Det er mulig å gå tilbake til idrett etter 6 måneders frysing ved akillesseneskade

Skade på hovedsenen kan være mulig å gå tilbake til idrett etter måneden.
Det er mulig å gå tilbake til idrett etter 6 måneders frysing ved akillesseneskade

Akillessenen, som ligger bak ankelen, trekker oppmerksomheten som den sterkeste senen i kroppen. Akillesseneskader, som er forårsaket av at musklene bak leggen går sammen og fester seg til hælbenet, påvirker livskvaliteten til personen. Ortopedisk spesialist Dr. Numan Duman la vekt på at fysioterapi bør gjøres etter akillesseneruptur.

Akillessenen, som ligger bak ankelen, trekker oppmerksomheten som den sterkeste senen i kroppen. Akillesseneskader, som er forårsaket av at musklene bak leggen går sammen og fester seg til hælbenet, påvirker livskvaliteten til personen. Ortopedisk spesialist Dr. Numan Duman la vekt på at fysioterapi bør gjøres etter akillesseneruptur. Dr. Numan Duman sa: "Etter kirurgisk eller ikke-kirurgisk behandling, styrkes musklene på baksiden av leggen med fysioterapi. Etterpå er det mulig å gå tilbake til idrett i sjette og syvende måned.» sa.

Üsküdar University NPİSTANBUL Brain Hospital Ortopedisk spesialist Dr. Numan Duman gjorde en vurdering angående akillesseneskader.

Akillessene, sterkeste sene

Dr. Numan Duman sa: "Det er senen som finner akillessenen bak ankelen og dannes når musklene bak leggen går sammen og fester seg til hælbenet. Det er den sterkeste senen i kroppen. Dens funksjon er å bøye ankelen mot fotsålen med sammentrekningen av leggmusklene.

Oftest skadet sene: akillessenen

Med henvisning til akillesseneskader, sier Dr. Numan Duman, "Akillessenen er den hyppigst skadede senen rundt ankelen. Den kan bli skadet ved direkte kontakt med et skjæreverktøy, eller den kan bli revet etter plutselige spenninger i ankelen under amatørsport.

Ingen fingervippebevegelser kan gjøres

Han uttalte at etter akillesseneskaden følte pasienten en brennende smerte bak ankelen, sa Dr. Numan Duman sa: "Denne smerten kan være ledsaget av en rivende lyd eller en lavt nivå poppende lyd. I oppfølgingen kan ikke pasienten bringe ankelen til plantarfleksjon, det vil si at han ikke kan heve tåen eller trykke på gassen. advart.

Dr. Numan Duman opplyste at diagnosen akillesseneruptur kan stilles ved undersøkelse av ortopedisk spesialist og bemerket at diagnosen bekreftes ved MR eller USG.

Det kan behandles med kirurgi eller gips.

Med henvisning til behandlingsmetodene for akillesseneruptur, sier Dr. Numan Duman, "Akillesseneruptur kan utføres i form av ende-til-ende senereparasjon med kirurgi hos unge aktive og idrettsutøvere. De opererte pasientene går tidligere tilbake til trening og sportsaktiviteter. Siden senen er sydd ende mot ende, oppstår ingen korthet, ingen tap av styrke i ankelen. Dersom pasienten ikke aksepterer kirurgisk behandling eller ikke kan opereres på grunn av komorbiditeter, legges gips i ankel plantar fleksjonsstilling. Etter gipsbehandlingen fortsetter pasientens oppfølging og behandling med vinkeljusterbar ankelstøtte. han sa.

kan gro på 6 måneder

Bemerker at fysioterapi må gjøres etter akillesseneruptur, Dr. Numan Duman sa: "Etter kirurgisk eller ikke-kirurgisk behandling, styrkes musklene på baksiden av leggen med fysioterapi. Etterpå er det mulig å gå tilbake til idrett i sjette og syvende måned.» sa.

Gips- og ankelstativ bør brukes i behandlingen.

Dr. Numan Duman, "Ellers oppstår ikke-funksjonelt fibrotisk vev mellom de sprengte seneendene. Dette vevet forårsaker tap av styrke og begrensning av bevegelse i ankelen. Det vil ikke være mulig for personen å gå lange avstander eller delta i idrettsaktiviteter. Det er kjent at operasjonen av forsinkede akillessene-rifter er vanskeligere og mindre vellykket enn operasjonen som skal utføres i den tidlige perioden.» sa.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar