Siste minutt: FED kunngjorde sin rentebeslutning!

Fed rentebeslutning
Fed rentebeslutning

Den amerikanske sentralbanken hevet renten med 75 basispunkter til 1.75 prosent. Renteøkningen på 75 basispunkter fra FED var den største økningen siden 1994. Bare Esther George protesterte mot den høye renteøkningen og stemte for en økning på 50 basispunkter. Mens nedadgående prognoser for økonomisk vekst dukket opp, ble prognosene for arbeidsledighet og renteøkninger oppjustert.

Fed-styreleder Jerome Powell sa: "Vi vil se fremgang på inflasjonen snart, og jeg tror vår veiledning fremover fortsatt er troverdig. "Vi prøver ikke å forårsake en resesjon," sa han.

FED rentebeslutning annonsert!

Rentevedtaket, som markedene har ventet spent på, er offentliggjort. Fed økte renten med 75 basispunkter til 1.75 prosent. Dermed ble den høyeste renteøkningen de siste 28 årene realisert. Rentevedtaket ble tatt med 10-1 stemme. Esther George motsatte seg en renteøkning på 75 basispunkter og stemte for en økning på 50 basispunkter. Fed-tjenestemenns gjennomsnittlige FED-fondsrenteforventning for slutten av 2022 var 3,4 prosent. Den gjennomsnittlige forventningen til FEDs fondsrente for slutten av 2023 var 3,8 prosent.

Økonomisk aktivitet i USA har kommet seg og sysselsettingen kazanPåpekte at bevegelsene fortsetter å være sterke, sa FED: "Generell økonomisk aktivitet ser ut til å ha kommet seg etter nedgangen i første kvartal. Arbeid kazanVeksten har vært sterk de siste månedene og arbeidsledigheten har holdt seg lav. Inflasjonen er fortsatt høy, noe som gjenspeiler ubalanser i tilbud og etterspørsel knyttet til pandemien, høyere energipriser og større prispress.

Lignende annonser

Vær den første til å kommentere

Yorumlar