Tyrkisk farmasøytisk industri forventer oppdatering i farmasøytisk rate

Tyrkisk farmasøytisk industri forventer oppdatering i farmasøytisk rate
Tyrkisk farmasøytisk industri forventer oppdatering i farmasøytisk rate

Den store forskjellen mellom stoffet Euro-kursen, som brukes til å bestemme stoffprisene, og dagens markedsrente, skaper problemer i produksjonen av industrien og forårsaker også problemer i samfunnets tilgang til narkotika. Legemiddelindustriens Arbeidsgiverforening uttrykker forventning om en ny valutakursoppdatering i løpet av året på grunn av kursendringen.

Takket være sin dypt forankrede historie, fortsetter den tyrkiske farmasøytiske industrien sin innsats for samfunnets tilgang til narkotika, til tross for de økende produksjonskostnadene og globale forsyningsproblemene i Covid-19-pandemien, som har tatt hele verden under sin innflytelse, opplever vanskelige tider på grunn av narkotikaraten. Økningen i globale energipriser, fortsettelsen av de globale problemene innen forsyning og logistikk, økningen i prisene på aktive farmasøytiske ingredienser, hjelpestoffer, emballasjematerialer og transport bærer byrden på industrien til et uutholdelig nivå. Faktisk, ved utgangen av 2021 var den gjennomsnittlige kostnadsøkningen i farmasøytisk industri 99 % i aktive legemidler, 118 % i hjelpestoffer, 122,6 % i energi, 228 % i transport og 103 % i emballasjematerialer. Med alle disse kostnadsøkningene går legemiddelprodusenter gjennom en vanskelig prosess på grunn av stoffets euro-kurs, som ble annonsert som 2022 6,2925 TL i februar 40. Dette tallet, som brukes til å bestemme legemiddelprisene og som bare tilsvarer 2022 % av dagens Euro-kurs, er på et rekordlavt nivå. Av denne grunn, mens det er problemer med produksjon og forsyning av legemidler, trekker farmasøytisk industri oppmerksomhet til problemet. Savaş Malkoç, generalsekretær i Pharmaceutical Industry Employers Union, sa følgende om emnet; «Medikamentraten i 6,2925 ble bestemt til 40 XNUMX TL i februar. Kursen det er snakk om tilsvarer kun XNUMX % av gjeldende eurokurs, som er på et rekordlavt nivå. Dessverre bestemmes stoffraten i henhold til gjennomsnittet av året før, ikke inneværende år. Dette etterlater industrien helt ubeskyttet mot valutakursrisikoen i inneværende år. Som den tyrkiske farmasøytiske industrien har vår prioritet alltid vært helsen til landet vårt og folket vårt. Med bevissthet om vårt ansvar jobber vi dag og natt for å sikre at legemiddelforsyningen fortsetter uten avbrudd, selv under disse vanskelige økonomiske forholdene. Vi mener imidlertid at det bør gjøres mer enn én oppdatering av narkotikaraten i løpet av året, fra og med i år, slik at industrien vår ikke lider store tap og samfunnet ikke opplever flere problemer med å få tilgang til narkotika i fremtiden.»

Savaş Malkoç nevnte også at sektoren har langsiktige tap på grunn av den lave valutakursen; «Tørrhetsproblemet, som har pågått i mange år, har nå nådd et punkt hvor det truer eksistensen og utviklingen av vår industri. Som industri har vi bidratt med store ofre til statens innsats for å tilby alle typer medisiner til nasjonen vår til rimelige priser. I denne sammenheng har vi for lengst blitt enige om lavere økningstakt i rusmiddelkursen enn det er spesifisert i lovverket. Bare de siste 5 årene har sektorens valutakursofring vært 68 %. Bransjen har imidlertid ikke lenger styrke til å motstå det.» sa.

I fortsettelsen av Malkoç; «Vi mener at det er nødvendig for vår industri, som har forsøkt å overleve i møte med stadig økende tap i mange år, å returnere farmasøytisk verdsettelse til 70 %. I tillegg må diskonteringsrentene og skalaene brukt av SSI gjennomgås i år. Vi tror at dette er veldig viktig både med tanke på sikkerhet for forsyning av legemidler i landet vårt og for å ha en nasjonal og nasjonal farmasøytisk industri med høy konkurransekraft." han sa.

"Lokalisering er uunnværlig for en nasjonal og nasjonal farmasøytisk industri"

Savaş Malkoç, generalsekretær i Pharmaceutical Industry Employers' Union, sa at lokalisering er et av de viktigste grepene for å styrke sektoren; «Fordelene med lokaliseringspolitikken for utviklingen av vår tyrkiske farmasøytiske industri og for landets økonomi er ubestridelige. Lokalisering er uunnværlig for en nasjonal og nasjonal farmasøytisk industri, som vår president også legger strategisk vekt på. Vi vet at staten vår er følsom for dette problemet, og vi støtter helhjertet alle skrittene som er tatt. Vi forventer at våre offentlige institusjoner handler enda raskere for å kompensere for tapt tid i denne forbindelse. Pandemiperioden har tydelig vist oss hvor viktig det er for land å ha en sterk egen farmasøytisk industri. Som farmasøytiske produsenter er vi klare for enhver oppgave for å bidra mer til prosessen."

"Vi er klare til å bli en global makt innen biotilsvarende medisin"

Når vi nevner spørsmålet om biotilsvarende medisiner, som vil støtte utviklingen av industrien og bringe landet vårt til en mye mer selvsikker posisjon på den globale arenaen innen medisin, sa Generalsekretær Savaş Malkoç, farmasøytisk industri, arbeidsgiverforening: "Vi må nå fokusere på fremtiden til vår industri og vår utvikling innen biosimilars ved å løse det kroniske prisproblemet. Vi er i bioteknologiens tidsalder innen medisin. Med tanke på vårt lands nasjonale interesser og folkehelse kan vi ikke gå glipp av dette toget. Som farmasøytisk industri har vi investert tungt på dette feltet. Vi er klar til å bli en global styrke innen biotilsvarende medisin. Vi forventer at våre offentlige myndigheter viser en vilje til å bane vei for utviklingen av vår industri innen biotilsvarende legemidler, og støtte biotilsvarende legemidler utviklet og produsert i vårt land med lovgivning, refusjon og passende insentivpolitikk. I denne forbindelse vil jeg uttrykke at vi som farmasøytisk industri er klare til å gi all slags støtte til staten vår, slik vi har gjort så langt.»

"Vi forventer støtte fra vår president"

Malkoç, som understreket den nasjonale og nasjonale industrivisjonen til vår president, sa: "Vi hadde en forespørsel om en avtale fra ham for å presentere problemene og problemene til den tyrkiske farmasøytiske industrien, spesielt medikamentsatser og diskonteringsrenter, for vår president selv. Vi vet at vår president ikke vil spare hans støtte til vår sektor, hvis strategiske betydning er klart forstått i denne perioden, slik han har gjort så langt.» sa.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar