Missilvarslingssystem fra ASELSAN til helikoptre

UV Fuze Warning System fra ASELSAN til Helikoptre
Missilvarslingssystem fra ASELSAN til helikoptre

ASELSAN har publisert årsrapporten for 2021. Rapporten, som inkluderer nyheter og utviklinger knyttet til forskjellige produkter, inkluderte også UV Missile Warning System, som ble startet å bli produsert på lisens av ASELSAN. UV Missile Warning System er et system som produserer advarselsinformasjon for å beskytte TAF helikopterplattformer mot IR-styrte missiltrusler, og produksjonen av disse ble startet i ASELSAN med overføring av lisens fra det tyske Airbus-selskapet.

De kritiske elementene i sensorenheten er; fotodetektor og 6 forskjellige optiske filtre er levert fra Tyskland, alle andre underenheter produseres lokalt. På grunn av embargoen initiert av den tyske regjeringen i 2017, kunne ikke disse kritiske komponentene leveres og FIS-produksjonen ble stoppet.

Nasjonalisering av optiske filtre ble fullført i november 2020 og levering ble utført innen utgangen av 2021. Fra februar 2022 er forskjellskvalifikasjonstestene til det nasjonale fotodetektorteamet gjennomført, og det er planlagt å gjennomføre helikopterintegrering og flygetester (FHIT). Innenfor rammen av NEFIS-prosjektet er det sikte på å fullstendig fjerne eksportbegrensningen av UV Missile Warning System med hundre prosent innenlandsk design.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar