Oppmerksomhet på Salmonella hos barn! Salmonella Symptomer, årsaker og behandling

Pass på Salmonella hos barn Salmonella symptomer, årsaker og behandling
Oppmerksomhet på Salmonella hos barn! Salmonella Symptomer, årsaker og behandling

Salmonella, som viser seg med symptomer som magesmerter, feber og diaré, truer helsen til barn og voksne. Siden immunsystemet er svakere hos barn, kan dette problemet være mer alvorlig enn voksne. Fra Memorial Şişli Hospital, Department of Pediatrics and Health, Uz. Dr. Seda Günhar ga informasjon om effekten av salmonella på barn.

Salmonella er en vanlig sykdom som påvirker tarmen. Salmonellabakterier lever i tarmene og skilles ut gjennom avføringen. Salmonella, som er den mest kjente årsaken til matforgiftning, kan overføres gjennom kosten. Salmonella er en svært lett infeksjon å overføre og derfor er det viktig å være bevisst på forebyggende tiltak.

Nødhjelp kan være nødvendig

Salmonella, i noen tilfeller kan diaré forårsake alvorlig dehydrering og krever øyeblikkelig legehjelp. Livstruende komplikasjoner kan også utvikle seg hvis infeksjonen sprer seg utover tarmene. Salmonellainfeksjon kan overføres ved:

  • Blanding av avfall fra mennesker og dyr til kildevann
  • Utilstrekkelig klorering av drikkevann
  • Forbruk av dårlig tilberedt kjøtt, egg, melk og meieriprodukter som bærer salmonella
  • Drikke eller bruke vann av ukjent opprinnelse
  • Inntak av upasteurisert melk eller ost
  • Spise skitne rå grønnsaker, frukt, krydder eller snacks
  • Kontakt med fjærfe
  • Kontakt med syke mennesker

Det kan være veldig alvorlig

Den høyeste risikogruppen for Salmonella er barn, eldre og personer med nedsatt immunforsvar. I denne gruppen kan infeksjonen være mer alvorlig. Det kliniske bildet begynner etter gjennomsnittlig 12-72 timer hos personer som er infisert med Salmonella-bakterier. Kliniske funn forekommer kanskje ikke hos de fleste pasienter, men høy feber, magesmerter, kvalme, oppkast og diaré er de vanligste plagene, spesielt i høyrisikogruppen. Noen pasienter kan kreve sykehusinnleggelse på grunn av disse plagene. Sykdommen varer vanligvis i 4-7 dager, og de fleste blir friske uten behandling. Hos noen mennesker kan diaré være alvorlig nok til å kreve sykehusinnleggelse.

Det overføres hovedsakelig fra vann og mat.

Salmonella er en bakterie som kan spre seg veldig raskt fordi den overføres med vann og mat. For å forhindre spredning av salmonella er det nødvendig å overholde reglene for personlig hygiene og unngå inntak av rå mat fra utrygge steder. Salmonella kan også overføres fra mange matvarer som barn elsker og spiser. Det er for eksempel mer vanlig i proteinmat som egg, melk, bløtlagt rispudding, våte kaker som ikke har blitt oppbevart riktig, forurenset sjokolade, ferdige produkter som kjeks og kyllinger som har vært holdt ute. For å unngå Salmonella bør høyrisikomat som rå, dårlig kokte egg, kjøtt eller fjærfe, skalldyr og upasteurisert melk inntas etter grundig tilberedning.

Diaré diett er viktig

Pasienter i salmonellagruppen bør starte antibiotikabehandling foreskrevet av legen etter undersøkelse. I tillegg til antibiotikabehandling er det viktig å sørge for tilstrekkelig væskeinntak, støttende behandling ved diaré og diarédiett. I diarédietten bør energirik mat som potetmos, risgrøt, mager kokt pasta og kaliumrik mat som bananer foretrekkes. I tillegg kan det også overføres innen familien. Probiotika bør anbefales med eller uten symptomer hos familiemedlemmer.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar