2300 år gammel Zindankapı arrangert Once Upon a Time Fairy Tale Festival

Årlig arrangerte Zindankapi Eventyrfestival
2300 år gammel Zindankapı arrangert Once Upon a Time Fairy Tale Festival

Etter restaureringsarbeidene utført av Bursa Metropolitan Municipality, ble den 2300 år gamle Zindankapı forvandlet til et samtidskunstgalleri og museum, denne gangen som vert for Evvel Zaman Fairy Tale Festival. På festivalen la både voksne og barn ut på en fargerik reise i eventyrverdenen.

Den andre av «Once Upon a Time Fairy Tale Festival», som ble startet i fjor for å gi moral til barna som er rammet av pandemien, fortsetter for fullt. Medlem av UNESCOs spesialiseringskomité for immateriell kulturarv Assoc. Dr. På festivalen, som ble utarbeidet under konsultasjon av Evrim Ölçer Özünel, samler 32 historiefortellere de 100 utmerkede historiene fra den tyrkiske verden med Bursa-innbyggere. Denne gangen var den 10 år gamle Zindankapı vertskap for festivalen, som ble holdt på 2300 forskjellige steder i byen. Voksne så vel som barn viste stor interesse for festivalen som ble holdt i hagen til Zindankapı, som fungerer som et samtidskunstgalleri og museum etter at den ble restaurert av Bursa Metropolitan Municipality. Mustafa Cem Alfar, fortelleren fra Istanbul, delte eventyret 'Bey mi yaman el mi yaman', og Bursas forteller Seher Kanber Bilgi, akkompagnert av musikeren Tahir Ayne, delte 'Farz-ı mahal' med publikum.

Intens interesse er gledelig

Bursa Metropolitan Municipality-ordfører Alinur Aktaş fulgte også barna for å nyte eventyret på Zindankapı. President Aktaş, som hørte på historiene sammen med barna, sa at den intense interessen for festivalen gjorde dem glade også. Ordfører Aktaş sa at eventyrmøter fortsetter på 10 forskjellige steder i byen, "I vår barndom lyttet vi alltid til historiene som startet med ordene 'Det var en gang, i en sil og halm', og vi har alltid lurte på neste fortelling når hver fortelling var over. Dette arrangementet var bra for både barna våre og de som savner barndommen. Å se familier og barn lykkelige gjør oss veldig glade.»

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar