Canan Kaftancıoğlus politiske partimedlemskap trukket fra

Canan Kaftancıoğlus politiske partimedlemskap trukket fra
Canan Kaftancıoğlus politiske partimedlemskap trukket fra

CHP Istanbuls provinsleder Canan Kaftancıoğlus politiske partimedlemskap ble henlagt av høyesterett for lagmannsrett. Avgjørelsen ble formidlet til CHP-hovedkvarteret.

CHP Istanbuls provinsleder Canan Kaftancıoğlu, som ble stilt for retten ved Istanbul 37. High Criminal Court, ble dømt til fire år, 11 måneder og 20 dager i fengsel for å ha "fornærmet en offentlig tjenestemann på grunn av hennes plikt", "offentlig fornærmelse av staten Republikken Tyrkia" og "fornærmet presidenten". ble stadfestet av Høyesterett.

Kaftancıoğlu, som ble sendt til Silivri fengsel, ble løslatt under prøvetid. Kaftancıoğlus politiske partimedlemskap ble avvist av Court of Cassation Chief Public Procureur's Office, ettersom Høyesterett for lagmannsrett også opprettholdt straffen for å begrense den lokale domstolen til å være partileder i samsvar med artikkel 53 i den tyrkiske straffeloven.

I høyesterettsavgjørelsen sendt til CHP-hovedkvarteret, "Som det ble forstått at forbrytelsen med å fornærme presidenten og forbrytelsen med å fornærme staten i Republikken Tyrkia, ble statens institusjoner og organer funnet å utgjøre en hindring for politiske partier medlemskap innenfor rammen av artikkel 2820 i loven om politiske partier nr. 11, og ditt partis plikter i partiorganene ble avsluttet og ditt parti ble registrert i registeret.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar