Feil som påvirker sommerallergi hos barn

Feil som påvirker sommerallergi hos barn
Feil som påvirker sommerallergi hos barn

Acıbadem International Hospital Pediatrisk Allergispesialist Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya snakket om 8 feilvaner som utløser sommerallergier hos barn. Allergi, som er et vanlig helseproblem i alle aldersgrupper, er mer vanlig i barndommen. Så mye at ett av tre barn i vårt land får diagnosen allergi. Den vanligste allergiske faktoren om våren og sommeren er pollen.

Pediatrisk allergispesialist Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya påpekte at det er ekstremt viktig for foreldre å unngå feil som utløser sommerallergier, sa Feyzullah Çetinkaya: «Et annet poeng å vurdere er at behandlingene ikke bør lures av det fine været i sommermånedene. Foreldre må ha med seg akuttmedisiner. Fordi, spesielt hos barn med astma og allergisk rhinitt, kan symptomer i form av krise oppstå, for eksempel etter eksponering for intens pollen.

Dr. Çetinkaya kom med forslag og advarsler om sommerallergier:

«Å holde dører og vinduer åpne

Å holde dørene og vinduene i huset åpne og vinduene i bilen under reise mellom kl. 05 og 00 om morgenen, og å ta barnet ut lenge i disse timene, øker eksponeringen for pollen ettersom det er intenst. pollen i friluft. Ikke åpne dørene og vinduene til huset ditt i disse timene, og om mulig, ikke ta barnet med ut på gaten. Hvis du trenger å gå ut med barnet ditt, ikke glem å bruke masker, briller og lue. Hold også bilvinduene lukket og gjør det til en vane å kjøre pollenfilteret.

Tørking av tøyet utendørs

Å tørke barnets klesvask utendørs i tider med høy pollen er også en av de viktige feilene som gjøres. Grunnen til dette er at pollen kan feste seg til tøyet og gi allergiske reaksjoner. Pass på å tørke tøyet hjemme i høye pollentimer.

Ikke vaske hender, ansikt og øyne

Å ikke vaske hender, ansikt, øyne og nese på slutten av dagen og fortsette å bruke de samme klærne kan føre til at pollen blir liggende på kroppen i lang tid. La barnet ditt bade og skifte klær hver dag hvis det er mulig.

Tar den ut rett etter regnet

Det er nødvendig å ikke ta barnet ut i friluft umiddelbart etter regnet. For selv om antallet pollen i luften avtar under regnet, kan antallet plutselig øke etterpå. Ta derfor barnet med ut en time etter regnet hvis mulig. Unngå også å klippe plenen i nærheten av barnet ditt om sommeren, da dette vil utsette det for kraftig pollen.

Å være i solen på disse timene

Å være ute mellom 10 og 00, når solstrålene er som brattest på jorden, kan forårsake solallergi. Gå derfor ikke ut i disse timene hvis det er mulig, og hvis du må, bruk tynne og langermede klær som dekker kroppen. Pediatrisk allergispesialist Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya sa: "Siden det er fordelaktig for barn å ta solens stråler i en kort stund, påfør solkremproduktet på huden 16-00 minutter etter at de har gått ut i solen. Gjenta prosessen hver 15. time. Når du går inn i havet eller bassenget, uavhengig av denne tiden, mat produktet til barnets hud igjen.

Kle seg i fargerike, blomstrende klær

Insektallergi hos barn er svært vanlig, spesielt om sommeren. Bemerker at "Bier, mygg og maur er den vanligste årsaken til allergier blant insekter," spesialist i pediatrisk allergi Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya lister opp sine anbefalinger som følger: «Ikke kle på barnet ditt i kortermede og kortbeinte klær utendørs, da de kan tiltrekke bier og andre insekter. Unngå klær med blomster og farger som ligner blomster, som rosa, gult og rødt, som kan tiltrekke bier. Et annet punkt du bør være oppmerksom på er luktene. Ikke bruk kremer eller cologne som kan avgi en blomsterduft til barnet ditt. Disse feilene kan føre til anafylaktiske reaksjoner, som kan være dødelige hos barn som er følsomme for insekter.»

Ignorerer pollenstatus

Å ikke vite pollenstatusen til destinasjonen under turen er en annen viktig feil som bør unngås. Husk at hver geografisk region har sin egen unike plantediversitet og pollenfordeling, så pass på å ta hensyn til pollensituasjonen når du reiser.

Inntak av usikker mat

I sommermånedene er det vanskeligere for barn å beskytte seg mot maten de er følsomme for. Inntak av matvarer som iskrem og blanding av matvarer på hoteller er svært vanlig, spesielt hos barn med melke- og eggsensitivitet. Derfor, spesielt hvis barnet ditt har hatt matanafylaksi (alvorlig allergisk reaksjon), sørg for å tilberede måltidene selv og ikke gi ham mat du ikke er sikker på.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar