Toppmøtet har ikke endret seg i Green Bursa Rally

Den andre etappen av Shell Helix 2022 Turkey Rally Championship, det 46. Green Bursa Rally, ble avsluttet med teamet til Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz fra Toksport WRT-teamet. I det første asfaltrallyet i 2022-sesongen, sponset av ICRYPEX organisert av Bursa Automobile Sports Club (BOSSEK), konkurrerte lagene i 465 spesialetapper på en 10 kilometer lang asfaltbane i to dager.

Avcıoğlu-Korkmaz-teamet, som kom til Bursa som mesterskapsleder, vant sin andre seier etter Bodrum Rally med en total tid på 01 timer 13 minutter 27.9 sekunder, mens Burak Çukurova-Burak Akçay fra BC Vision Motorsport-teamet fullførte løpet med en margin på 15.5 sekunder. Mens Ali Türkkan-Burak Erdener-teamet fra Castrol Ford Team Turkey kom på tredjeplass i den generelle klassifiseringen av løpet, vant Red Bull-atleten Türkkan også prisen for beste unge pilot.

Burak Title-Bahadır Özcan, som konkurrerte på vegne av Castrol Ford Team Turkey i tohjulsdriftsklassifisering og Ford Fiesta Rally4 i klasse 4, var det raskeste laget, mens Mitsubishi Lancer EVO IX og Dağhan Ünlüdoğan-Aras Dinçer fra GP Garage My Team i klasse N Serhan Türkkan-Koray Akgün fra Castrol Ford Team Turkey med Ford Fiesta Rally 3 i 3, og paret Tuncer-Asena Sancaklı som konkurrerte om Renault Clio Trophy Turkey i klasse 5 med Renault Clio Rally 5 ble lagene som nådde den lykkelige slutten. Sevilay Genç fra teamet til BC Vision Motorsport, som konkurrerte med İsmet Toktaş, vant mesterskapet for andre piloter for kvinner i løpet.

I den historiske klassifiseringen som er åpen for klassiske rallybiler, vant Üstün Üstünkaya-Kerim Tar, racing med en 1976-modell Ford Escort MKII for Parkur Racing, førsteplassen, mens İbrahim-Mustafa Öztürk-brødrene ble nummer to og kategori 10-vinnere med BMW E1502 1 , Murat 124 og Onur Çelikyay-Serdar Canbek ble tredje.

I TOSFED Rally Cup, holdt til minne om Oğuz Gürsel, en av veterannavnene innen bilsport som gikk bort i fjor, vant Hakan Gürel-Çağatay Kolaylı fra Castrol Ford Team Tyrkia den generelle klassifiseringen, mens de samtidig ble lag som vant seieren i kategori 2. Burak Akın-Yunus Emre Bol fra BC Vision Motorsport-teamet ble nummer to i løpet, hvor de ledet løpet lenge, mens Cem Yudulmaz-Ali Emre Yılmaz fra Castrol Ford Team Turkey ble nummer tre. Melih Cevdet Yıldırım-Mert Kaya fra Castrol Ford Team Turkey i kategori 1, GP Sercan Kırıkkaya-Tezcan Başar i kategori 3, og Levent Şapcılar-Deniz Gümüş fra Castrol Ford Team Turkey i kategori 4 var navnene som delte tittelen.

Shell Helix 2022 Turkey Rally Championship fortsetter med Eskişehir Rally som arrangeres 24.-26. juni.