Tyrkia blir landet som eksporterer flest fiskefartøy

Tyrkia blir landet som eksporterer flest fiskeskip
Tyrkia blir landet som eksporterer flest fiskefartøy

Adil Karaismailoğlu, transport- og infrastrukturminister, påpekte at mengden av skipsvedlikehold og reparasjoner på verft har økt med 10 prosent de siste 95 årene, og at sysselsettingsgraden i skipsbyggingssektoren har nådd omtrent 115 tusen mennesker med en økning på 80 prosent. Karaismailoğlu sa: "Ved å overvinne sin rival Spania i 2020 ble Tyrkia landet som eksporterer flest fiskefartøyer" og bemerket at Tyrkia rangerer 1,5. i verden i skipsresirkuleringsindustrien med en kapasitet på 4 millioner bruttotonn.

Minister for transport og infrastruktur Adil Karaismailoğlu talte ved sjøsettingsseremonien for fiskebåter; "I dag er vi stolte over lanseringen av "fiskefartøyet" kalt Ergün Reis A, som er 46 meter langt, 17,5 meter bredt og 994 bruttotonn, produsert av Başaran Gemi Sanayi, en av pionerene innen eksport av fiskefartøy i vårt land, i sjøbyen Çamburnu Shipyard.Vi vil alle vitne sammen. Skipet vårt, som vi vil møte med vann, er et godt eksempel på vår innenlandske og nasjonale skipsindustri som produserer over hele verden i alle klasser.»

Karaismailoğlu sa at de har økt takket være innovative og visjonære transportinvesteringer, som departementet for transport og infrastruktur og har gjort svært viktige grep for å øke fordelene Tyrkia gir fra sine hav. andelen mottatt fra maritim handel og den økonomiske fordelen av havene til Tyrkia.

"Selvfølgelig er vi stolte av vår skipsindustri, som styrker vår tilstedeværelse i våre hav med nasjonale og nasjonale kapasiteter," sa Karaismailoğlu og fortsatte sin tale som følger:

«Investering i våre kystbyer er nøkkelen til å øke fordelene vi får fra havet. Investeringene vi har gjort i vår region, som departementet, har en stor plass i de grepene vi har tatt for å gjøre Svartehavet til en tyrkisk handelsinnsjø. Under våre regjeringer; Vi har gjort svært viktige investeringer i vår maritime sektor i vår region. Mange av våre prosjekter pågår for tiden. 440 produsenter opererer i vårt Yeniçam-verft, som er på totalt 11 tusen kvadratmeter. På dette feltet er også 300 av våre brødre ansatt. Skipsbygging fortsetter for mange europeiske, asiatiske og afrikanske land i vårt verft hvor vedlikehold og reparasjon av våre fiskebåter av all tonnasje og andre fartøyer kan utføres. Vi støtter den økonomiske utviklingen i regionen med våre investeringer i tråd med vår helhetlige utviklingstilnærming.»

TURKISH AVIATION VIL OPNÅ SIN 58. FLYPLASS

To dager senere, 2. mai, en ny indikator på ingeniørprestasjoner; Karaismailoğlu understreker at Rize-Artvin lufthavn, som er verdens nummer én og Tyrkias andre flyplass bygget med havfylling, vil bli åpnet med president Erdogan, og sa: «Tyrkisk luftfart, som har blitt en global makt takket være vår praksis. , retningslinjer og forskrifter, vil nå sin 14. flyplass. Vi har ferdigstilt vår Rize-Artvin flyplass, som ble bygget på et område på 2 millioner kvadratmeter, som er unikt i Europa. Flyplassen vår vil møte transportbehovene til vår østlige Svartehavsregion, der veitransport er vanskelig på grunn av dens geografiske egenskaper, med en kapasitet på 58 millioner passasjerer per år, på en raskere og mer komfortabel måte. Vi tilbyr vår Rize Artvin flyplass, sammen med Trabzon flyplass, til alle land som grenser til Svartehavet, utenfor Tyrkia, og til Midtkorridoren, en av de viktigste handelsrutene mellom Asia og Europa, kort sagt, til tjeneste for verden .

SVARTHAVET VIL VÆRE HANDELSINNJØEN I EURASIA

Karaismailoğlu understreket at Svartehavet vil være handelsinnsjøen i Eurasia i løpet av de neste 10 årene, og sa: "Den økende kommersielle trafikken til Svartehavet og tingene det vil gi herfra. kazanAlle Svartehavsland, som forutser innlandet, fremskyndet sine havneinvesteringer og startet febrilske forberedelser. Kappløp for dominans i Svartehavet kazanÅ være et minne vil passe oss mer enn noen andre. Som regjering legger vi særlig vekt på verftsindustrien på grunn av dens bidrag til sysselsettingen og merverdien den gir til vår økonomi. Vi støtter denne viktigheten med konkrete grep. Jeg vil gjerne uttrykke med sjelefred at den tyrkiske skipsindustrien; Det er en sektor som bruker de nyeste teknologiene, har høy miljøbevissthet, har god kunnskap og erfaring, holder seg til sine kvalitets- og tidsforpliktelser og har en respektert plass i verden.

2 FISKESKIP ER FERDIG PÅ VÅRE VERFT I DE SISTE 131 ÅRENE

Transportminister Karaismailoğlu påpekte at de har gjort seriøse innovasjoner i skipsmanns- og dokumentasjonsprosessene med støtte fra IT-sektoren, at skipsindustriens bidrag til sysselsettingen og landets økonomi har økt betydelig. Karaismailoğlu ga uttrykk for at skipsindustriens evne til å bruke innovativ, miljøvennlig og alternativ energi øker dag for dag, og gjorde følgende evalueringer;

«Med den rasjonelle politikken som våre regjeringer har fulgt siden 2003, har vi økt vår verftskapasitet fra 0,55 millioner DWT til 7,5 millioner DWT med 4,65 ganger. I tillegg har mengden av skipsvedlikehold og reparasjoner i våre verft økt med 10 prosent de siste 95 årene. Sysselsettingsgraden i verftsindustrien har økt med 115 prosent de siste ti årene, og nådd omtrent 80 2020 personer. Etter å ha overgått konkurrenten Spania i 2, ble Tyrkia landet som eksporterer flest fiskefartøy. Mens 131 fiskefartøy er ferdigstilt på våre verft de siste 59 årene, fortsetter vi å bygge 1,5 fartøyer. Sammen med verdens første hybride fiskefartøy har verdens største transportfartøy for levende fisk signaturen til tyrkiske ingeniører. Vi eksporterer fiskefartøyer til Norge, Island, Irland og England, som er i front av verdens fiskerier. Tyrkia rangerer 4. i verden i skipsresirkuleringsindustrien med en kapasitet på XNUMX millioner bruttotonn."

VI AKSELERERET VÅRT ARBEID FOR Å GJØRE LANDET VÅRT TIL ET FRAKTLAND

Karaismailoğlu, transport- og infrastrukturminister, uttalte at de jobber hardt for å gjøre Tyrkia, som er dekket av hav på tre sider, effektivt og ha medbestemmelse i det blå hjemlandet, og at de fortsetter å jobbe, "Vi satte fart på vår innsats for å gjøre landet vårt til et sjøfartsland. I 2003 oversteg den tyrkisk-eide handelsflåten 9 millioner gjeld; steg til 31 millioner eldre i dag. Vi er stolte av å øke mengden last som håndteres i havnene våre fra 190 millioner tonn til 526 millioner tonn. I perioden januar-april 2022 økte mengden last som ble håndtert i havnene våre med 6,6 prosent sammenlignet med samme periode året før og utgjorde 180 millioner 590 tusen 500 tonn. På samme måte økte mengden containere som ble håndtert ved våre havner i perioden januar-april med 4,1 prosent sammenlignet med samme periode året før og nådde 4 millioner 254 tusen 531 TEU. I perioden januar-februar 2022 økte den monetære andelen av sjøtransport med omtrent 29 prosent sammenlignet med samme periode året før og steg til 82,3 milliarder dollar. Alle prosjektene jeg har delt så langt er legemliggjørelsen av løftene vi har gitt på 20 år. Som regjeringen i AK-partiet ser vi på tjeneste for publikum som en tjeneste for Gud, og vi utvikler våre mål som en mann av vårt ord og en tjener for vår nasjon.

VI HAR PLANLAGT DE FREMTIDIGE 30 ÅRENE PÅ SIDEN FOR MARITIME

Karaismailoğlu, som understreket at de planlegger 30 år fremover, ikke i dag-i morgen på det maritime feltet, som de gjør på alle felt, for å overlate det nye Tyrkia til ungdommen på en sterkest mulig måte, og la til at de planlegger å videreutvikle Tyrkias maritime på alle felt med rasjonelle tilnærminger, felles sinn og statsfølsomhet.Han sa at planene var lagt. Transportminister Karaismailoğlu sa: "I denne sammenhengen vil jeg gjerne oppsummere målene våre som vi lovet i vår 2053 transport- og logistikkmasterplan. Vi vil øke antallet havneanlegg til 255. Vi vil utvide grønn havnepraksis. Vi vil bruke svært fornybare energikilder i havnene våre. Autonome cruise skal utvikles og håndteringseffektiviteten økes med autonome systemer i havner. Samtidig som vi øker overføringstjenestekapasiteten til havnene, vil vi utvikle den multimodale og korte maritime transportinfrastrukturen som kan betjene landene i regionen. Med Canal Istanbul Project vil skipstrafikken reduseres i Bosporos; og navigasjonssikkerheten vil bli økt," konkluderte han.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar