Nyheter om Yenimahalle Şentepe taubanelinje har blitt utgitt

Kunngjøring kommer til nyheter om Yenimahalle Sentepe Cable Car Line
Nyheter om Yenimahalle Şentepe taubanelinje har blitt utgitt

EGOs generaldirektorat for Ankara Metropolitan Municipality avga en uttalelse angående nyhetene om Yenimahalle-Şentepe Cable Car Line publisert i noen aviser og sosiale medier nylig.

Uttalelsen fra EGO er som følger;

"Ropeway Management, som har betjent på Yenimahalle-Şentepe-linjen av Ankara Electricity, Coal Gas and Bus Operation Institution (EGO General Directorate), ble stengt for drift 21. mars 2020, innenfor rammen av tiltakene til sentraladministrasjonen, under hensyntagen til folkehelsen under koronaviruspandemiperioden. Med overgangen til normaliseringsprosessen ble det utført tungt vedlikehold av linjen for å sikre passasjersikkerhet og systemsikkerhet, og den ble satt i drift igjen 8. april 2022.

Før taubanelinjen settes i drift igjen:

  • 3.070 XNUMX m transport-slepetau i første etappe ble anskaffet ved anbud,
  • De skadede områdene på det 3.960 m lange bæretauet i andre trinn ble reparert og forkortet,
  • Tunge vedlikeholdsreparasjoner av 20 taubanemastbatterier ble utført,
  • 105 hytteterminalsystemer ble fornyet,
  • Signal- og kommunikasjonsinfrastrukturen til linjen ble fornyet,
  • Vedlikeholdsreparasjoner av 6 Drive-Turn-Deflection-hjul er utført,
  • Utskifting av 4 synkroniseringsdekk på 573 stasjoner er fullført.

Av disse forberedende arbeidene ble det kun anskaffet 3.070 m transport-slepetau som følge av anbudet fra vår myndighet. Alt annet vedlikehold og reparasjoner dekkes av forsikringsselskapet.

Av de totale kostnadene på 26.699.562 TL, som er den totale kostnaden for alle tunge vedlikeholds-/fornyelsesutgifter gjort i denne perioden, ble bare 4.848.228 TL dekket av vår institusjon, mens 21.851.334 TL ble dekket av forsikringsselskapet.

Som et krav for vår åpne og transparente ledelsestilnærming, ønsker vi å presentere dataene om investerings- og driftskostnadene til taubanesystemet for publikum. Investeringskostnaden for taubanesystemet, som kostet 2014 51.600.000 27.750.000 TL (424.762.719 XNUMX XNUMX USD) i XNUMX-priser, er XNUMX XNUMX XNUMX TL i dagens priser.

Driftskostnaden for taubanesystemet er 2.233.714 26.804.568 750.000 TL per måned og 9.000.000 XNUMX XNUMX TL per år. På den annen side er inntekten til bedriften XNUMX TL per måned og XNUMX TL per år.

Som et resultat taper taubaneledelsen omtrent 18 millioner TL per år.

Som det kan sees, er taubanen i tillegg til den høye investeringskostnaden et system med høye driftskostnader på grunn av hyppige driftsavbrudd og avhengighet av et enkelt selskap som monopol på vedlikeholdet.

Det ble besluttet å gjennomføre en svært omfattende undersøkelse og evaluering av systemet før taubaneoperasjonen, som ble suspendert i pandemiperioden, gjenåpnes med normaliseringsprosessen. I denne sammenheng er det rapportert i undersøkelsene utført av eksperter med internasjonale sertifikater at drift av systemet i dagens tilstand vil utgjøre en stor risiko for livssikkerheten til våre innbyggere. Siden taubanen er stengt, er den ikke ødelagt. Allerede i dagens situasjon er det av eksperter fastslått at det er betydelige skader i mange deler av systemet. Det faktum at reparasjonens størrelse var svært stor og at det ikke var utført tungt vedlikehold og reparasjonsarbeid av denne skala før i dag, førte til at arbeidets varighet ble forlenget. For selv om taubanedriften ikke hadde vært stengt i pandemiperioden, var det nødvendig å utføre et tungt vedlikehold av denne størrelsesorden for å forhindre ulykker som kunne føre til katastrofale resultater.

I tillegg, som et resultat av undersøkelsen av tidligere statistikk fra Ropeway Management, vil det sees at en mer effektiv, sikker og problemfri tjeneste ble levert etter åpningen 8. april 2022. Tidligere år ble for eksempel linjen stengt på grunn av vedlikehold-reparasjonsarbeider utført i hele april 2015; 2016 måneder i august, september og oktober 1 på grunn av 3. trinns motorbytte og tungt vedlikeholdsarbeid; Siden 2017. trinns motorbytte og tungt vedlikeholdsarbeid ble utført i januar, februar og mars 2, ble taubanesystemet aldri drevet på 3 måneder. Igjen i september 2017 nådde den totale ventetiden til systemet på grunn av en funksjonsfeil 791 minutter (mer enn 13 timer). I det meste av dette har vi registrert at passasjerene ikke kunne evakueres og ble holdt i luften.

Det er intense klager fra folket i distriktet på taubanesystemet, som er uttalt av eksperter og profesjonelle kamre at det ikke er egnet for Ankara-topografi og prinsipper for offentlig transport. Det har vært gjenstand for klager og ulike rettslige behandlinger at veiene forårsaket av plassering av stolpene i nabolaget, som er et krav i taubanesystemet, skal innsnevre og påvirke trafikken negativt, være i boligområdet og svært nær husene, og forårsaker dermed soneproblemer i områdene der taubanen passerer, med brudd på sikkerhet og personvern under cruiset. I tillegg, tatt i betraktning at passasjerer som transporteres med taubane veldig enkelt kan transporteres med to eller tre leddbusser, vurderes det at taubanesystemet ikke er et egnet kollektivtransportalternativ.

Til tross for alt dette, med innsatsen for ikke å forårsake offentlig tap og fortsette en investering, drives taubanedriften under de mest hensiktsmessige forholdene, med alle våre midler, ved å prioritere livssikkerheten til våre passasjerer, i stedet for å bli fullstendig avsluttet. Det skal jobbes videre med samme innsats i neste periode.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar