Rize-Artvin flyplass blir Tyrkias 58. flyplass

Rize Artvin flyplass blir Tyrkias perleflyplass
Rize-Artvin flyplass blir Tyrkias 58. flyplass

Rize-Artvin flyplass, Tyrkias andre flyplass bygget ved å fylle havet, åpnes av president Recep Tayyip Erdoğan i morgen.

Bygget på et område på 3 millioner kvadratmeter, vil Rize-Artvin Airport fullt ut møte lufttransportbehovene i regionen med sin 45 meter brede og 3 meter lange rullebane.

Flyplassen, hvis grunnlag ble lagt 3. april 2017, vil ha en årlig passasjerkapasitet på 3 millioner. Realisert med sin unike arkitektur og avanserte ingeniørteknologier, har flyplassen et totalt lukket område på 32 tusen kvadratmeter med en terminalbygning på 47 tusen kvadratmeter og andre støttebygg.

På flyplassen, som bærer spor av regionens kulturelle elementer, ble det bygget et 36 meter høyt tårn, inspirert av formen til et teglass, samt terminalbygningen der den lokale arkitekturen gjenspeiles. Tårnet, hvis kropp er opplyst, vil gi vitalitet til silhuetten av regionen.

Rize-Artvin Airport, som vil ta sin plass blant de få eksemplene på verden på sitt felt med sine tekniske og konstruksjonsmessige funksjoner, har et landskapsområde på omtrent 19 fotballbaner, med andre ord mer enn 135 tusen kvadratmeter. 49 tusen kvadratmeter av flyplassen har blitt grønt med 1453 trær, som er kompatible med de geografiske egenskapene til Svartehavet.

Det er en parkeringsplass med en kapasitet på 448 kjøretøyer på flyplassen, hvor temuseet og kunstneriske gjenstander er plassert for å introdusere Rize-te til hele verden og for å forklare reisen til te fra hagen til koppen med dens historie og effekter i regionen.

Flyplassen, som vil tjene nasjonen, miljøet og landets økonomi med sine bidrag til landets turisme, handel og produksjon, spesielt i den østlige Svartehavsregionen, vil også være overføringssenteret for transportkjeden som vil oppstå fra potensiell trafikk mellom Øst-Svartehavet, Kaukasus og Midtøsten-landene.

Flyplassen ble bestemt som en permanent luftgrenseport åpen for internasjonale innganger og utganger med presidentens beslutning publisert i Offisiell Gazette.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar