Ungdomsinformatikkfestivalen åpnet dørene for sine besøkende

Åpner dørene for besøkende på ungdomsinformatikkfestivalen
Ungdomsinformatikkfestivalen åpnet dørene for sine besøkende

«Youth Informatics Festival», som arrangeres 16.-18. mai med deltakelse av unge mennesker fra hele Tyrkia, åpnet dørene for sine besøkende. I festivalen introduseres landets ledende IT-prosjekter, informatikkkonkurranser og arrangementer, og den fremtidsrettede informatikkvisjonen presenteres for ungdom. kazaner rettet mot.

Ungdomsinformatikkfestivalen ble åpnet med deltagelse av industri- og teknologiminister Mustafa Varank, ungdoms- og sportsminister Mehmet Muharrem Kasapoğlu, presidentens forsvarsindustripresident İsmail Demir, lederen av presidentens digitale transformasjonskontor Ali Taha Koç og presidenten for den tyrkiske informatikkforeningen, Rahmi Aktepe. i departementets konferansesal.

STØTTE TIL UNGDOM

Statsråd Varank uttalte i sin tale her at Nærings- og teknologidepartementet er et av departementene som har politikk, prosjekter og praksis for ungdom, og understreket at de er med dem på alle felt fra grunnskole til videregående studier. . Varank sa at de gir støtte til unge mennesker gjennom Experiap Technology Workshops-opplæring, TÜBİTAK og KOSGEB-støtte, stipend, entreprenørskapsstøtte og TEKNOFEST, "Vi har et program for unge mennesker på alle områder av livet, vi kommer ofte sammen med unge mennesker og prøv å informere dem." han sa.

HIMMELOBSERVASJONSFESTIVALER

Med henvisning til himmelobservasjonsfestlighetene sa Varank: "Vi pleide å organisere arrangementet, der unge mennesker så stjernene, månen og planetene i 3 netter med familiene sine, bare i Antalya, i år vil vi organisere det i forskjellige byer, inkludert Diyarbakır , Van og Erzurum. Sammen med ungdommene skal vi se på verdensrommet om natten. Slik sett vil jeg takke Ungdoms- og idrettsdepartementet for deres bidrag. Jeg anbefaler deg å ikke gå glipp av årets arrangementer.» sa.

INDIVIDUELL UNGDOMSGREPRENØRPROGRAM

Varank sa at entreprenørskap er et av de viktigste politikkområdene til Nærings- og teknologidepartementet, og sa at de støtter tradisjonelle gründere og unge som ønsker å drive teknologibasert virksomhet. Varank uttalte at Individual Young Entrepreneur Programme også vil bli åpnet innen idrett og inviterte unge til å søke på programmet.

VERDI-LAGT PRODUKSJON

Varank la merke til at entreprenørskap er et av feltene som gir merverdi, og sa: "Jeg besøkte et selskap i spillsektoren på Hacettepe Technokent for 2 måneder siden. En ung venn av oss grunnla selskapet sitt, og han solgte nylig spillet han utviklet på 9-3 måneder i selskapet han grunnla for 3 år siden med 4 personer. Det er bare 4-5 år siden vår unge venn ble uteksaminert fra skolen, antallet ansatte er bare 9, men et slikt selskap klarte å selge spillet det utviklet til USA for 200 millioner dollar.» han sa.

PÅ DIN KOMMANDO

Varank påpekte at dette eksemplet viser hvor verdifullt entreprenørskap er, og sa: "Vi kan gjøre store ting når vi går fra arbeidsintensive jobber til tankeintensive. Slik sett er både vårt departement og ungdoms- og idrettsdepartementet på din disposisjon." sa.

GODT ARBEID PÅGÅR

Varank sa at han fra tid til annen ble stilt spørsmål om stillingene som skulle åpnes ved universitetene han besøkte, "Ungdommen vår burde tvinge oss i stedet, 'gi meg en plass i technoparken, la meg ta mitt eget initiativ, produsere noe' eller 'støtte oss fra KOSGEB, jeg vil etablere mitt eget selskap' si. Vi ønsker å se dem. Sånn sett har det skjedd veldig gode ting i det siste. Takket være deg vil vi bringe Tyrkia til et mye bedre sted med dine teknologibaserte verk. I denne forstand, ikke gi æren til de som hele tiden prøver å pumpe pessimisme, og de som prøver å få deg til å fortvile." sa.

VI STOLER PÅ UNGDOMEN

"Vi stoler på våre unge mennesker, vi vet hva de kan oppnå." Varank sa: "Gjennomsnittsalderen for unge mennesker, ingeniører og teknikere som utvikler de ubemannede luftfartøyene produsert av Tyrkia, som snakkes av hele verden, er under 30. Når du går til technoparker i dag, kan du se svært vellykkede unge mennesker i 20-årene. Vi er stolte av produktene som nylig er utviklet av unge mennesker over hele Tyrkia, og vi er stolte av stemmene de bringer til verden. Slik sett har vi mye arbeid å gjøre. Uavhengig av de som pumper negativitet, vil vi forhåpentligvis gjøre Tyrkia mye mer levelig med styrken og innsatsen til ungdommen vår.» brukte uttrykkene.

3 DAG VIL FORTSETT

Minister for ungdom og idrett, Mehmet Muharrem Kasapoğlu, minnet om at ungdomsinformatikkfestivalen ble arrangert innenfor rammen av ungdomsuken, og sa: "Festivalen vår vil bli holdt i 3 dager under ungdomsdepartementet, på Örnek Stadium og Altındağ Sports Hall med deltakelse av vårt folk. Vi vil samle mange arrangementer, konkurranser og prosjekter innen innovasjon, entreprenørskap og informatikk med våre unge. Vi vil samle eksempler på god praksis signert av staten vår med deltakerne som er interessert i informatikk." sa.

OPPLEVELSESOVERFØRING

Kasapoğlu forklarte at de vil bringe sammen ungdommene med representanter på høyeste nivå for offentlig informatikk, og sa: "Vi vil overføre erfaring. Det blir en cybersikkerhetskonkurranse, det vil være opplæring innen felt som kunstig intelligens, innovasjon, entreprenørskap, prosjektgjennomføring, det vil være interessante stands, show og konserter. Vi tar sikte på å arrangere en festival der ungdommene våre skal bli inspirert, utvikle seg og nettverk på alle måter." han sa.

Etter åpningen stilte Varank, Kasapoğlu og andre foredragsholdere for et suvenirbilde med ungdommen. På forespørsel tok minister Varank selfies med de unge.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar