Thales vil bidra til middelhavskorridoren med signalteknologi

Thales skal bidra til middelhavskorridoren med signalteknologi
Thales vil bidra til middelhavskorridoren med signalteknologi

Middelhavskorridoren er et strategisk prosjekt for å bygge en standard jernbaneakse mellom den franske grensen og Algeciras som en del av en av de ni korridorene i Core Network of Trans-European Transport Networks (TEN-T).

Når arbeidet er ferdig, vil divisjonen integreres i den europeiske jernbanekorridoren, som går fra Spania til Ungarn via Frankrike, Italia, Slovenia og Kroatia, noe som betyr at passasjerer og gods vil kunne reise i Europa i internasjonal skala.

Det meste av prosjektet vil bli realisert på den 155 km lange strekningen mellom Castellón de la Plana og L'Ametlla de Mar og 13 km lang grenlinje Tortosa-L'Aldea/Amposta.

Kontrakten signert av Adif Alta Velocidad består av fornyelse og tilpasning av signalinstallasjoner i seksjonen Castellón de la Plana-L'Ametlla og stikkledningen som forbinder L, på grunn av overgangen fra iberisk størrelse til standardstørrelse. Tortosa og Aldea Amposta. Med fullføringen av dette prosjektet vil Middelhavskorridoren være av særlig betydning som en strategisk akse for å fremme jernbanetransport. kazanskal jobbe.

Det meste av prosjektet vil foregå på den 155 km lange strekningen mellom Castellón de la Plana og L'Ametlla de Mar, hvor det vil bli arbeidet med å renovere og tilpasse de sammenlåsende installasjonene og signalområdets elementer. På grunn av endringen i størrelse fra iberisk (1.668 1.435 mm) til standard eller internasjonal (XNUMX XNUMX mm).

En lignende prosess vil finne sted på den 13 km lange grenlinjen Tortosa-L'Aldea/Amposta.

Som påkrevd av Adif Alta Velocidad, vil Thales installere nye L905E elektroniske låser i Castellón-L'Ametlla-seksjonen og tilpasse de eksisterende i Tortosa-L'Aldea/Amposta-seksjonen til samme type. Nye Thales-signalelementer som TTC-linjekretser, AzLM/ZP30K akseltellere, L700H elektrohydrauliske aktuatorer og LED-signaler vil også bli installert på stedet.

Dette nye prosjektet, med en estimert gjennomføringstid på 22 måneder, vil bli implementert i fire faser frem til idriftsettelse av alle installasjoner i standardstørrelse med fornyede forriglinger og ansatte på stedet. Etter idriftsettelse vil installasjonen av ERTMS nivå 1-systemet, som også bruker Thales-teknologi, fullføres.

"Thales har brukt teknologien sin til forskjellige deler av Middelhavskorridoren de siste årene. Å kunne bidra til moderniseringen av Castellón-L'Ametlla-divisjonen er en milepæl for oss da vi vil være med på å bygge et viktig ledd for transport. En realitet fra Spania til resten av Europa.» – Fernando Ortega, transportdirektør for Thales Spania.

«Vi er stolte over å igjen støtte moderniseringen av Middelhavskorridoren med Thales avansert teknologi. Dette er en ny mulighet til å bygge et effektivt og mer bærekraftig jernbanenett. Takket være våre innovative digitale løsninger og Thales-ekspertise, vil Middelhavskorridoren bli en strategisk akse for jernbanetransport.» – Dr. Yves Joannic, daglig leder for Thales Main Line Signaling.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar