoffiserer makt til rettsmedisinsk søk ​​som generell rettshåndhevelse, men de kan foreta forebyggende kontroller med sikkerhetssystemer og enheter mens de jobber på steder der det ikke er generell rettshåndhevelse. Det sikrer etablering av rettslige og administrative tiltak fra den generelle rettshåndhevelsen.

Som det kan forstås av forklaringene ovenfor, er det ingen hindring for private sikkerhetsoffiserer til å bruke sine fullmakter definert av loven på deres pliktområde som spesifisert i loven.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar